03 Haziran 2017, Cumartesi 13:42:23

ABD vizesi alacaklara bir zorluk daha!

ABD Başkanı Trump tarafından ulusal güvenlik gerekçesiyle sıkılaştırılan göçmen politikalarından vize başvuruları da nasibini aldı. Vize başvurularında sosyal medya dökümleri de istenecek!
  • İyi yapıyorlar. Yakında tamamen yasaklasalar şaşırmam hatta yeridir. Bütün Batı ülkelerinden müslümanların da oturma izinlerini ve vizelerini iptal edip ülkelerine geri gönderseler iyi olur. Tüm mikropluk onlardan çıkıyor çünkü.
  • Ey Dünyanın başına bela olan,terör şebekelerine finans ve silah yardımı yapan ABD parçalanacağın,ekonominin dibe vuracağı gün yakındır inşallah.
  • Bence adamlar haklı çünkü twitterdan sürekli Amerika'yı eleştiren birine veya facebookta sakıncalı kişilerle arkadaş olanlara vize verilmemeli. Ayrıca Amerika'yı kötülüyorsan orada ne işin var?
  • Öyle de yapsan böyle de yapsan büyük çoğunluğu psiko motor bozukluğu yaşayan 320 milyonluk potansiyel tehdidi nasıl bertaraf edeceksin,onu düşün....Kaleler içeriden fethedilir yada yıkılır bunu bilir bunu söyleriz....
  • Asosyal medya üyesiyim,n'olcak benim halim?
  • 14 yaşındakiler muaf galiba
  • Adamların sınırlaması genel olarak müslüman ülkelere yönelik lakin bizim aşırı dindar siyasiler "çok ayıp oldu" dışında bir tepki veremedi henüz. Süper güç olmuştuk sanki ama ABD'den korkuyor muyuz yoksa hala :)) Yok canıııım ne korkması ABD gününü görecek diye konuşanlar damlar birazdan kesin, bi mısır patlatayım da geleyim.
  • adamlar istedikleri gibi hareket ediyorlar ve bu uygulamalara maruz kalan ülkeleri yönetenler sus pus. anlamak mümkün değil. çok mu zor aleyhimiz için ellerinden geleni yapan abd ve gelişmiş ülkelere bizlere uyguladıklarının aynısını uygulamak,vize koymak ? böyle teslimiyetçilik,sessizlik,eyvallah demekle nereye kadar gideceğiz ? şeref,haysiyet,onur diye kavramlar niye var? bunlar önemsiz şeyler mi? herşey para ve çıkar mı? hani bizi yönetenler osmanlı ruhuyla hareket ediyorlardı? bu mu osmanlı ruhu ? fatih sultan bunları görse ne yapardı acaba ? bırakın bunları da insanlığa,şerefe,türklüğe yakışacak şeyler yapın tepki verin, veremiyorsanız da boşa üflemeyin.
  • Amerikada her sene beşbin kişi izbarakmadan kayboluyor resmi kayitlara sadece gecen 30dakikada bir tecavüz 2 saate bir cinayet amerika dünya seri katil cenneti kimi kimden koruyorsun .Okulunu basan manyaklari soylemedim bile
  • yahu adamlar kendi ülkelerinin güvenliğini düşünüyorlar .bu da bize garip geldiği için abartmak diyoruz sanırım :D

ABD Başkanı Trump tarafından ulusal güvenlik gerekçesiyle sıkılaştırılan göçmen politikalarından vize başvuruları da nasibini aldı. Bütçe ve Yönetim Dairesi tarafından onaylanan yeni uygulamada vize için başvuracak adaylardan 5 yıllık sosyal medya dökümleri ve 15 yıllık bilgiler istenecek

Trump yönetimi, dünya genelinde ABD vizesi için başvuranlardan, Facebook, Twitter ve LinkedIn başta olmak üzere son 5 yıla ait sosyal medya hesaplarını ve 15 yıllık kişisel bilgilerini isteyen yeni bir form düzenledi.

