07 Haziran 2019, Cuma 09:15:30

ABD F-35 pilotlarına eğitim vermeyecek!

Washington yönetiminin ABD'de F-35 savaş uçağı eğitimi alan Türk pilotlara yenilerinin eklenmemesi yönünde karar aldığı belirtildi.
  • abd mi bizim stratejik ortağımız? ruslar teröristlere ofis açtılarsa biz niye hala onlara ihalesiz işler veriyoruz,vatandaşlarını vizesiz ülkemize sokuyoruz o zaman ? laf olsun diye yorum yapma.
  • Kıbrıs Barış Harekatında ABD engellemesi ve sonrasında silah ambargosuna maruz kaldık. ABD, parasıyla dahi yedek parça ve mühimmat almamıza izin vermediğinden uçaklarımız yerde ve atıl kaldı. Dolaylı yollardan çok daha pahalıya malzeme temini yoluna gidildi, Daha sonra doğuda ABD’nin istemediği her operasyon sonrası parası ödenmiş olan uçak yedek parçaları ABD gümrüklerinden senelerce çıkamadı. Kara ve Deniz Kuvvetlerinin bundan ders çıkarıp kaynak çeşitliliğine ve milli sanayiiye yönelmelerine ve önemli yol katetmelerine rağmen, Hava Kuvvetlerinde halen ABD menşeili savaş uçakları dışında hiçbir şey yok. Ders alan yok mu?
  • b..tan ve heryeri sorunlu uçağı
  • Birinci Dunya Harbinden once Osmanli Fransa-Ingiltere muttefiklerine cesitli Bizans oyunlari yapmaya kalkti aklinca. Onlarda Osmanliyi Almanyanin yanina ittiriverdi, sonuc malum. Simdide benzer numaralar yapmaya calisiyoruz, yemezler. Rusyanin ucyuz yildir Bogazlar ve Akdeniz politikasi degismis mi? Tarih neden tekerrur ediyor? Salakliktan.
  • Bizimkilerin zaten egitime filan ihtiyaci yok ki, dogustan pilot onlar. Dunyanin en iyi pilotlariymislar
  • Dökülen uçaklardan almayalım mümkünse. Yüzyılın kazığını yiyecektik en azından bu sayede kurtulmuş oluruz.
  • Dandik f35 leri alacağımıza ruslardan alalım tabii sonra tfx acilen yapılmalı
  • Mevcut pilotlar öğretmenlik eğitimi alıyor zaten döndüklerinde eğitim verecekler.
  • Bize f35 vermezlerse bizde gider f22 aliriz olur biter. sanki baska ucak yok oda olmaz ise f18 aliriz,olur biter.
  • S400 cok onemlidir f35 gereksiz cöp ucaklaridir, s400 temmuz ayinda geldinde bunlar susacaktir ve f35 mutlaka verecektir! S400 bitmis bir istir!

Washington yönetiminin ABD'de F-35 savaş uçağı eğitimi alan Türk pilotlara yenilerinin eklenmemesi yönünde karar aldığı belirtildi.

Reuters haber ajansının ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Ankara'nın Rusya'dan almak üzere anlaşmaya vardığı S-400 hava savunma sistemi konusunda geri adım atmadığı, bunun üzerine ABD'nin de yeni pilot eğitimlerini durdurmaya gideceği ifade edildi.

Washington yönetimi S-400'ler ile F-35 yeni nesil savaş uçaklarını birbirine rakip askeri sistemler olarak kabul ediyor ve bir ülkenin bu iki teçhizata birden sahip olmasının F-35 programını riske atacağını savunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı personel ABD'nin Arizona eyaletindeki Luje Hava Üssü'nde F-35'in kullanımı ve bakımı konusunda eğitim almaya devam ediyor. Reuters'a konuşan iki ABD'li kaynak, Washington'un kararının eğitim alan mevcut personele yönelik olmadığını, Arizona'daki pilotların eğitiminin devam edeceğini ifade etti.

Arizona'daki Luke Hava Üssünde TSK'ya bağlı dört pilot, iki eğitmen pilot ve 20 yer hizmet ekibi F-35 eğitimi alıyor.

