17 Şubat 2019, Pazar 08:47:56

ABD ile Rusya arasında İHA krizi!

ABD'ye ait 3 gözlem uçağının Rusya sınırlarına girdiği radarlardan tespit edildi.
  • Askeri iha yapıyorsun da ne oluyor ihtiyaç olan diğer şeylerini hep abd ve avrupadan alıyorsun. Abd bir gemi yapıyor tam 4.4 milyar dolar harcıyor ve bilgisayar sistemlerinde tam 6 milyar kodlama var ! Kendimizi elin adamına tamamiyle teslim etmeyelim ama dev aynasında da görmeyelim. Ve de kimse iyi şeylere muhalefet etmiyor iktidar için yalan,dolan,abartmaya tepki veriyor bunu ayıramıyorsan boşuna yorum yapma.
  • amerika rusyayı tahrik etmeye çalışıyor. uyduyla gözetliyorlar zaten, ihalara ihtiyaçları yok. Burada amaç rusları tahrik etmek, bir provakasyon çıkarıp rusları saldırganmış gibi göstermek.
  • Işte bizde bu Amerika Rusya gibi büyük güçler gibi askeri ihalar yapabiliyoruz buna rağmen muhalefet edenler vatan hainidir nokta

ABD'ye ait 3 gözlem uçağının Rusya sınırlarına girdiği radarlardan tespit edildi. Rusya Savunma Bakanlığı ABD'nin insanız hava araçları (İHA) ile yaptığı gözlemleri sonlandırmasını istedi.

Amerika Birleşik Devletleri'ne ait insansız hava araçları (İHA) ile Rusya sınırlarında gözlemler gerçekleştirildi. Rus basınının havacılık radar gözlem internet sitesi Plane Radar'a dayandırdığı bilgilere göre radarlara yakalanan uçakların ilki Global Hawk model 11-2048 kuyruk numaralı hava aracı olarak kaydedildi. Yunanistan'da bulunan Souda NATO Deniz Üssü'nden kalkan İHA, Bulgaristan üzerinden harekete devam etti. Yunanistan'dan YAWN61 çağrı adını Bulgaristan'da MEYER62 olarak değiştiren hava aracı Karadeniz üstünden Kırım açıklarına geçilerek burada bir keşif uçuşu gerçekleştirdi. Uçuşun birkaç saat sürdüğü ve ardından Yunanistan'daki NATO üssüne verilerin toplanmasıyla geri dönüş yapıldığı öğrenildi.

SİCİLYA'DAN KIRIM'A İKİNCİ UÇUŞ

Yunanistan'dan kalkan İHA'nın görevinin hemen sonrasında ise İtalya'nın Sicilya adasında bulunan NATO üssünden FORTE10 tipi 11-2048 kuyruk numaralı insansız hava aracı kalkış yaptı. Önce Yunanistan hava sahasını kullanan İHA ardından Ukrayna hava sahası üzerinden Kırım açıklarında keşif uçuşu gerçekleştirdi. Bu uçuş da yine birkaç saat sürdü. İHA'nın Kırım sahil şeridinde 36 buçuk kilometrelik bir alanda keşif uçuşu yaparak veri topladığı öğrenildi.

İSVEÇ UÇAĞI DA RUSYA SINIRINDA TESPİT EDİLDİ

ABD'ye ait İHA'ların Rusya sınırlarında tespit edilmesinin yanı sıra aynı gün İsveç Hava Kuvvetleri'ne ait 102003 kuyruk numaralı bir insansız hava aracı da Rusya'nın kuzeybatı sınırlarında tespit edildi. Radarlar tarafından tespit edilen İsveç'e ait İHA'nın da birkaç saatlik bir keşif uçuşu yaparak veri topladığı bu faaliyetin ardından İsveç'e geri döndüğü öğrenildi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN UYARI

Bugün 2 ABD ve 1 İsveç'e ait insansız hava araçlarının Rusya sınırlarında tespit edilmesinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı tarafından faaliyetlerin yakından izlendiği öğrenildi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Pentagon'a çağrı yapılarak bu uçuş ve faaliyetlerin durdurulması talep edilse de Pentagon ise İHA'ların Rusya sınırlarında keşif yaptığı ile ilgili bilgileri yalanladı. 

