08 Ekim 2019, Salı 00:46:55

ABD, Türkiye’yi hava görevinden çıkarttığını duyurdu!

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğsundaki PKK terör örgütü PYD-YPG’yi temizlemek için planladığı sınır ötesi operasyonun başlaması beklenirken, ABD’den beklenmedik bir tavır geldi. Amerikalı gazeteciler, ABD’nin bölgede hava sahasını Türkiye’ye kapattığını duyurdu. Bu bilginin ardından Pentagon açıklama yaparak, "Türkiye, Suriye'de hava görev emrinden çıkarıldı" dedi.
  • ABD bölgeye silahları yığdı, eğitimleri verdi, sığınakları kazdırdı. Şimdi teröre yaptığı yatırımlarını korumaya çalışıyor. Operasyonu Türkiye’ye pahalıya mal etmek istiyor. Ucuz ya da pahalı, gereken yapılır.. Ama gün olur devran döner.. Sen artık hesabını yap, kadim dostum.. Nereden nereye geldi.. hür dünyanın liderliğinden her yerde terörle iş tutan, tehdit eden, hukuk dışı yaptırımlar uygulayan, yasal hükümetlere açık/örtülü operasyon çeken zorba bir devlet. Kendi tabiriyle “Rogue State”..
  • İNCİRLİK ?.................
  • ee peki Trump bugün 13 Kasım'da Sn Erdoğan ile görüşecez dedi. yani dostmuyuz düşman mı:)?
  • Barzaniye abi diyen bir Bakanimiz vardi, kendisine zeka testi yapilirsa iyi olur, bzi yakti, suriyeyi cehennem yapti, ailesine tavsiyem takip etsinler kendisini, ozel bakim altina alinmasinda fayda var, hepimiz icin
  • Hava Görev Emri dediğiniz mesaj; filolara hedeflerini, kullanılacak uçak adedini, mühimmatı, varsa tahditleri ve zamanını bildiren; bir anlamda uçuş programıdır. ABD bizi adresten çıkarsa ne olur, çıkarmasa ne olur diyenler için; eksik olacak şey o bölgede koordinasyon ve kooperasyondur. Saha notamlanarak müstakil harekat yapılmalıdır. Türk uçaklarına hava sahasının kapatılması konusu ilginç. Türk Hava Sahasının ABD uçaklarına kapatılmasını hiç düşünmediler galiba. Bu sorunun çözülmesi gerek, aksi halde gerilim büyür. ABD kiloyla almadan gramla vermez. Burada da birşeylerin peşinde. Dik durmalı ve ABD’nin vazgeçeyeceğiz, mesela kendi kuvvetlerinin bekası, desteklenmesi gibi hassasiyetlere değinilmelidir. Hava sahasının kapatılması alenen düşmanca harekettir. Layıki ile cevap bulmalıdır.
  • Bir ülkenin / ulusun bulunduğu coğrafyasından kaynaklı negatifliklerin en doruk sorunlarını yaşıyoruz. 70 yaşındayım, çocukluk çağım sonrasının en kritik zanları bunlar. Her bir vatandaşımızın, başta ekonomi olmak üzere hemen her konuda duyarlı , dikkatli ve geleceğini önemseyen bir yaşam strateji kurmasında fayda var.
  • Amerikan doları ile tıcaret yapıyoruz ... hava kuvvetlerindeki tum ucaklar ameikan malı .. ordu amerikan sılahı kullanıyor ... THY ucakların yarısı amerikan menseyli ... daha da cok sayarım ... gobekten bagliyiz yani ... son 20 yılda bu baglılıgı azatmak icin ne yapildı ?? hava civa .... simdi posta koymaya kalkıyoruz .... koyabilirsek o da )) sonucu hep beraber gorecegiz ..... )))
  • Çıkarsan ne olur çıkarmasan ne olur? Trump suriyeden askerimiz çekiyoruz, artık orada işimiz kalmadı diyor, bunlarda gelmiş hava görevi vermeyeceğiz diyor. Türkiye olarak bizim orada kendi işimiz var ayakbağı olmazsanız işimize gelir.
  • amerika, gölge etmesen yeter. sen çık aradan biz zaten ne yapacağımız biliriz :)
  • Ne diyelim, ABD nasıl yakın dost olduğunu göstermekte. Ama içimizdeki o Amerika sevici olan askerlerimiz var ya onların hepsini bilmem napayım...al sana 15 Temmuz.

ABD'de yayın yapan CNN televizyonunun Amerikan Dışişlerini izleyen gazetecisi Jennifer Hansler, Amerikalı yetkililere dayandırarak paylaştığı tweette, ABD’nin kontrol etmekte olduğu hava sahasını Türkiye'ye kapattığını açıkladı.

Hansler, ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde yetkilinin ‘yakın gelecekte de açmaya niyetimiz yok’ dediğini belirtti.

RUSYA HAVA SAHASINI AÇMIŞTI

Askeri uzmanlar Türkiye'nin yapmayı planladığı sınır ötesi operasyonda kara birliklerine hava desteğinin sağlanmasının hayati bir önem taşıdığı yorumunu yapıyorlar. Türkiye’nin Suriye'nin kuzey batısında daha önce yaptığı Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarında, o bölgeyi kontrol eden Rusya, hava sahasını operasyonlar sırasında TSK'ya açmıştı.

PENTAGON DA DOĞRULADI

Pentagon Sözcüsü Yarbay Carla Gleason, yaptığı açıklamada, “Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri’nden çıkarıldı, Türkiye’ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu” ifadelerini kullandı.

