06 Nisan 2017, Perşembe 11:42:10

ABD kabin yasağını başka ülkelere de getirecek

ABD'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeye uyguladığı uçuşlarda kabin içi elektronik cihaz taşıma yasağını başka ülkeler için de uygulayabileceği belirtildi.
  • Ya benim anlamadigim biz türkiye cumhuriyeti olarak neden amerika ve bizi çekemiyen ülkelere vizede zorluk cikarmiyoruz neden onlarin isini zorlastirmiyoruz TÜRKİYE CUNHURİYETİ Büyük ülke degilmi bizim sayín Reisi cumhurumuz RECEP TAYYİP ERDOGAN'IMIZ VAR AVRUPA KİM OKUYOR
  • Galiba başka ülkeleri de kıskanıyorlar, gelişmesinler diye ticari engel çıkaracaklar mı ne... ;)
  • Muthiş bir fikrim var laptoptan büyük cep telefonu üretelim, yasakta zaten cep telefonundan büyük diyor başka bir ibare yok böylece tüm elektronik eşyalar o telefondan küçük olur bizde kabine alırız ehehehe
  • Afrika ülkeleri mesela sudan Gana zimbamwe vs kalıpta Almanya Fransa ispanya buralara getirecek değil
  • Baska ulkeler asker kokenli olabilir mi?
  • İçinde avrupa olmayacağı için çokta tınlanmayacak blöf bir açıklama.. Sizinkileri kaldırmamızı beklemeyin diyor yani amcam..
  • Sanki USA iç hatlarda olmaz öyle şey.

ABD'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeye uyguladığı uçuşlarda kabin içi elektronik cihaz taşıma yasağını başka ülkeler için de uygulayabileceği belirtildi.

ABD'nin geçtiğimiz ay uygulamaya koyduğu ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkenin etkilendiği uçuşlarda elektronik cihaz taşıma yasağının kapsamının genişletileceğine ve ve yasağın uygulanacağı ülke sayısının arttırılacağına dair ilk sinyaller ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly'den geldi.

John Kelly, Amerikan Senatosu'nda sınır güvenliği ile ilgili yaptığı konuşmada bir terör örgütünün herhangi bir uçağı uçuşun tam da ortasında patlatma tehditinin daimi olduğunu ve halihazırda uygulamada olan elektronik cihaz yasağının kapsamının yeterli olmayabileceğini söyledi.

Yaptığı konuşmada bu ihtimalin bir gerçek olduğunu ve daha gerçek bir hale dönüşeceğini düşündüğünü belirten John Kelly yakın vadede elektronik cihaz yasağı kapsamında olan havalimanı sayısını arttırabileceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz ay ABD yönetimi aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye direkt olarak sefer düzenleyen uçuşlarda cep telefonundan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmasını yasaklamıştı.

ABD, elektronik cihaz yasağı uygulamasının sebebini Radikal İslamcı terör örgütlerinin ABD'ye olası bir saldırı gerçekleştirecekleri ihbarını aldıkları için uygulamaya koyduğunu açıklamıştı.

Somali'de bir hava yolu şirketinin Şubat 2016'da gerçekleştirdiği uçuşta patlayan ve uçak iskeletinde delinmeye yol açan bomba düzeneğinin kabin içerisinde taşınan bir dizüstü bilgisayar içerisine yerleştirildiği tahmin ediliyor.

John Kelly bu tarz saldırıların çok sayıda radikal İslamcı terör örgütü hücreleri tarafından planlandığını, her zaman bir tehditin bulunduğunu, var olan tehdit için bir önlem alınmazsa yakın gelecekte elektronik cihaz yasağının kapsamının genişletilme ihtimalinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

ABD kabin yasağını başka ülkelere de getirecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Dogrucu ~ 7 yıl önce
Ya benim anlamadigim biz türkiye cumhuriyeti olarak neden amerika ve bizi çekemiyen ülkelere vizede zorluk cikarmiyoruz neden onlarin isini zorlastirmiyoruz TÜRKİYE CUNHURİYETİ Büyük ülke degilmi bizim sayín Reisi cumhurumuz RECEP TAYYİP ERDOGAN'IMIZ VAR AVRUPA KİM OKUYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucuya ~ 7 yıl önce
çünkü zaten gelmiyorlar ülkene o yuzden bu haldesin. senin bundüşüncene 10 yalıbdayken bende sahiptim
ticari engel ~ 7 yıl önce
Galiba başka ülkeleri de kıskanıyorlar, gelişmesinler diye ticari engel çıkaracaklar mı ne... ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abc ~ 7 yıl önce
Muthiş bir fikrim var laptoptan büyük cep telefonu üretelim, yasakta zaten cep telefonundan büyük diyor başka bir ibare yok böylece tüm elektronik eşyalar o telefondan küçük olur bizde kabine alırız ehehehe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeki arkadaş ~ 7 yıl önce
Cep telefonu için max ebat var. Ondan büyüğünü aalmıyorsun. Malesef olmadı bi daha ki sefere çalıştaa gel
Olmaz ~ 7 yıl önce
Afrika ülkeleri mesela sudan Gana zimbamwe vs kalıpta Almanya Fransa ispanya buralara getirecek değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Food for thought ~ 7 yıl önce
Baska ulkeler asker kokenli olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 7 yıl önce
Şu seviyesiz muhabbeti bırakın artık!!!
level ~ 7 yıl önce
belki seviyemiz asker kökenlidir?
Asker ~ 7 yıl önce
Seviyeryi bu kadar bayağılaştırmanın maksadı nedir anlayamadık?
Diğer Asker ~ 7 yıl önce
Her seviyedeki insanla iletişim kuracak şekilde yetiştirildik. Onun için asker ocağına, seni askerde adam ederler, diyerek bir çok genci uğurlarlar. At, katır gibi hayvanlar, her gün ve her görevden dönüşte tımar edilir. Sen günde 10 kez tımar istiyorsun, hani ayının dediği gibi; avcı mısın, ....misin belli değil.
Hariciye ~ 7 yıl önce
Türk dış politikasının yıllardır düsturu, aynı veya misli ile mukabeledir. Yani, bana yaptığını sana uygularım. Özellikle son 15 yıldır bundan uzaklaşıldı. Aynı yasaklar, ABD, B.Britanya, Kanda gibi ülkelerden Türkiye'ye yapılan uçuşlara da Türkiye tarafından konulmalıdır; bizden yasakları kaldırın acizliği yerine. Biraz onurlu olun yahu.
Kök ~ 7 yıl önce
Asker kökenli nasıl bir iz bırakmış sende, içinde nasıl bir kök salmış...
Blöfff ~ 7 yıl önce
İçinde avrupa olmayacağı için çokta tınlanmayacak blöf bir açıklama.. Sizinkileri kaldırmamızı beklemeyin diyor yani amcam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oklahoma Bombacısı ~ 7 yıl önce
Sanki USA iç hatlarda olmaz öyle şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000