ABD ile Rusya arasında İHA krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Vatan rumuzuna ~ 5 yıl önce
Askeri iha yapıyorsun da ne oluyor ihtiyaç olan diğer şeylerini hep abd ve avrupadan alıyorsun. Abd bir gemi yapıyor tam 4.4 milyar dolar harcıyor ve bilgisayar sistemlerinde tam 6 milyar kodlama var ! Kendimizi elin adamına tamamiyle teslim etmeyelim ama dev aynasında da görmeyelim. Ve de kimse iyi şeylere muhalefet etmiyor iktidar için yalan,dolan,abartmaya tepki veriyor bunu ayıramıyorsan boşuna yorum yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerlimalına ~ 5 yıl önce
Yapılan türk Askeri IHA motoruna kadar yazılımına kadar yerli. Atak için italya agusta firmasından alıp montaj yapılıyor diye naralar atıyordu birileri bu portalda o kulaktan dolma teneke de hiç agusta ve atak teknik özellik kıyaslaması yapmamış öyle ses çıkarıyor işte :) çok bilmeden işin içinde o makinenin üretim yerinde olmadan bence bu kadar kesin konuşmak farklı bir işin icrasını yapıp alakası ve bilgisi olmadan işi yapan adama kafa tutmak ne kadar ironik :) cahile sormuşlar ne bilirsin her şeyi demiş, mevlanaya sormuşlar ne bilirsin haddimi demiş!
Yerlimalı yazana ~ 5 yıl önce
Bırak masalı neyin ne olduğu ortada. Abd motoru vermeyince fransa ve polonya'da tırım tırım motor arayanların haberleri atv gibi yandaş medyada bile haber oldu. Sen ve senin gibiler de haklısınız zira böyle sahibinin sesi,koyun olmasanız önünüze her gelen otu yemezsiniz. Asıl haddi senin gibiler bilsin cehaletini ve yalakalığını ulu orta göstermesin.
Yerlimalına yazana ~ 5 yıl önce
Yahu bellemişsin koyun diye hakaret etmeye benim sahibim kimse değil ben Atamın izinden giderim sen ise ondan sonraki gelen abd ye sen zincirle kulubeye bağlayan zihniyetin eserisin senin de kulüben belli kanın şüpheli ülken şu zamana da hiç bir şey icat edememiş ilk defa bir şeyler yapmaya başlamış karalama kampanyası ve hakaret içerikli yazılar işte senin kafatasındaki organno kadar küçük ki belli ediyorsun. Ama sen de haklısın hdp ile kol kola yürüyen chp nin avrupadan ülkesini dış güçlere şikayet etmesi gibi bir şey senin de vatanseverlik anlayışın zamanında istanbul hükümetinin Atamı vatan haini ilan edip sevr antlamasıyla ülkeyi dış güçlere parsel parsel vermesinden farksız. Doğru senin bu zamana kadar böyle cahil kalmanın göstergesi hazırı varken ne gerek var ürrtmeye diyen sistemin kulübe bekçisi olmandır. Eee bünyene, ufkuna , kanına , beynine fazla geldi kaldırmıyor çünkü çanur atıyorsun görmedin önceden üreteni veya adım atanı! Hadi şimdi düşün bunlar düşünecek organ varsa!
Yerli malına yazana cvp ~ 5 yıl önce
Koyun olmasan böyle abuk sabuk yorum yapmazsın. Kimse ülkenin icat yapmasına karşı değil karşı olunan yerli ve milli diye yalan söylenmesi. Bunu anlamıyorsan anlama o senin sorunun. Ayrıca hdp'liler ve terörist destekçileri ile oy için açılım ayağına elele meydanlarda şarkı söyleyen, ayaklarına hakim gönderen, barzo'yu Ankara'da resmi törenle karşılayan,paçavrasını göndere çektiren,apo aslında iyi çocuktu diyen kimdi chp miydi? Sen milleti kendin gibi ahmak mı sanıyorsun? Ata'sının izinden gidiyormuş bir de. Sevsinler gittiğin yolu.
amerikan oyunu ~ 5 yıl önce
amerika rusyayı tahrik etmeye çalışıyor. uyduyla gözetliyorlar zaten, ihalara ihtiyaçları yok. Burada amaç rusları tahrik etmek, bir provakasyon çıkarıp rusları saldırganmış gibi göstermek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusyanin oyunu ~ 5 yıl önce
Sanki rusya amerikayi hiç tahrik etmiyor hep amerika suçlu oluyor
Boeing ~ 5 yıl önce
Lockheed Martin artik savaş uçağı üretemiyor daha doğrusu rusya ile yarışamiyor. Artık Boeing üretmesi lazim
Lion ~ 5 yıl önce
Bence burda problem pilotlarda endonezya yağışlıdır evet ama malezyada Singapurda taylandda yağışlıdır neden bu ülkelerde pilotlar pistten çıkmıyorda neden hep endonezyada çıkıyor
Vatan ~ 5 yıl önce
Işte bizde bu Amerika Rusya gibi büyük güçler gibi askeri ihalar yapabiliyoruz buna rağmen muhalefet edenler vatan hainidir nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynısının tıpkısı ~ 5 yıl önce
Aynı bizim ki gibi.
.. ~ 5 yıl önce
Aptal saptal konuşma lütfen. İHA ya laf eden yok. Insanlar muhalefet ediyorsa bir iki iyi işin arkasına sığınıp geri kalanının mahvedilmesine muhalefet ediyor. Sen bu ülkenin nasıl bir potansiyele sahip olduğunu anlamış olsan İHA yabdilar yol yabdilar deyip şakşak yapmazdın. En basitinden 16 sene iktidar olan bir parti ekonomiyi ileri taşıyamadi ise başarısızdır. Dolar 1-1.5 TL den 5.45 olduysa İHA yaptık diye olmadı. Kandilde PKK ya bomba atılıyor diye de olmadı. Beynini kullan biraz, bu ülke bu kadar azına layık değil
Vatan'a ~ 5 yıl önce
Onların yaptığı ile bizimki aynı kalitede mi? Adamın iha'sı Sicilya'dan taa Kırım'a gidip geliyor,peki ya damat'ın yaptığı? Motorların Avusturya'dan diğer aksamların da İsrail ve Abd'den alındığı ortaya çıkmadı mı? Yaptık peki başka ne yaptık? Mr cihazı yapabiliyor muyuz ya da katma değeri yüksek herhangi bir şey? Önemli olan o ama hangi yetişmiş insan,birikim,tecrübe,eğitim,hammadde,teknoloji ve bütçe ile yapabiliriz o da ayrı.İnsanları ayırdılar,bizden sizden dediler beyinler kaçtı gitti.Yıl 2019 olmuş hala kağıt,ampul gibi şeyleri üretemiyoruz ithal ediyoruz,ithalat,dış borç, işsizlik,döviz,faiz rekorları kırılıyor bunun ayıbı da iktidarın.17 yıldır iktidar dalar ne hikmetse koltuk sallandı mı uçak,helikopter,motor, gemi,iha,siha bilmem ne yapıyoruz.Kızgınlığımız yerli ve milli denilip de milletin kandırılması.Eğer yalancılara inanmak doğru bir şey ise durma yalakalığa devam et.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000