15 Ocak 2010, Cuma 13:10:29

ABD havaalanlarındaki önlemleri sıkılaştıracak!

Amerika Birleşik Devletleri havayolu ile seyahatlere daha da sıkı denetimler getireceğini açıkladı.
  • kapasitesi, yöntemleri, ekipmanı oldukça iyi bilindiği halde görünen düşman görünmezmiş gibi gösteriliyor. bunun sonunun nereye varacağı ve nerde durulacağı hala belirsiz. sonuç teröristlerin istediğinden farksız oluyor ve kitlelerin huzuru kaçırılıyor. hatta zamanla önlemlerin kendisi de teröre dönüşebilir. dünyanın tadını kaçırmaya devam etsinler ama bu terörü besledikleri ve terörden fayda sağladıkları da yakın zamanda ortaya çıkacak.

Karar, istihbarat yetkililerinin Yemen'deki El Kaide unsurlarının uçaklara yeni saldırılar planladığı uyarısı üzerine alındı.

Alınan önlemler arasında yolcuların rastgele ayrıntılı aramaya tabi tutulması ve uluslararası uçuşlarda yolcular arasına güvenlik görevlileri yerleştirme uygulamasının yaygınlaştırılması var.

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, El Kaide'nin süregiden bir tehdit ve kararlı bir düşman olduğunu söyledi.

Başkan Barack Obama, 25 Aralık'ta Detroit'e inişe hazırlanan bir uçağa saldırı girişimi ardından, güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi için talimat vermişti.

Vücuduna sardığı patlayıcıları uçak inişe geçtiği sırada ateşlemeye çalışan Nijeryalı Ömer Faruk Abdulmuttalip, 290 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanıyor.

Ek önlemler gecikme yaratabilir

Son girişim ardından pek çok ülkede de önlemler artırılıyor. Hafta başında Kanada havayolu ve havalimanlarını yeni tehditler konusunda edinilen bilgileri gerekçe göstererek alarm durumuna geçirdi.

Hollanda'nın Schiphol ve İngiltere'nin Heathrow havalimanlarına da insan vücudunu ayrıntılı şekilde tarayabilen cihazlar yerleştirilecek.

Napolitano ABD'ye yolculuk edecekleri, gecikmeler yaşayabilecekleri konusunda uyardı ve yolculukları için daha fazla zaman öngörmelerini istedi.

ABD'ye giden pek çok yabancı havalimanlarında uzun süren güvenlik incelemelerini bezdirici bulurken, anketler önlemlerin artırılmasına pek çok Amerikalının destek verdiğini gösteriyor.

Havayolu şirketleri ise ek sınırlamaların ve bundan kaynaklanan gecikmelerin zaten ekonomik kriz nedeniyle içinde bulundukları sıkıntıyı artırmasından endişeli.

Napolitano bu kaygıları görüşmek üzere gelecek hafta Cenevre'de havayolu şirketlerinin temsilcileri ile görüşecek.

Obama'nın güvenlik ve istihbarat işlemlerinin gözden geçirilmesi için verdiği talimat kapsamında başka önlemler alınması da gündemde.

Bunlar arasında terör zanlılarının izlenmesine olanak sağlayan isim listesinin kullanım biçiminin güçlendirilmesi var.

ABD'de halihazırda ayrı düzeyde tehdit algılamalarına işaret eden dört isim listesi bulunuyor. Abdulmuttalip, bu listelerden birinde yer alıyordu, ancak bu durum daha dikkatli şekilde takip edilmesine yetmedi.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'dan da vize verilmesi ve iptali koşulllarının gözden geçirilmesi isteniyor.

(BBC)

ABD havaalanlarındaki önlemleri sıkılaştıracak!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
kapasitesi, yöntemleri, ekipmanı oldukça iyi bilindiği halde görünen düşman görünmezmiş gibi gösteriliyor. bunun sonunun nereye varacağı ve nerde durulacağı hala belirsiz. sonuç teröristlerin istediğinden farksız oluyor ve kitlelerin huzuru kaçırılıyor. hatta zamanla önlemlerin kendisi de teröre dönüşebilir. dünyanın tadını kaçırmaya devam etsinler ama bu terörü besledikleri ve terörden fayda sağladıkları da yakın zamanda ortaya çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000