Yeni sorular, ABD'ye gelmek isteyen ziyaretçilerin güvenlik araştırmalarını sıkılaştırma politikasının bir parçası olarak 23 Mayıs 2017 tarihinde onaylandı. Kamu görüşünün alındığı süreçte, akademisyenlerin ve eğitimcilerin tüm eleştirilerine rağmen ABD Bütçe ve Yönetim Dairesi yasaya olur verdi.

BİLİM İNSANLARI TEDİRGİN

Eleştirilerin bir diğer odak noktası da yeni formdaki soruların fazlasıyla zahmet gerektirdiği etrafında toplanıyor. Uygulamaya karşı çıkanların en büyük çekincelerinden biri sürecin bu sorular nedeniyle uzayabilme ihtimali ve başta uluslararası öğrenciler ile bilim insanları olmak üzere kalifiyet ziyaretçilerin ABD'ye gelme heveslerini kırabilecek olması.

Yeni prosedürde konsolosluk yetkilileri önceki tüm pasaportlara ait seri numaralarını, kişinin son 5 yılda kullandığı sosyal medya hesaplarını, elektronik posta adreslerini ve ikâmet, iş, seyahat bilgileri de dahil olmak üzere 15 yıllık kişisel verileri istiyor.

Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 'daha titiz bir güvenlik incelemesi ihtiyacı doğar ya da kimlik bilgilerinin onaylanması' gerekirse yetkililer ilave bilgiler de talep edebilecek.

Dışişleri Bakanlığı, daha önce de vize bekleyen adaylardan "terörizm ve ulusal güvenlikle alakalı diğer uygunsuzluklarla bağlantılı olarak ek tetkik" yapacağını belirtmişti.

Başkan Trump, gerek seçim süresince gerekse de seçildikten sonra, ulusal güvenlik ve sınır koruma önlemlerini artırmakta kararlı görünerek orduya daha fazla bütçe ayırmayı taahhüt etmiş ve ABD'nin güneydeki Meksika sınırına örülecek duvar için Meksika'dan ödeme istemişti.

Trump yönetimi daha önce de 6 müslüman ülke vatandaşlarının ABD'ye gelişlerine geçici seyahat yasağı koymuştu. Amerikan halkını ikiye bölen uygulamaya destek verenler olduğu gibi pek çok eyalet ve şehir protesto eylemlerine sahne olmuştu. Yasağın temyiz mahkemesinden dönmesi üzerine Adalet Bakanlığı yetkilileri Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu.

Bazı Orta Doğu ülkelerinden ABD'ye yapılacak uçuşlarda, el bagajlarında laptop, tablet ve kamera gibi elektronik eşyaların taşınması da yasaklanmıştı.

6 AY İÇİN GEÇERLİ

Öte yandan ABD Bütçe ve Yönetim Dairesi, vize başvurularında kullanılacak yeni soruların geçerliliğini 6 ay ile sınırlı tuttu. Önceki uygulamalarda standart uygulama 3 senelik bir periyodu kapsıyordu.

Her ne kadar, vize başvuru formunda yeni sorular gönüllülük esasında dayanıyor gibi görünse de, bilgilerin sunulmaması durumunda vize sürecinin uzayabileceği veya reddedilmesine neden olabileceği de belirtiliyor.

Göçmenlerle ilgilenen hukuk büroları ve avukatlar ise 15 yıllık detaylı kişisel bilgi dökümü talebinin gerçekçi olmadığı görüşünde. Fazlasıyla geriye dönük olduğu düşünülen talep karşısında, adayların geçmişteki tüm bilgileri hatırlamakta zorlanmasını ve hata yapmasını muhtemel görüyorlar. Hukukçular, bu nedenle de mağduriyet yaşanabileceğini düşünüyor.

San Francisco merkezli bir hukuk ofisinin avukatı olan ve aynı zamanda Iran Amerikan Barosu'nun başkanlığını yürüten Babak Yousefzadeh, haber ajansı Reuters'e yaptığı açıklamada yeni uygulamayla konsolosluk yetkililerine "keyfi otorite" verildiğini iddia ediyor.

