18 Mayıs 2019, Cumartesi 14:15:00

ABD şirketleri uyardı!

ABD'de Federal Havacılık İdaresi (FAA), İran ile yaşanan askeri ve siyasi gerilimler nedeniyle Basra Körfezi ve Umman Körfezi üzerinde uçan havayolu şirketlerini güvenlik riskine karşı uyardı.
  • Bu utanç verici durumun en büyük sorumlusu müslüman ülkeleri geçmişten günümüze yönetenlerdir. İnsanlarına değer vermediler,gerçek ve doğru şekilde eğitmediler,çıkarları,koltukları için cahil bıraktırdılar,yobazlık,gericilik,bağnazlığa seyirci kaldılar,toplumlarını böldüler,kutuplaştırdılar,emperyalistlerin uşakları oldular sonunda da onların ilacından,telefonlarına,arabalarından,sanayi makinelerine,paralarına,yatırımcılarına,şirketlerine herşeylerine muhtaç oldular reziller de bunu lehlerine çok iyi kullandılar hala daha kullanıyorlar, daha da acısı tüm müslüman ülkeler bir hristiyan ülkenin müslüman bir ülkeye ambargo kararına harfiyen uyuyor sonra da elhamdülillah müslümanız diye geçiniyorlar !
  • Lütfen birisi bana bir Pilot anlatsin. Arkada 220 yolcu ile körfez üzerinden ucuyorsunuz. Nasil bir dikkatle olasi bir tehlikeden uzak durursunuz? Ya da dikkatiniz ne sekilde olsun ki sag salim körfez üzerinden gecesiniz. Bu nasil bir haber ve uyaridir be kardesim.""" May day may day Valla Hocam ben Körfez üzerinden gecerken cok dikkatli gectim ama 2 füze bana Dogru geliyor ben simdi ne yapayim?"" gibi birsey olur herhalde.
  • Körfez emirleri acaba şu an dış güçler diye ağlıyor mu yoksa sorunu çözecek bir şeyler mi yapıyor? Körfez kapanirsa ne Emirates kalır ne Qatar
  • Ne tür bir dikkat gerekiyor acaba? Kısaca uçmayın diyorlar besbelli. Amerikadan gel ortalığı bulandır, yeter bu toprakların çektiği ya!
  • Bu dünya'da ( AMERİKA İNGİLTERE VE İSRAİL ) olmasaydı dünya çok güzel huzurlu refah olurdu.
  • Dikkat edip ne yapacaklar? Fuze gorurlerse esas durusa falan mi gececekler?
  • Zaten bu bolgelerde bircok alanda Gps baglantisi gidiyor, oyle ucuyoruz.

ABD'de Federal Havacılık İdaresi (FAA), İran ile yaşanan askeri ve siyasi gerilimler nedeniyle Basra Körfezi ve Umman Körfezi üzerinde uçan havayolu şirketlerini güvenlik riskine karşı uyardı.

FAA, ABD'nin Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) büyükelçilikler aracılığıyla yayımladığı uyarıda, Basra Körfezi ve Umman Körfezi üzerinde uçan yolcu uçaklarının, bölgedeki artan askeri hareketlenme ve siyasi gerilim nedeniyle "yanlış tanımlanma" riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Uyarıda, uçakların seyrüsefer sistemlerine dışardan müdahale edilebileceği veya önceden uyarı yapılmaksızın iletişimlerinin kesilebileceği kaydedildi.

Uyarı, 1988'de ABD ile İran arasında Basra Körfezi'nde yaşanan bir deniz muharebesi sırasında Amerikan donanmasına ait USS Vincennes savaş gemisinin, Tahran-Dubai seferini yapan İran Havayollarına ait Airbus A300 yolcu uçağını, F-14 savaş uçağı sanarak vurduğu olayı akıllara getirdi. Olayda uçakta bulunan 66'sı çocuk 290 kişi hayatını kaybetmişti.

