28 Şubat 2022, Pazartesi 08:51:45

AB tarihinde bir ilk; 'Savaş uçağı gönderiyorlar'

Avrupa Birliği tarihinde ilk kez savaştaki bir ülkeye silah yardımı yapacak. AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Ukrayna'ya 500 milyon euroluk silah yardımı yapılacağını, paketin savaş uçaklarını da kapsayabileceğini açıkladı
  • daha cok masum insan ölecek :((

Avrupa Birliği tarihinde ilk kez savaştaki bir ülkeye silah yardımı yapacak. AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Ukrayna'ya 500 milyon euroluk silah yardımı yapılacağını, paketin savaş uçaklarını da kapsayabileceğini açıkladı AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen de Rus yayın organları Russia Today ve Sputnik'e  Avrupa'da yasak getirileceğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 5. gününde devam ediyor. İki ülke arasında sıcak çatışma sürerken birçok ülke de Rusya'ya karşı yaptırımlar açıklıyor.

Yaptırımların yanında bazı ülkeler Rusya'ya hava sahalarını kapattıklarını da duyurdu.

Yirmiden fazla ülkenin hava sahası kararının ardından AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen, AB hava sahasının oligarkların özel jetleri dahil tüm Rus uçaklarına kapalı olacağını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'ya 500 milyon euro değerinde silah ve askeri ekipman yardımı yapacaklarını ve AB ülkelerinin savaş uçağı göndereceğini duyurdu.

AB Temsilcisi, Birliğin Ukrayna ordusuna 450 milyon euro değerinde silah, 50 milyon euro değerinde koruyucu ekipmanlar gibi askeri malzeme yardımı yapmaya karar verdiğini ve bunun AB tarihinde bir ilk olacağını vurguladı.

Borrell, bunların "Avrupa barış tesisi" fonu ve hükümetlerarası fondan finanse edileceğini belirterek, bunların haricinde birçok üye ülkenin zaten önemli miktarda askeri teçhizatı gönderdiğini kaydetti.

Bir soru üzerine, AB'nin yardım paketinin savaş uçaklarını da kapsayabileceğini ifade eden Borrell, AB'nin ordunun ihtiyaç duyduğu jetlerle ilgili Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile görüştüğünü, bunları sağlayabilecek üye ülkeler olduğunu ve Ukrayna'nın batısının halen açık olduğunu söyledi.

AB tarihinde bir ilk; 'Savaş uçağı gönderiyorlar'

Yorumlar

akıl bedava ~ 2 yıl önce
daha cok masum insan ölecek :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000