ABD F-35 pilotlarına eğitim vermeyecek!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

pilot'a ~ 5 yıl önce
abd mi bizim stratejik ortağımız? ruslar teröristlere ofis açtılarsa biz niye hala onlara ihalesiz işler veriyoruz,vatandaşlarını vizesiz ülkemize sokuyoruz o zaman ? laf olsun diye yorum yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ders alan yok mu? ~ 5 yıl önce
Kıbrıs Barış Harekatında ABD engellemesi ve sonrasında silah ambargosuna maruz kaldık. ABD, parasıyla dahi yedek parça ve mühimmat almamıza izin vermediğinden uçaklarımız yerde ve atıl kaldı. Dolaylı yollardan çok daha pahalıya malzeme temini yoluna gidildi, Daha sonra doğuda ABD’nin istemediği her operasyon sonrası parası ödenmiş olan uçak yedek parçaları ABD gümrüklerinden senelerce çıkamadı. Kara ve Deniz Kuvvetlerinin bundan ders çıkarıp kaynak çeşitliliğine ve milli sanayiiye yönelmelerine ve önemli yol katetmelerine rağmen, Hava Kuvvetlerinde halen ABD menşeili savaş uçakları dışında hiçbir şey yok. Ders alan yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F..k Off'un ~ 5 yıl önce
b..tan ve heryeri sorunlu uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baloncu ~ 5 yıl önce
Birinci Dunya Harbinden once Osmanli Fransa-Ingiltere muttefiklerine cesitli Bizans oyunlari yapmaya kalkti aklinca. Onlarda Osmanliyi Almanyanin yanina ittiriverdi, sonuc malum. Simdide benzer numaralar yapmaya calisiyoruz, yemezler. Rusyanin ucyuz yildir Bogazlar ve Akdeniz politikasi degismis mi? Tarih neden tekerrur ediyor? Salakliktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen rüzgara bak dıstum! ~ 5 yıl önce
Sen milli konularda kafa yoracağına rüzgarına bak dostum. Nereden eserse oraya sürüklen. Belki ilerde sırtındaki aşağılık duygusunu düşürür ve onurlu bir duruş sahibi olursun. Bir milletin en önemli hazinesi özgürlük ve bağımsızlıktır.. Ona buna kapılarak, lastiğe yama olarak yol almak mümkün değil!
Astronot ~ 5 yıl önce
Bizimkilerin zaten egitime filan ihtiyaci yok ki, dogustan pilot onlar. Dunyanin en iyi pilotlariymislar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yg ~ 5 yıl önce
Yuh sana
Sivil pilot ~ 5 yıl önce
Kabiletsizliğin askeriyeye girmeye engel olmuş o adamları çekemiyorsun anten tak anladın sen bizim bu havacılıktaki hain sayısı hiç bir ülkede veya sektörde yok daha cessna ile 7-8 knots cross wind de uçağı tutmayanlar gelir askeri pilotlara laf atar başka hazımsızlığı olanlar gelir askeri pilotlara laf atar yahu sen de o beyin o kapasite olmadığı için bu şekilde şaf atıyorsun
Asd ~ 5 yıl önce
Dökülen uçaklardan almayalım mümkünse. Yüzyılın kazığını yiyecektik en azından bu sayede kurtulmuş oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rest ~ 5 yıl önce
Dandik f35 leri alacağımıza ruslardan alalım tabii sonra tfx acilen yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fighter ~ 5 yıl önce
Mevcut pilotlar öğretmenlik eğitimi alıyor zaten döndüklerinde eğitim verecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 5 yıl önce
Bize f35 vermezlerse bizde gider f22 aliriz olur biter. sanki baska ucak yok oda olmaz ise f18 aliriz,olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Yahu onlar da abd malı sayın düşünemeyen
S400 ~ 5 yıl önce
S400 cok onemlidir f35 gereksiz cöp ucaklaridir, s400 temmuz ayinda geldinde bunlar susacaktir ve f35 mutlaka verecektir! S400 bitmis bir istir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000