19 Kasım 2021, Cuma 15:39:18

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan F-16 açıklaması

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Donfried, Türkiye'nin F-16 satın alma talebiyle ilgili teknik sürecin sürdüğünü söyledi.
  • Ekonomi nasıl şahaneyse dış ilişkilerde sahane. Yersen!
  • "gerçek" rumuzlu turkuaz medya müdavimi arkadaşım F16'ları al filonu genişlet onda bir behis yok ama F16 almanın fırsat maliyeti F35 vazgeçişi değildir. Bu arada fırsat maliyeti iktisadi bir terimdir muhtemelen daha önce duymamışsındır zira iktisadi konulara pek aklının etmediği yorumundan belli oldu. S400 konusunda seni hırpalayıp burda rencide etmek istemem çünkü komik duruma düşmeni de istemem. Herkes cahil ölmek zorunda değil vallahi kendini geliştirebilirsin
  • Adam F16 için kongreden onay çıkmazsa sorusuna, “F16 olmazsa başka bir şey veririz, Türkiye ve ABD bir çok yönü olan köklü bir savunma ilişkisine sahiptir. Tabanca, Tüfekte verebiliriz.” demiş. “E tabanca tüfeği biz de yapıyoruz” derseniz, “ister alın ister almayın teklifimiz budur” da diyebilirler.
  • Paramızı gasp eden en büyük düşmanımızdan, bize uçak satması için "talepte bulunmak" mı? Putin'in kapısında "sap gibi" bekleyenlere yakışır ama bu yüce millete yakışmaz.
  • Bari I phone versinler :((
  • ben olsam f35 alirdim amerikadan. veya f22. niye benim gibi mega havacilik uzmanindan tavsiye almiyorlarki?
  • F-35 deki sorunlar yüzünden amerika kendi F-16 larının kullanım süresini 2025 ten 2048 yılına kadar uzattı. Bu da hala güncel bir uçak olduğunu gösterir. Türkiye kendi uçağını üretene kadar hava kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.
  • İPhone 13 pro 256 GB senin neyine al şu tuşlu telefonu idare et demişler özetle. Üretimine katıldığımız yıllardır emek verdiğimiz projeden bizi attılar. son teknoloji yerine 80'lerin teknolojisine mahkum ettiler. Hem savunmamızı hem sanayimizi vurdular. S400 de elimizde patladı. Ama sorsan paramızı kaptırmadık aldık ya işte uçak derler.diplomasi tarihine geçtiniz bu "müthiş" pazarlığınızla. Yazık.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Donfried, Türkiye'nin F-16 satın alma talebiyle ilgili teknik sürecin sürdüğünü söyledi.

ABD-Türkiye hattında F-35 ve F-16 savaş uçakları konusu gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi.

Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried, Türkiye'nin F16'lara gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Donfried, "Yakında Washington'a bu konuda görüşmeye devam edecek bir heyetin geleceğini biliyorum. (Türkiye'nin ABD'den F16 satın alma talebi) Bu talebi, ileriye taşımak için bu teknik süreci sürdüreceğiz" dedi.

