07 Haziran 2017, Çarşamba 10:31:10

ABD ve İngiltere uçuşları için beklenen cihazlar geldi

ABD ve İngiltere uçuşlarına getirilen elektronik yasağının ardından Atatürk Havalimanı’na konulacağı açıklanan 2 tomografi cihazı dün gece getirildi.
  • Adam standart koyar, yasak koyar sonra da ürettiği ürünü dayar sana. Alma istersen. Kapitalizm işte budur. Onun için teknolojiye, bilime vs. yatırım yapmak lazım.
  • Tomografiden ziyade Vücut Tarayıcısı diye adlandırılsa daha hoş olur. Zira Milli ve uluslararası ( Body Scanner ) mevzuatda bu şekilde yazılmaktadır.
  • Aşağıdaki yorumları okudukça gülme krizine girdim....Bu cihazlar valizleri 3 boyutlu kontrol etmek içindir....
  • Uçağa binicem diye vücudumu teşhir edeceğime ölürüm daha iyi!
  • Ucretsiz yada indirimli tomografi yapilacakmis
  • bu aletleri ucaklara nasil koyacaklar gercdekten anllamadim. Kocaman birseye benziyor. Yol boyuncami kontrol edecekler yoksa ucaga bindikten sonrami. Ya hossteslere yazik olur herhalde hepsi hasta olur, Ya ucagin icinde tomografi cihazini isi ne oldu olacak fotokopide koysunlar.
  • ABD ye yasak süresi 7 ay demişlerdi. Bu süre sona ermeden laptoplar kabine alınacak mı bu tomografik X-ray ler ile?
  • adama önce güvenlik diye zorla bir sürü prosedür getiriler sonra da milyon dolarlık kendi malları cihaz aldırırlar. adamların icadına da parasına da yolcusuna da muhtacız. güç böyle bir şey öyle biz şöyle büyüdük,böyle geliştik,herkes bizden korkuyor,eyy gibi boşa üflemekle,tribüne oynamakla olmuyor. yarın birgün güvenlik ayağına abd'ye türkiye'den uçuşları kısıtlarlarsa ya da yasaklarlarsa ne yapacağız peki hiç düşünüyor musunuz sayın herşeyi çok iyi bilen,işlerinin ehli ulaştırma,dhmi,shgm ve thy yöneticilerimiz ?
  • Keşke ultrason cihazı da getirselerdi,gebe kadınlar rahat ederdi.
  • Tomografi cihazları hem personel hem yolcu için orta ve ileri vadede çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir temennimiz gerekli önlemlerin alınması ve cihaz ile canlı temasının minimuma inmesi

ABD ve İngiltere uçuşlarına getirilen elektronik yasağının ardından Atatürk Havalimanı’na konulacağı açıklanan 2 tomografi cihazı getirildi.

Türkiye, ABD’nin ülkeye yönelik uçuşlarda uygulamaya koyduğu kabin içi elektronik cihaz yasağı için yeni önlemler kapsamında alınan iki adet tomografi cihazları dün gece Atatürk Havalimanı'na getirildi. Cihazlar ABD ve İngiltere yolcularının uçağa alınacağı körüklere konulacak.

Dün gece getirilen tomografi cihazlarının bu gün ABD yolcularının alındığı körüklere monte edilmesi bekleniyor.



ABD ve İngiltere uçuşları için beklenen cihazlar geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Pazarlama ~ 7 yıl önce
Adam standart koyar, yasak koyar sonra da ürettiği ürünü dayar sana. Alma istersen. Kapitalizm işte budur. Onun için teknolojiye, bilime vs. yatırım yapmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Body Scanner ~ 7 yıl önce
Tomografiden ziyade Vücut Tarayıcısı diye adlandırılsa daha hoş olur. Zira Milli ve uluslararası ( Body Scanner ) mevzuatda bu şekilde yazılmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CT ~ 7 yıl önce
Tomo tabanlı Güvenlik tarayıcısı bu cihazların adı. Vücut Tarayıcısı (Body Scanner) tamamiyle başka bir cihaz.
Gülmekten ölüyorum ~ 7 yıl önce
Aşağıdaki yorumları okudukça gülme krizine girdim....Bu cihazlar valizleri 3 boyutlu kontrol etmek içindir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KevseR ~ 7 yıl önce
Uçağa binicem diye vücudumu teşhir edeceğime ölürüm daha iyi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O halde ~ 7 yıl önce
Amerikaya yüzerek gidersin kardeş :)
Herkes ~ 7 yıl önce
Amerika, herkes londra yolcusu kesilmiş mübarek!
?? ~ 7 yıl önce
Borajet mi kaldı ya :)
Havalani personeline ~ 7 yıl önce
Ucretsiz yada indirimli tomografi yapilacakmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 7 yıl önce
bu aletleri ucaklara nasil koyacaklar gercdekten anllamadim. Kocaman birseye benziyor. Yol boyuncami kontrol edecekler yoksa ucaga bindikten sonrami. Ya hossteslere yazik olur herhalde hepsi hasta olur, Ya ucagin icinde tomografi cihazini isi ne oldu olacak fotokopide koysunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istanbul New Airport ~ 7 yıl önce
ABD ye yasak süresi 7 ay demişlerdi. Bu süre sona ermeden laptoplar kabine alınacak mı bu tomografik X-ray ler ile?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güç ~ 7 yıl önce
adama önce güvenlik diye zorla bir sürü prosedür getiriler sonra da milyon dolarlık kendi malları cihaz aldırırlar. adamların icadına da parasına da yolcusuna da muhtacız. güç böyle bir şey öyle biz şöyle büyüdük,böyle geliştik,herkes bizden korkuyor,eyy gibi boşa üflemekle,tribüne oynamakla olmuyor. yarın birgün güvenlik ayağına abd'ye türkiye'den uçuşları kısıtlarlarsa ya da yasaklarlarsa ne yapacağız peki hiç düşünüyor musunuz sayın herşeyi çok iyi bilen,işlerinin ehli ulaştırma,dhmi,shgm ve thy yöneticilerimiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güç'e ~ 7 yıl önce
Ama ağzınızı hayra açın her an ikinci Katar vakası yaşayabiliriz.
RDUS ~ 7 yıl önce
Keşke ultrason cihazı da getirselerdi,gebe kadınlar rahat ederdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tomografi ~ 7 yıl önce
Tomografi cihazları hem personel hem yolcu için orta ve ileri vadede çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir temennimiz gerekli önlemlerin alınması ve cihaz ile canlı temasının minimuma inmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000