11 Haziran 2019, Salı 09:03:42

ABD Türk pilotlarına eğitimi sonlandırdı!

Reuters haber ajansına konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Mike Andrews, Türk F-35 savaş uçaklarının artık Arizona'daki Amerikan hava üssünde uçmadığını söyledi.
  • Ehhh be çok mu zor verin paramızı biz F35'den çıkıyoruz demek. Çık kurtul. Zaten pahallı, sorunlu ve teknoloji transferi olmayan bir proje. F16 'larınla gireceğin bir savaşta F16'lar yetmeyecek ama F35'lerle başa çıkacaksak ülke zaten yerle bir olmuştur. ( ABD her istediğin ülkeye karşı kullanamayacağını yazılımın içine ekleyecektir. Mühimmat ve parçada her zaman ambargo kartıABDnin hep elinde olacaktır). O zama olur gösteri uçağı). Füze sistemlerine çok daha ucuza yatırım yap daha iyi. Ayrıca F35'e harcayacağın parayla ortak bir ülkeyle uçak geliştir ve füzelerini geliştirmek için kullan.
  • thy acil 787 ve 737 siparişlerini iptal etmeli! (yerse:))
  • şu düştüğümüz duruma bakın, hala kimse gık diyemiyor!
  • Amerika bindiği dalı kesmede kararlı görünüyor,Nato'nun MEZARA GÖMÜLMESİ Projesinde bando mızıka takımına şeflik yapıyor.Cenaze levazımatçısı Katolik Papaz mı olsun Pensilvanya İmamı mı?
  • F 35 ve S 400 olayı başımızı fena ağrıtacak gibi görünüyor,bir daha tivit atılırsa ekonomimiz düzelmez,bize çok pahalıya patlar. Vergileri,alınan borç ve kredileri 17 yıllık iktidarları boyunca betona,yandaşlara,vakıflara,tarikatlere saçtılar gerçek ve doğru eğitime,teknoloji gelişimine yatırmadılar,insana değer vermediler,ayrım yaptılar,kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz deyip aklı başında bilim adamları yetiştirmediler,koltuk sallanınca son 2-3 yıldır güya yerli ve milli uçak,helikopter,füze falan yapmaya yeltendiler sonuçta geç kaldık,dışa iyice bağlı kaldık.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Mike Andrews, Türk F-35 savaş uçaklarının artık Arizona'daki Amerikan Luke Hava Üssü'nde uçmadığını açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan Sözcü Andrews, "Bakanlığımız Türk pilotların artık burada uçmadığının farkında. Türkiye'nin politikasında değişiklik olmadığı sürece, F-35 programının yavaşlatılması için Türk müttefiklerimizle ortak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Luke hava üssüyle ilgili gelişmeleri aktaran Reuters'ın savunma muhabiri Phil Stewart, Twitter'dan paylaştığı mesajında "Geçtiğimiz hafta ise yeni pilotların eğitimi durdurulsa bile ABD'de olanların eğitiminin Temmuz sonuna kadar devam edeceğini duymuştuk" ifadelerini kullandı.

Pentagon'un Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yazdığı bir mektupta, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 savunma sistemlerini teslim alması halinde, 31 Temmuz 2019 itibariyle dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olarak tanımlanan F-35 projesinden çıkarılacağı uyarısında bulunmuştu.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın yazdığı ve haftasonu sızdırılan mektupta, S-400 planı devam ederse Türk pilotların eğitiminin de durdurulacağı belirtiliyordu.

Shanahan bu mektupla Türkiye'nin ABD ve NATO ile işbirliğinin aksayacağını kaydederek mevcut bunalımın Ankara'nın ittifak ile ilişkisine olumsuz yansıyacağını resmen ilan etmiş oldu.