Bir gazetecinin Türkiye'nin F-35'ler için ödediği 1,4 milyar doların iade süreci veya karşılığında F-16 verilmesine yönelik kongreden onay çıkmaması durumunda ne yapılacağı sorusunu ise Donfried, "ABD ve Türkiye, birçok yönü olan sağlam bir savunma ilişkisine sahiptir" şeklinde yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan F-16 açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Kpt320 ~ 2 yıl önce
Ekonomi nasıl şahaneyse dış ilişkilerde sahane. Yersen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UcL ~ 2 yıl önce
"gerçek" rumuzlu turkuaz medya müdavimi arkadaşım F16'ları al filonu genişlet onda bir behis yok ama F16 almanın fırsat maliyeti F35 vazgeçişi değildir. Bu arada fırsat maliyeti iktisadi bir terimdir muhtemelen daha önce duymamışsındır zira iktisadi konulara pek aklının etmediği yorumundan belli oldu. S400 konusunda seni hırpalayıp burda rencide etmek istemem çünkü komik duruma düşmeni de istemem. Herkes cahil ölmek zorunda değil vallahi kendini geliştirebilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F16 olmazsa ??? ~ 2 yıl önce
Adam F16 için kongreden onay çıkmazsa sorusuna, “F16 olmazsa başka bir şey veririz, Türkiye ve ABD bir çok yönü olan köklü bir savunma ilişkisine sahiptir. Tabanca, Tüfekte verebiliriz.” demiş. “E tabanca tüfeği biz de yapıyoruz” derseniz, “ister alın ister almayın teklifimiz budur” da diyebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu mu dik duruş? ~ 2 yıl önce
Paramızı gasp eden en büyük düşmanımızdan, bize uçak satması için "talepte bulunmak" mı? Putin'in kapısında "sap gibi" bekleyenlere yakışır ama bu yüce millete yakışmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 2 yıl önce
Bari I phone versinler :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niye ~ 2 yıl önce
ben olsam f35 alirdim amerikadan. veya f22. niye benim gibi mega havacilik uzmanindan tavsiye almiyorlarki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makul ~ 2 yıl önce
F-35 deki sorunlar yüzünden amerika kendi F-16 larının kullanım süresini 2025 ten 2048 yılına kadar uzattı. Bu da hala güncel bir uçak olduğunu gösterir. Türkiye kendi uçağını üretene kadar hava kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayalle başlar herşe ~ 2 yıl önce
Ciddi ciddi kendi uçağımızı üretebileceğimizi düşünenler varmı hala. Çok yalan söyledikleri için benim inancım yok malesef. Hanı yolcu uçağımız havalarda yolcu taşıyor olacak yalanı var ya. Daha araba yapmayı becerememişken, savaş uçağı öylemi, ne içiyorsunuz bizede söyleyin. Daha üretiyoruz dediğin İHA ların motor v.s. sistemlerini bile dışarıdan alıyoruz, keşke doğru olsa ama inancım kalmadı bu kadar yaşan söylemden sonra
sıkıntı yok ~ 2 yıl önce
hayalle başlayan arkadaşı pavlovun deneylerindeki gibi şartlandırmışlar birşey yapamayız diye. Sen rahat ol istedikten sonra herşey yapılır. Projesi bitti, parça üretimine geçiliyor. Sen biraz geride kalmışsın.
UcL ~ 2 yıl önce
İPhone 13 pro 256 GB senin neyine al şu tuşlu telefonu idare et demişler özetle. Üretimine katıldığımız yıllardır emek verdiğimiz projeden bizi attılar. son teknoloji yerine 80'lerin teknolojisine mahkum ettiler. Hem savunmamızı hem sanayimizi vurdular. S400 de elimizde patladı. Ama sorsan paramızı kaptırmadık aldık ya işte uçak derler.diplomasi tarihine geçtiniz bu "müthiş" pazarlığınızla. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 2 yıl önce
S400 nerede çöp oldu neye kurulmadığını söylüyorsun. Sanırsın bütün savunma konusunda senden icazet alıp bilgi veriyorlar. Amerika bile denildiği gibi elindeki F16 kullanım süresini uzattı. Daha yeni 3 ülke Amerika’dan hatırı sayılır bir F16 siparişi verdi. Allah aşkına cahil cahil konuşmayın. Dünyadan haberiniz yok ama herşeye yorum yapıyorsunuz.Gerçi size kızmamak lazım. Öğrenmiş olduğunuz muhalefet şekli bu.
F35 ~ 2 yıl önce
Devletler F35 den içine gireni çıkaramıyorlar. Baştan bu uçağın bu kadar pahalıya mal olup işletme maliyetinin Beklenenin çok çok üzerinde olacağı bilinse Bu program başlamazdı. a380 gibi olacak, Ya da ismi f35 kalacak fakat kendisi bambaşka bir şey olacak sonunda
Ty ~ 2 yıl önce
Havacılığı iPhone ile kıyaslayan ..sen hiç buralara yazma.kendini rezil etme.
UcL ~ 2 yıl önce
Ah be Ty rumuzlu arkadaş ah benimle malesef aynı oksijeni tüketip aynı oy hakkına sahip cahilim. Ne diyim inşallah ironileri anlayacak seviyelere ulaşabilirsin. O zaman belki dünya görüşün değişir hayat hepimize daha güzel olur. Çok değil ya bi kırtik çabala

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000