28 Nisan 2015, Salı 07:50:51

ABD RUSYA ÜZERİNDE GÖZLEM UÇUŞU YAPACAK

ABD ve Norveç, Açık Semalar Antlaşması (ASA) çerçevesinde Rusya üzerinde gözlem uçuşu icra edecek.
  • Haberiniz biraz eksik, Rusya üzerinde Mart -Ekim ayları içinde yaklaşık 40 hafta boyunca bu uçuşlar gerçekleştiriliyor, yani olağan bir durum -- ayrıca Türkiye olarak 4 hafta süren Rusya görevi icra ediyoruz.
ABD ve Norveç, Açık Semalar Antlaşması (ASA) çerçevesinde Rusya üzerinde gözlem uçuşu icra edecek.

Rusya Nükleer Riskleri Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, Amerikalı ve Norveçli yetkililerin ASA gereği 27-30 Nisan'da Romanya'ya ait An-30 uçağıyla Rusya semalarında gözlem uçuşu yapacağını açıkladı.

Gözlem uçağı önceden belirlenen rota üzerinde uçacak ve uçakta Rus uzmanlar da bulunacak. Rus uzmanlar, üzerinde anlaşılan uçuş parametrelerini ve gözlem ekipmanının gerektiği gibi kullanılmasını kontrol edecek.

Uçuşun yapılacağı An-30 uçağı silah barındırmıyor. Uçakta sadece ASA çerçevesinde kullanılan teknik ekipman bulunuyor.

Doğu ve Batı blokları arasında güven ve istikrarı geliştirmek amacıyla 1992 yılında Helsinki'de imzalanan ve 2001 yılında yürürlüğe giren ASA kapsamında taraf ülkelerin toprakları üzerinde havadan silahsız gözlem uçuşları gerçekleştiriliyor. Uçuşlar, taraf ülkelerin askeri faaliyetlerinde daha şeffaf olmalarını, karşılıklı güveni geliştirerek güvenliği güçlendirmeyi hedefliyor.
ABD RUSYA ÜZERİNDE GÖZLEM UÇUŞU YAPACAK

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Haberiniz biraz eksik, Rusya üzerinde Mart -Ekim ayları içinde yaklaşık 40 hafta boyunca bu uçuşlar gerçekleştiriliyor, yani olağan bir durum -- ayrıca Türkiye olarak 4 hafta süren Rusya görevi icra ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000