“Bunun hava sahasını Türkiye’ye kapatmak anlamına gelip gelmediği”ne ilişkin soruya Gleason, “Teknik olarak bu anlama gelmese de bir hava unsuru Hava Görev Emri’nden çıkarıldığında söz konusu bölgede koordinasyonsuz uçması neredeyse imkansız hale geliyor” yanıtını verdi.

 

ABD, Türkiye’yi hava görevinden çıkarttığını duyurdu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Kadim dostum, müttefikim.. ~ 4 yıl önce
ABD bölgeye silahları yığdı, eğitimleri verdi, sığınakları kazdırdı. Şimdi teröre yaptığı yatırımlarını korumaya çalışıyor. Operasyonu Türkiye’ye pahalıya mal etmek istiyor. Ucuz ya da pahalı, gereken yapılır.. Ama gün olur devran döner.. Sen artık hesabını yap, kadim dostum.. Nereden nereye geldi.. hür dünyanın liderliğinden her yerde terörle iş tutan, tehdit eden, hukuk dışı yaptırımlar uygulayan, yasal hükümetlere açık/örtülü operasyon çeken zorba bir devlet. Kendi tabiriyle “Rogue State”..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEVAP ~ 4 yıl önce
İNCİRLİK ?.................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee ~ 4 yıl önce
ee peki Trump bugün 13 Kasım'da Sn Erdoğan ile görüşecez dedi. yani dostmuyuz düşman mı:)?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hehe he ~ 4 yıl önce
Barzaniye abi diyen bir Bakanimiz vardi, kendisine zeka testi yapilirsa iyi olur, bzi yakti, suriyeyi cehennem yapti, ailesine tavsiyem takip etsinler kendisini, ozel bakim altina alinmasinda fayda var, hepimiz icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
Hava Görev Emri dediğiniz mesaj; filolara hedeflerini, kullanılacak uçak adedini, mühimmatı, varsa tahditleri ve zamanını bildiren; bir anlamda uçuş programıdır. ABD bizi adresten çıkarsa ne olur, çıkarmasa ne olur diyenler için; eksik olacak şey o bölgede koordinasyon ve kooperasyondur. Saha notamlanarak müstakil harekat yapılmalıdır. Türk uçaklarına hava sahasının kapatılması konusu ilginç. Türk Hava Sahasının ABD uçaklarına kapatılmasını hiç düşünmediler galiba. Bu sorunun çözülmesi gerek, aksi halde gerilim büyür. ABD kiloyla almadan gramla vermez. Burada da birşeylerin peşinde. Dik durmalı ve ABD’nin vazgeçeyeceğiz, mesela kendi kuvvetlerinin bekası, desteklenmesi gibi hassasiyetlere değinilmelidir. Hava sahasının kapatılması alenen düşmanca harekettir. Layıki ile cevap bulmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGÜN ~ 4 yıl önce
Bir ülkenin / ulusun bulunduğu coğrafyasından kaynaklı negatifliklerin en doruk sorunlarını yaşıyoruz. 70 yaşındayım, çocukluk çağım sonrasının en kritik zanları bunlar. Her bir vatandaşımızın, başta ekonomi olmak üzere hemen her konuda duyarlı , dikkatli ve geleceğini önemseyen bir yaşam strateji kurmasında fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek .... ~ 4 yıl önce
Amerikan doları ile tıcaret yapıyoruz ... hava kuvvetlerindeki tum ucaklar ameikan malı .. ordu amerikan sılahı kullanıyor ... THY ucakların yarısı amerikan menseyli ... daha da cok sayarım ... gobekten bagliyiz yani ... son 20 yılda bu baglılıgı azatmak icin ne yapildı ?? hava civa .... simdi posta koymaya kalkıyoruz .... koyabilirsek o da )) sonucu hep beraber gorecegiz ..... )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamsız açıklama ~ 4 yıl önce
Çıkarsan ne olur çıkarmasan ne olur? Trump suriyeden askerimiz çekiyoruz, artık orada işimiz kalmadı diyor, bunlarda gelmiş hava görevi vermeyeceğiz diyor. Türkiye olarak bizim orada kendi işimiz var ayakbağı olmazsanız işimize gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne işin varmış ak beyinli ~ 4 yıl önce
Nasıl olsa gelecek şehitler ak beyinlilerin çocukları olmayacak. O yüzden milletin evladının canı ile kabadayılık yapmaya devam.
sagol canım ~ 4 yıl önce
amerika, gölge etmesen yeter. sen çık aradan biz zaten ne yapacağımız biliriz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 4 yıl önce
Ne diyelim, ABD nasıl yakın dost olduğunu göstermekte. Ama içimizdeki o Amerika sevici olan askerlerimiz var ya onların hepsini bilmem napayım...al sana 15 Temmuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rusya ~ 4 yıl önce
rusya ya seni bilerek NATO sınırları dılına çekmek istiyorsa!
yorumsuz'a ~ 4 yıl önce
Esas amerikan seviciler bu ülkeyi geçmişten günümüze yönetenlerdir. İktidarın başındaki hiçbir sıfatı yokken abd'ye gidip bush ile görüşmüştü sonra geldi başbakan oldu. Ayrıca 15 temmuz'u yapanlar da iktidarın şımartıp bütün kurumları onlara peşkeş çekenlerdir.
80 ~ 4 yıl önce
Darbesi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000