Yousefzadeh'e göre ABD zaten hâlihazırda dünyanın en sıkı vize başvuru prosedürlerine sahip ülkelerden biri durumunda ve bunu daha daha sıkılaştırmak tam bir belirsizliğe yol açabilir.

ABD vizesi alacaklara bir zorluk daha!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

beter olun! ~ 7 yıl önce
İyi yapıyorlar. Yakında tamamen yasaklasalar şaşırmam hatta yeridir. Bütün Batı ülkelerinden müslümanların da oturma izinlerini ve vizelerini iptal edip ülkelerine geri gönderseler iyi olur. Tüm mikropluk onlardan çıkıyor çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batmanlı ~ 7 yıl önce
Ey Dünyanın başına bela olan,terör şebekelerine finans ve silah yardımı yapan ABD parçalanacağın,ekonominin dibe vuracağı gün yakındır inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezici ~ 7 yıl önce
Bence adamlar haklı çünkü twitterdan sürekli Amerika'yı eleştiren birine veya facebookta sakıncalı kişilerle arkadaş olanlara vize verilmemeli. Ayrıca Amerika'yı kötülüyorsan orada ne işin var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 7 yıl önce
Senin zihniyetinde sürekli türkiye yi jurnalleyen bi zihniyet. Ne olduğunuzu gezi de gördük.. hadi sende bi zahmet güzel ülkemden defol
patriot'a ! ~ 7 yıl önce
biz de sizi gemiciklerde,sıfırlanan paralarda,tapelerde,teröristlere oy için yüz verirken,onlarla meydanlarda el ele şarkılar söylerken,askerliği para ile satarken,işid'e bir avuç öfkeli genç derken,ülkemiz suç patlaması yaşıyorken umursamayanları şakşaklarken, memleketimiz aleyhine ne varsa koruyan almanya vs vatandaşlarını ülkemize sadece kimlikle sokarken onlara vergisiz ev,arsa alma imkanı verirken ve daha birçok haltı yerken de gördük gerçekleri görmek istemeyen,yalaka,yağcı,sahibinin sesi !
La ~ 7 yıl önce
Bu Gezi size ne yaptı? 2 kişiden 1'i Gezi olaylarını haklı buluyor.. Ne dersen de bunun değişmesi mümkün değil.. ikna edici ol.. Gezi diyip geçiştirme.. Gezi bizim için 2 kişiden 1'inin inandığı bir davadır..
Eyy Tramppp ~ 7 yıl önce
Öyle de yapsan böyle de yapsan büyük çoğunluğu psiko motor bozukluğu yaşayan 320 milyonluk potansiyel tehdidi nasıl bertaraf edeceksin,onu düşün....Kaleler içeriden fethedilir yada yıkılır bunu bilir bunu söyleriz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdi Biçare ~ 7 yıl önce
Asosyal medya üyesiyim,n'olcak benim halim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tıramp ~ 7 yıl önce
14 yaşındakiler muaf galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tepki ~ 7 yıl önce
Adamların sınırlaması genel olarak müslüman ülkelere yönelik lakin bizim aşırı dindar siyasiler "çok ayıp oldu" dışında bir tepki veremedi henüz. Süper güç olmuştuk sanki ama ABD'den korkuyor muyuz yoksa hala :)) Yok canıııım ne korkması ABD gününü görecek diye konuşanlar damlar birazdan kesin, bi mısır patlatayım da geleyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vizeye vize ~ 7 yıl önce
