20 Mart 2022, Pazar 09:11:40

ABD ve Fransa'da yeni hamle; Savaş uçakları gönderildi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ABD’nin Bulgaristan’a zırhlı birlik göndereceği, Fransa’nın ise Estonya’ya hem asker hem de savaş uçağı gönderdiği bildirildi.
  • adam natoya güvenip rusyaya diklendi. 1 aydır uçuş yasağı, savaş uçağı, askeri personel desteği, muhimmat desteği istiyor kimse sallamıyor ama eatonya polonyaya asker muhimmat yığılıyor. Nato resmen putinle anlaşıp Ukrayna'yi sattı bütün dünyanın gözü önünde . resmen Ukrayna'yi al ama gerisine dokundurtmam demektir bu.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ABD’nin Bulgaristan’a zırhlı birlik göndereceği, Fransa’nın ise Estonya’ya hem asker hem de savaş uçağı gönderdiği bildirildi.

Rusya- Ukrayna savaşının ardından askeri yığınağını artıran Fransa ve ABD yeni bir karar daha aldı.

Fransa'nın "Mirage 2000-5F" savaş uçakları, NATO bünyesinde Estonya'nın güvenliği için oluşturulan görev gücüne katıldı.

Fransa, Estonya'nın talebi üzerine Baltık ülkesine asker de gönderdi. Fransız askerleri, zırhlı araçlarıyla birlikte Tapa askeri üssündeki Danimarkalı ve İngiliz askerlere katıldı.

NATO, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte Avrupa'nın doğu ve güneydoğu sınırlarını güçlendirmeye başladı. Müttefikler sınırdaki ülkeleri takviye gemi, uçak ve asker gönderiyor.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin de Bulgaristan'daydı. Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile bir araya geldi.

Petkov, Austin ile ortak basın toplantısında "ABD'nin Bulgaristan'a Stryker zırhlı mekanize birliği sağlamayı kabul ettiğini söyledi. Austin, "Bu, bütün NATO müttefikleri için güçlü bir sinyal" dedi.

Soğuk Savaş döneminde Rusya'nın müttefiki olan Bulgaristan artık NATO ve AB üyesi. Bulgaristan, topraklarında, çok uluslu bir NATO muharip birliği kurulacağını duyurmuştu. Birliğe, diğer NATO ülkelerinin de destek vermesi bekleniyor.

NATO, işgalin başladığı 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya da 20 binden fazla silah gönderdi. Ancak çatışmanın Ukrayna dışına taşmasını önlemek için asker göndermeye ya da uçuşa yasak bölge uygulamaya yanaşmıyor.

ABD ve Fransa'da yeni hamle; Savaş uçakları gönderildi

Yorumlar

peki ukrayna? ~ 2 yıl önce
adam natoya güvenip rusyaya diklendi. 1 aydır uçuş yasağı, savaş uçağı, askeri personel desteği, muhimmat desteği istiyor kimse sallamıyor ama eatonya polonyaya asker muhimmat yığılıyor. Nato resmen putinle anlaşıp Ukrayna'yi sattı bütün dünyanın gözü önünde . resmen Ukrayna'yi al ama gerisine dokundurtmam demektir bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000