16 Mart 2019, Cumartesi 11:45:25

ABD'de F-35 krizi!

Pentagon Teftiş Kurulunun raporu, uçak parçaları için harcandığı ifade edilen 2,1 milyar dolarlık fonun ne zaman ve hangi parçalar nedeniyle harcandığının bilinmediğini ortaya çıkardı.
  • F35 gibi ucube bir projeye S300'le Suriye'de rüştünü ispatlamış hava savunması feda edilmemelidir.
  • Bizim ülkemizde de ne yolsuzluklar oldu kim hesap sordu ve verdi? Akbil'den aklananlar ülkeyi yönettiler onları aklayanlar ve sülaleleri de oraya buraya müsteşar,başkan,genel müdür bilmem ne olarak ödüllendirildiler,tapelerde paralar sıfırlandı,ayakkabı kutularında dolarlar,kasalar,kol saatleri ortaya çıktı, kim ceza aldı? Kimse. Bunlar gibi niceleri var. O yüzden elin adamından önce kendimize bakalım. Ayrıca orda yolsuzluk varsa ortaya çıkarırlar kimseye yedirmezler kimse merak etmesin.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Teftiş Kurulunun, F-35 programına ilişkin raporu, Pentagon'un, uçak parçaları için harcandığı ifade edilen 2,1 milyar dolarlık fonun ne zaman ve hangi parçalar nedeniyle harcandığını bilmediğini ortaya çıkardı.

ABD'de yüksek maliyeti ile gündeme gelen "F-35 Lightening II" beşinci nesil savaş uçağı programı, bu sefer de "kayıt dışı maliyet" iddiasıyla tartışmaya neden oldu.

Raporda, Teftiş Kurulunun, savunma devi Lockheed Martin'in F-35'in parçalarına harcadığını belirttiği 2,1 milyar doların sadece 3,4 milyon dolarının kaydının Pentagon'da bulunduğu, kalan miktarla ilgili başka herhangi bir kayıt tutulmadığı belirtildi. 

Pentagon'un devlet mallarını doğru yönetemediği, kontratları düzgün ihale edemediği ve bu konuda diğer ilgili kurumlarla koordinasyon kurmadığı vurgulanan raporda, şu ifadelere yer verildi:

"Sonuç olarak Savunma Bakanlığı, F-35'in gerçek değerini tam olarak bilmiyor ve bakanlıkta F-35 programı için 2,1 milyar dolarlık devlet mülkiyetinin yüklenicilerce uygun şekilde değerlendirildiğini bağımsız olarak teyit eden bir kayıt bulunmuyor. Doğru kayıtlar olmadan, F-35 program yetkililerinin, mülkiyetin değerine ilişkin bir görüşü ve devlet mallarını nasıl kullandığına yönelik ana yükleniciden hesap sormak için bir ölçüt bulunmuyor."

Birim fiyatı 100 milyon doları geçen F-35 uçağının bakım ve parça maliyetinin de yüksekliğinden şikayet ediliyor.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülke, F-35 uçağının geliştirilmesine ve inşasına katkı sağlıyor.

ABD'de F-35 krizi!

Yorumlar

S400 ~ 5 yıl önce
F35 gibi ucube bir projeye S300'le Suriye'de rüştünü ispatlamış hava savunması feda edilmemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kriz ~ 5 yıl önce
Bizim ülkemizde de ne yolsuzluklar oldu kim hesap sordu ve verdi? Akbil'den aklananlar ülkeyi yönettiler onları aklayanlar ve sülaleleri de oraya buraya müsteşar,başkan,genel müdür bilmem ne olarak ödüllendirildiler,tapelerde paralar sıfırlandı,ayakkabı kutularında dolarlar,kasalar,kol saatleri ortaya çıktı, kim ceza aldı? Kimse. Bunlar gibi niceleri var. O yüzden elin adamından önce kendimize bakalım. Ayrıca orda yolsuzluk varsa ortaya çıkarırlar kimseye yedirmezler kimse merak etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu ~ 5 yıl önce
Her şeyi siyasete bağlama yeteneğinize hastayım.Haberdeki ayrıntı ile nasıl bağlantı kurabildin abisi?
ordu'ya ~ 5 yıl önce
Sonuçta olay Abd'de devlette yapılan bir yolsuzluk. O kadar paranın nereye harcandığı bilinmiyorsa onun adı ne olur? Arkadaş da Türkiye ile kıyaslamış ne var bunda yalan mı yazmış? Biz de sizin gibi ahmaklara hastayız. Türkiye'de herşey siyasete bağlanır tabii çünkü spordan sanata eğitimden iş hayatına rezilce girmediği yer kalmadı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000