adamlar istedikleri gibi hareket ediyorlar ve bu uygulamalara maruz kalan ülkeleri yönetenler sus pus. anlamak mümkün değil. çok mu zor aleyhimiz için ellerinden geleni yapan abd ve gelişmiş ülkelere bizlere uyguladıklarının aynısını uygulamak,vize koymak ? böyle teslimiyetçilik,sessizlik,eyvallah demekle nereye kadar gideceğiz ? şeref,haysiyet,onur diye kavramlar niye var? bunlar önemsiz şeyler mi? herşey para ve çıkar mı? hani bizi yönetenler osmanlı ruhuyla hareket ediyorlardı? bu mu osmanlı ruhu ? fatih sultan bunları görse ne yapardı acaba ? bırakın bunları da insanlığa,şerefe,türklüğe yakışacak şeyler yapın tepki verin, veremiyorsanız da boşa üflemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Siyasiler Abd ve Ab gibi ülkelere tepki veremez çünkü o derece güçlü bir ülke değiliz daha. Söylenen laflar sadece halkın gazını almak adına söyleniyor yoksa bişey yapılacağından değil.
serikatil ~ 7 yıl önce
Amerikada her sene beşbin kişi izbarakmadan kayboluyor resmi kayitlara sadece gecen 30dakikada bir tecavüz 2 saate bir cinayet amerika dünya seri katil cenneti kimi kimden koruyorsun .Okulunu basan manyaklari soylemedim bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
ABD 300 milyondan fazla bir nüfusa sahip. Türkiye ise 76 milyon olmasına rağmen her dakika kaza, cinayet, taciz ve tecavüz, terör vb. olaylar yaşanıyor düşün ki biz 300 milyon olsak herhalde ABD'de yaşanan olayların elli katını yaşarız. O yüzden burada hangi ülkede daha fazla olay yaşanıyor tartışmayalım istersen!
göçmenler ~ 7 yıl önce
harika bir yorum lakin Amerika'da ne kadar kriminal vaka varsa yüzde doksanının sorumlusu göçmenler. Yüzde onluk rakamda her ülke için geçerli bir suç oranı zaten. o yüzden güvensiz insanlar etiketi yapıştırmaya hiç gerek yok adamlara,zira bir beyzbol müsabakası sonrasında evinde otururken kutlama kurşununa hedef olan ABD vatandaşı yok,bundan eminiz.
Göçmenler'e ~ 7 yıl önce
USA'da okulları basıp öğrencileri katleden psikomanyakların varlığından şüphe yok,bundan eminiz.
Haklısın ~ 7 yıl önce
Kesinlikle haklısın Amerika daha güvensiz, Türkiye'de okul basıp tarayan yok:) olayı ancak buna indirgeyebiliriz çünkü kalanı adi suç,ülkemizde hiç işlenmeyen cinsten:)))ya mesele işlenen suç da değil orada okul basıp tarayan adamların hepsi sonra kendi kafasına sıkıyor çünkü biliyor adalet nasıl tecelli edecek. Türkiye'deki psikomanyaklar da daha mağdurların ifadesi alınmadan serbest bırakılıyor. Bırakalım bu işleri, şu çok ileriyiz Amerika perişan havalarından bi kurtulun artık ya gerçekten komik hem de çok.
abd kötü ya biz ~ 7 yıl önce
abd'de suç çok ama ceza da çok. orada polis ve adliye makamları çok iyi çalışır,kanun vardır uygulayan da vardır, herkes işini severek,ciddiyetle ve layıkıyle yapar orada yaşayanlar gayet iyi bilir.piyasaya satılmak için kesilmeye hazırlanan atlar son anda kurtarıldı diye bunu yapanların cezası ne peki ? sadece 82 tl ! hapis cezası yok ! ayrıca ülkemizde adam adamı vuruyor tutuksuz yargılanıyor, terörist 24 yılla yargılanıyor 18 yıl ceza alıyor 1.5 yıl yatıp çıkıyor,vakıf yurdunda çocuklara tecavüz oluyor bakan bir kere olmuş ne var bunda diyor, polis bir hırsızı yakalıyor tam 210 sabıkası var,kaldırımlar otopark olmuş millet yolda yürüyor polisin umurunda değil,uluorta heryerde araba içinde fuhuş yapılıyor ne oluyor diyen yok bu örnekleri daha da artırabiliriz peki sizce abd'de bunlar olabilir mi ya da olursa devlet ne yapar sizce? 100 dolarlık park cezasını ödemeyi unutanları gözaltına alan,hapse tıkan bir ülkede ne olur siz karar verin ondan sonra gelin burada ahkam kesin lütfen.
abartmak mı ? ~ 7 yıl önce
yahu adamlar kendi ülkelerinin güvenliğini düşünüyorlar .bu da bize garip geldiği için abartmak diyoruz sanırım :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000