21 Ekim 2020, Çarşamba 09:08:38

ABD uçaklarına iniş izni verilmedi

Endonezya hükümetinin, ABD'nin P-8 Poseidon deniz gözetleme uçaklarının ülkeye iniş ve yakıt ikmali talebini reddettiği bildirildi
  • ABD eski ve köhne uçakları ile bu tarz casusluk ve istihbarat işlerine girişmesin. Kaybeder diye düşünüyorum. Aslında ABD-ÇİN mücadelesini çoktan kaybetti sadece Tİmes tarzı dergilerde henüz kapak olmadı. Soğuk savaşı kazanırlarken iyi ama benzer bir savaşı kaybedince kabul etmek zaman alır.

Endonezya hükümetinin, ABD'nin P-8 Poseidon deniz gözetleme uçaklarının ülkeye iniş ve yakıt ikmali talebini reddettiği bildirildi.

Tempo gazetesinin haberinde, Amerikalı yetkililerin, temmuz ve ağustos aylarında Endonezya Savunma ve Dışişleri Bakanlığına ilettiği P-8 Poseidon tipi askeri casus uçaklarının ülkeye iniş ve yakıt ikmali talebinin kabul görmediği belirtildi.

Haberde, Cakarta yönetiminin, Çin-ABD gerginliğinin arttığı bir dönemde bu talebe sıcak bakmadığı, tarafsız bir dış politikaya "sadık kalmayı" benimsediği ve bu kapsamda Devlet Başkanı Joko Widodo'nun söz konusu isteği geri çevirdiği kaydedildi.

ABD ordusuna ait P-8 uçaklarının, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde Çin'in askeri faaliyetlerini gözetlemede önemli rol oynadığı vurgulanan haberde, ayrıca ABD'nin talebinin reddedilmesine ilişkin her iki ülkenin ilgili makamlarının cevap vermekten kaçındığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Endonezya, Çin'e ait balıkçı tekneleri ve sahil güvenlik ekiplerinin, Natuna sularında ülkenin Münhasır Ekonomik Bölgesi'ni ihlal etmesi üzerine Pekin yönetimiyle de sorunlar yaşıyor.

ABD uçaklarına iniş izni verilmedi

Yorumlar

Kadir ~ 4 yıl önce
ABD eski ve köhne uçakları ile bu tarz casusluk ve istihbarat işlerine girişmesin. Kaybeder diye düşünüyorum. Aslında ABD-ÇİN mücadelesini çoktan kaybetti sadece Tİmes tarzı dergilerde henüz kapak olmadı. Soğuk savaşı kazanırlarken iyi ama benzer bir savaşı kaybedince kabul etmek zaman alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüyalar âlemi ~ 4 yıl önce
ABD de artık özel şirketlerin yaptığı işleri yüzlerce devlet bir araya gelse yapamıyor. Sadece bir kaç tanesi SpaceX, GPT-3, Starlink, Blue Origin bunlar gibi populer gizli onlarca şirket.ABD seviciliği yapmıyorum sadece gerçekleri söylüyorum. ABD malları üreterek bir yerlere gelen Çin hiç bir zaman ABD gibi olamaz. Düşünün Çinliler bile Amerika'ya kaçıyor ve dünyanın her yerinden yüzlerce yetişmiş insan her yıl ABD ye gidiyor, buna ülkemiz de dahil. Ekarte edilen Rusya yerine ABD ye halkının vergilerinin hesabını sormasını engellemek için yeni bir rakip lazım sadece.
Kohne ucak ~ 4 yıl önce
Kadir kohne derien galiba bu ucaklarin 737-800 oldugunu ve hizmete 2013 yilinda girdigini bilmiyorsun. Milli havayolumuzda yolcu tasima icin duzenlenmis birsuru var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000