07 Ekim 2017, Cumartesi 09:05:52

ABD'de bir 'uçuş masrafı' skandalı daha

ABD'de Sağlık Bakanlığında istifa ile sonuçlanan 'uçuş masrafı' skandalının ardından, Hazine Bakanlığı'nda da benzer bir inceleme yapıldı.
  • bize göre çoook mütevazi
  • Macera dolu amerika amerika...
  • Skandallar ülkesi amerika
  • İtibardan tasarruf olmaz

ABD Sağlık Bakanı Tom Price'ın istifasının ardından Hazine Bakanı Steve Mnuchin'in de seyahat masrafları mercek altına alındı.

New York Times'ta yer alan habere göre, Hazine Bakanlığı Başmüfettişliği tarafından yürütülen inceleme sonucunda Bakan Mnuchin'in Mart ayından bu yana 7 kez askeri jetle uçuş yaptığı ve bunların 800 bin dolar ek maliyete sebep olduğu anlaşıldı.

Mnuchin'in göreve geldikten sonra 9 kez yapacağı seyahaler için askeri jet talep ettiği ve bunlardan 7'sinde askeri jetlerin ABD'li bakanın kullanımına sunulduğu belirtildi. Eşiyle birlikte Avrupa'da yapacağı balayı için jet talep eden Mnuchin, daha sonra bu talebini geri çekti. Mnuchin, bu ay sonunda Ortadoğu'ya yapacağı ziyaret için de askeri jet talep etti.

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin'in seyahat harcamaları, Ağustos ayında eşi Louise Linton'un yaptığı bir Instagram paylaşımı sonrasında dikkat çekmişti. Eşinin Fort Knox'taki altın madenlerini ziyaret edeceği seyahate katılan Linton, Instagram'da seyahat ettikleri askeri uçakla birlikte bir fotoğraflarını paylaşmıştı.
Paylaşım sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekerken, birçok kullanıcı Mnuchin ve eşinin 'güneş tutulmasını' izlemek için Kentucky'i ziyaret ettiği yorumunda bulunmuştu. Başmüfettişliğin raporunda, bu seyahatin 26 bin 900 dolara mal olduğu belirtildi ancak seyahatin amacının 'güneş tutulması' olduğuna dair bir kanıt bulunamadığı ifade edildi.

ABD'de bir 'uçuş masrafı' skandalı daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

vLla ~ 7 yıl önce
bize göre çoook mütevazi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maceracı ~ 7 yıl önce
Macera dolu amerika amerika...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 7 yıl önce
Skandallar ülkesi amerika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demokrasi ~ 7 yıl önce
Bizde de yapsinlar ya bu sorusturmalari..halt etmis aklindan geciren. Turkiye ne zaman ki devlet giderlerini mercek altina alip,usulsuzluk yapip,halkin parasini bol keseden harcayanlari cezalandirirsa o zaman gelisiriz. Ama bunun icin de demokrasi lazim tabii oncelikle!
Cem ~ 7 yıl önce
demokrasi isimli şahıs: batı ülkelerini eleştirince neden zoruna gidiyor? Türkiye ile ilgili her şeyi eleştiriyorsun da batılılara toz kondurmuyorsan kusura bakma ama seni kimse kaale almaz. Zira biz ülkemizi seviyoruz ve senin gibi batı hayranlarından bıktık
Yiyor ama çalışıyorlar ~ 7 yıl önce
İtibardan tasarruf olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000