19 Haziran 2022, Pazar 14:30:55

ABD'de 1500 sefer iptal

ABD'de bir yandan 19 Haziran'ın (Juneteenth) federal tatil olarak kutlanması nedeniyle seyahat yoğunluğu artarken, diğer yandan sert hava koşulları ve personel sıkıntısı nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi sıkıntılara neden oldu.
  • yazın ortasında hava koşulları nedeniyle uçuş iptalleri,yersen.tamam yazın da havakoşulları kötü olabilir ama ne kadar sürer
  • Personel sıkıntısı olur be ya, acaba hangi personelmiş o? Kim olabilir, mesela kabin ekibi, yoksa genel müdürlük binalarında mı eksik varmış, barbekü partileri mi dolmuyormuş. Dur bir dakika ya yoksa, yoksa... aman Tanrım yoksa Kokpit personeli mi eksik? Hay aksi bu olmadı işte... Çanlar kimin için çalıyor?
  • Umarım thy ve tgs personeline sahip çıkar. Yoksa çogu kalifiye personelini kaybedebilir. Pilotlar içinde aynı durumun olduğunu düşünüyorum. Kabin ve ramp bu işin anadalı. Almanya türkiyeden, 2bin kişi iata güvenlik belgesi v.s olan yani bu işi daha önce yapmış adam alacam diyor. Türkiyede bu şartları tutan kaç personel var ? Senin burdaki postabaşını 4bin € ya götürür almanyada ambara sokar . Bu elemanlar kolay yetişmiyo. Yerli milli firmamızın kan kaybetmesini istemiyorum. Hayırlısı
  • ABD bile personel sıkıntısı yaşıyorsa...
  • Neden bu fırsatlar görülmüyor dünya havaalanları personal sıkıntısı yaşıyor tk nında uçtuğu yerler. Yetişmiş personelimiz çok gönderebiliriz

ABD'de bir yandan 19 Haziran'ın (Juneteenth) federal tatil olarak kutlanması nedeniyle seyahat yoğunluğu artarken, diğer yandan sert hava koşulları ve personel sıkıntısı nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi sıkıntılara neden oldu.

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresinden (TSA) yapılan açıklamada, 2021 Şükran Günü tatilinden bu yana bu hafta sonu en fazla yolcu sayısının görüldüğü belirtildi.

TSA'nın verilerine göre, 17 Haziran'da 2 milyon 440 bine yakın yolcu havalimanlarındaki güvenlik taramasından geçirildi.

TSA Sözcüsü Lisa Farbstein, Twitter hesabından, "Juneteenth tatili hafta sonu seyahatlerine hoş geldiniz." ifadesini paylaştı.

Öte yandan, uçak seferlerindeki iptal ve ertelemeler ise havalimanlarında kaos yarattı.

Uçuşları takip eden FlightAware sitesi verilerine göre, 17 Haziran'da yaklaşık 1500 uçak seferi iptal edildi, 9 bine yakın sefer de ertelendi.

İptal ve ertelemelere, ülkenin değişik bölgelerinde yaşanan sert hava koşulları ile hava yolu şirketlerinde Kovid-19 salgını ile bağlantılı personel sıkıntısı ve altyapı zorluklarının neden olduğu bildirildi.

Bu arada, hava yolu şirketleri temsilcileri ile görüşen ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, hükümetin tüketici koruma standartlarına uymayan havayollarına karşı para cezası dahil yaptırım önlemleri alabileceğini söyledi.

Associated Press'e konuşan Buttigieg, havayollarına ABD'de Bağımsızlık Günü olarak kutlanan 4 Temmuz tatil haftası ve yazın geri kalanında seyahat aksamalarına karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

ABD'de 1500 sefer iptal

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

yeni moda ~ 2 yıl önce
yazın ortasında hava koşulları nedeniyle uçuş iptalleri,yersen.tamam yazın da havakoşulları kötü olabilir ama ne kadar sürer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim o? ~ 2 yıl önce
Personel sıkıntısı olur be ya, acaba hangi personelmiş o? Kim olabilir, mesela kabin ekibi, yoksa genel müdürlük binalarında mı eksik varmış, barbekü partileri mi dolmuyormuş. Dur bir dakika ya yoksa, yoksa... aman Tanrım yoksa Kokpit personeli mi eksik? Hay aksi bu olmadı işte... Çanlar kimin için çalıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ve tgs ~ 2 yıl önce
Umarım thy ve tgs personeline sahip çıkar. Yoksa çogu kalifiye personelini kaybedebilir. Pilotlar içinde aynı durumun olduğunu düşünüyorum. Kabin ve ramp bu işin anadalı. Almanya türkiyeden, 2bin kişi iata güvenlik belgesi v.s olan yani bu işi daha önce yapmış adam alacam diyor. Türkiyede bu şartları tutan kaç personel var ? Senin burdaki postabaşını 4bin € ya götürür almanyada ambara sokar . Bu elemanlar kolay yetişmiyo. Yerli milli firmamızın kan kaybetmesini istemiyorum. Hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 2 yıl önce
ABD bile personel sıkıntısı yaşıyorsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 2 yıl önce
Az adamla max is meselesi bu. Ucus sayisi artinca cekmiyor...
Xxx ~ 2 yıl önce
Neden bu fırsatlar görülmüyor dünya havaalanları personal sıkıntısı yaşıyor tk nında uçtuğu yerler. Yetişmiş personelimiz çok gönderebiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000