30 Mayıs 2015, Cumartesi 13:50:47

ABD, İsveç'te yolcuları ve kargoyu kendi arayacak

ABD, İsveç'ten gidecek yolcu ve kargoya ilişkin sınır kontrollerini kendi havalimanları yerine Stockholm'de bulunan Arlanda Havalimanı'ndan yapmak için düğmeye bastı.
  • Dün internette gördüm. Listede Atatürk Havalimanı da var. Konu ile nekadar alakalı görürsünüz bilmiycem ama 5 yıl önce Washington D.C. havaalanında yorgun ekibin hatası yüzünden eşim ile 3 saat mahsur kaldık. Eşimin bilgilerini bana, benim bilgileri eşime işlemişler, tabii reject. Yirmi saat yolculuğun üzerine yaşlı iki insan olarak perişan olduk ve büyük heyecan çektik.
  • En kisa zamanda Türkiye de de başlaması dileğiyle
  • Gereksiz!!!
  • Bizde de olursa, ayni sekilde new york ta turk polisi pasaport ve gumruk islemlerini yapsin ;-)))
  • 9 ulkede bu sistem kurulacak biride TURKIYE. Bunun THY icin ne kadar onemli ve iyi birsey oldugunu anlatmam zor. San Fransisco'ya giriste 2.5 saat beklendigi oluyor (ABD vatandaslari haric). Kutlu olsun, umarim cabucak sistem kurulur.
  • Bu konu THY için çok önemli. BAE ve İrlanda da bu işten avantaj sağlıyor. THY uyuma!
  • Ne güzel bir uygulama. Keşke istanbulda da böyle bir şey olsa.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, ABD'ye giriş ve tüm kontrollerin Arlanda Havalimanı'nda kendilerine özel tahsis edilmiş bir bölgede Amerikan sınır muhafızları tarafından yapılacağı bildirildi. Sistemin 18 ay içinde hayata geçirileceği belirtildi.

İsveç Ticaret ve İnovasyon Bakanı Mikael Damberg, uygulamanın İsveç vatandaşları ve iş adamları için önemli zaman tasarrufu sağlayacağını ifade etti.

Damberg, İsveçli yolcuların çok kısa sürede Arlanda Havalimanı'nda güvenlik kontrolünden geçeceğini ve ABD'ye vardıklarında güvenlik kontrolü için saatlerce beklemeden doğrudan ülkeye giriş yapacağını söyledi.

ABD'nin aralarında İrlanda, Hollanda, Kanada gibi ülkeler olmak üzere 15 havalananında bu uygulamayı yürüttüğü kaydedildi. 

ABD, İsveç'te yolcuları ve kargoyu kendi arayacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Aykut ~ 9 yıl önce
Dün internette gördüm. Listede Atatürk Havalimanı da var. Konu ile nekadar alakalı görürsünüz bilmiycem ama 5 yıl önce Washington D.C. havaalanında yorgun ekibin hatası yüzünden eşim ile 3 saat mahsur kaldık. Eşimin bilgilerini bana, benim bilgileri eşime işlemişler, tabii reject. Yirmi saat yolculuğun üzerine yaşlı iki insan olarak perişan olduk ve büyük heyecan çektik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
En kisa zamanda Türkiye de de başlaması dileğiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahu ~ 9 yıl önce
Gereksiz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 9 yıl önce
Bizde de olursa, ayni sekilde new york ta turk polisi pasaport ve gumruk islemlerini yapsin ;-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye'de var ~ 9 yıl önce
9 ulkede bu sistem kurulacak biride TURKIYE. Bunun THY icin ne kadar onemli ve iyi birsey oldugunu anlatmam zor. San Fransisco'ya giriste 2.5 saat beklendigi oluyor (ABD vatandaslari haric). Kutlu olsun, umarim cabucak sistem kurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu konu THY için çok önemli. BAE ve İrlanda da bu işten avantaj sağlıyor. THY uyuma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne güzel bir uygulama. Keşke istanbulda da böyle bir şey olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000