Shanahan'ın mektubunda S-400 konusunda kararlı olması durumunda Amerikan Kongresi'nde Türkiye'ye "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" (CAATSA) yaptırımlarını uygulamak konusunda "güçlü bir kararlılık olduğu" belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise mektupla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"İki ülke arasındaki savunma ve güvenlik konularını kapsayan söz konusu mektupta, mevcut sorunlara stratejik ortaklık çerçevesinde ve kapsamlı güvenlik işbirliğini muhafaza edecek şekilde bir çözüm bulunması yönünde beklenti dile getirilmekte ve görüşmelere devam edilmesinin önemi ifade edilmektedir."

 

ABD Türk pilotlarına eğitimi sonlandırdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Yolcu ~ 5 yıl önce
Ehhh be çok mu zor verin paramızı biz F35'den çıkıyoruz demek. Çık kurtul. Zaten pahallı, sorunlu ve teknoloji transferi olmayan bir proje. F16 'larınla gireceğin bir savaşta F16'lar yetmeyecek ama F35'lerle başa çıkacaksak ülke zaten yerle bir olmuştur. ( ABD her istediğin ülkeye karşı kullanamayacağını yazılımın içine ekleyecektir. Mühimmat ve parçada her zaman ambargo kartıABDnin hep elinde olacaktır). O zama olur gösteri uçağı). Füze sistemlerine çok daha ucuza yatırım yap daha iyi. Ayrıca F35'e harcayacağın parayla ortak bir ülkeyle uçak geliştir ve füzelerini geliştirmek için kullan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 5 yıl önce
thy acil 787 ve 737 siparişlerini iptal etmeli! (yerse:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemezse ~ 5 yıl önce
F 35 leri Lockheed Martin, 787 ve 737 leri Boeing üretiyor.Birine ihtiyaç var diğerine S 400 varken yok.
yazık ~ 5 yıl önce
şu düştüğümüz duruma bakın, hala kimse gık diyemiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasrettin H. ~ 5 yıl önce
Amerika bindiği dalı kesmede kararlı görünüyor,Nato'nun MEZARA GÖMÜLMESİ Projesinde bando mızıka takımına şeflik yapıyor.Cenaze levazımatçısı Katolik Papaz mı olsun Pensilvanya İmamı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş ~ 5 yıl önce
boş yazmısısn hatta hiçbir şey yazmamışsın!biraz mantık!
durum vahim ~ 5 yıl önce
F 35 ve S 400 olayı başımızı fena ağrıtacak gibi görünüyor,bir daha tivit atılırsa ekonomimiz düzelmez,bize çok pahalıya patlar. Vergileri,alınan borç ve kredileri 17 yıllık iktidarları boyunca betona,yandaşlara,vakıflara,tarikatlere saçtılar gerçek ve doğru eğitime,teknoloji gelişimine yatırmadılar,insana değer vermediler,ayrım yaptılar,kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz deyip aklı başında bilim adamları yetiştirmediler,koltuk sallanınca son 2-3 yıldır güya yerli ve milli uçak,helikopter,füze falan yapmaya yeltendiler sonuçta geç kaldık,dışa iyice bağlı kaldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksin ~ 5 yıl önce
Böyle düşünüyorsunda peki 17 yıl önce durum nasıldı canım benim.
komiksin'e ~ 5 yıl önce
17 yılda olan biten bu ülkede daha önce olmuş mu? Sayelerinde akla hayale gelmeyecek şeyler oldu. Türkiye daha önce de birçok açıdan kötüydü ama 17 yılda hepten kötüleşti bunu anlamıyorsan ya da anlıyor da işine gelmiyorsa o senin sorunun canım benim !
Lolo ~ 5 yıl önce
17 yıl önce bizim evde Tüplü tv , ev telefonu ve yaklaşık 20 kg kasalı pentium 1 bilgisayar vardı ve kasası 30 kg öyle oyun falan hak getire yani diyeceğim teknolojinin 17 yıldır geldiği noktayı düşün bir de ülkeyi? 1 adım ileri gidemedik .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000