KÖRFEZ'DE TANSİYON YÜKSEK

ABD, geçen haftalarda İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla "USS Abraham Lincoln" Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü körfeze sevk etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla yaptığı bu sevkiyatın ardından "USS Arlington" amfibi çıkarma gemisi ve bir Patriot hava savunma bataryasının da bölgeye gönderildiğini duyurmuştu.

Diğer taraftan BAE, İran'ın BAE açıklarında dört ticaret gemisine sabotaj yaptığını iddia etmişti. Bunun üzerine ABD de bölgede İran'a gözdağı vermek üzere F-15 ve F-35 uçakları ile uçuşlar gerçekleştirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, gelişmeler üzerine 15 Mayıs'ta Bağdat Büyükelçiliğindeki tüm ikinci derecedeki personelden Irak'ı terk etmesini istemişti.

ABD şirketleri uyardı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ne yazık ki ~ 5 yıl önce
Bu utanç verici durumun en büyük sorumlusu müslüman ülkeleri geçmişten günümüze yönetenlerdir. İnsanlarına değer vermediler,gerçek ve doğru şekilde eğitmediler,çıkarları,koltukları için cahil bıraktırdılar,yobazlık,gericilik,bağnazlığa seyirci kaldılar,toplumlarını böldüler,kutuplaştırdılar,emperyalistlerin uşakları oldular sonunda da onların ilacından,telefonlarına,arabalarından,sanayi makinelerine,paralarına,yatırımcılarına,şirketlerine herşeylerine muhtaç oldular reziller de bunu lehlerine çok iyi kullandılar hala daha kullanıyorlar, daha da acısı tüm müslüman ülkeler bir hristiyan ülkenin müslüman bir ülkeye ambargo kararına harfiyen uyuyor sonra da elhamdülillah müslümanız diye geçiniyorlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körfez ~ 5 yıl önce
Lütfen birisi bana bir Pilot anlatsin. Arkada 220 yolcu ile körfez üzerinden ucuyorsunuz. Nasil bir dikkatle olasi bir tehlikeden uzak durursunuz? Ya da dikkatiniz ne sekilde olsun ki sag salim körfez üzerinden gecesiniz. Bu nasil bir haber ve uyaridir be kardesim.""" May day may day Valla Hocam ben Körfez üzerinden gecerken cok dikkatli gectim ama 2 füze bana Dogru geliyor ben simdi ne yapayim?"" gibi birsey olur herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 5 yıl önce
Körfez emirleri acaba şu an dış güçler diye ağlıyor mu yoksa sorunu çözecek bir şeyler mi yapıyor? Körfez kapanirsa ne Emirates kalır ne Qatar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
System ~ 5 yıl önce
Ne tür bir dikkat gerekiyor acaba? Kısaca uçmayın diyorlar besbelli. Amerikadan gel ortalığı bulandır, yeter bu toprakların çektiği ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neriman ablaniz ~ 5 yıl önce
Bu dünya'da ( AMERİKA İNGİLTERE VE İSRAİL ) olmasaydı dünya çok güzel huzurlu refah olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neriman'a ~ 5 yıl önce
doğru da icatlarını da bayıla bayıla kullanıyorsun.
Volvo ~ 5 yıl önce
Emin ol ki, sadece İsrail olmasaydı gene de güzel olurdu.
nasl yani? ~ 5 yıl önce
Dikkat edip ne yapacaklar? Fuze gorurlerse esas durusa falan mi gececekler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oluyor ~ 5 yıl önce
Zaten bu bolgelerde bircok alanda Gps baglantisi gidiyor, oyle ucuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gps yoksa ~ 5 yıl önce
GNSS e bağlan sende.
Yada ~ 5 yıl önce
En guzeli, tehlikeli bolgelere uçmuyorum deyin. Uçmayın. İkinci sınıf firma, yada canı canda;patlıcan olmayın. Irak Afganistan Libya pek yakında Suriye ye koşmayın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000