17 Haziran 2014, Salı 08:57:50

"ABD BOEING'E DESTEK VERMEMELİ"

Fransa ve Almanya, havacılık devi Boeing şirketinin sübvanse edilmesinden vazgeçilmesini ABD’den talep etti. Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg ve Alman meslektaşı Siegmund Gabriel, konuyla ilgili ortak bir açıklama yaptı.
  • Boeing 60 yıldan beri Türkiye'de varlık gösteriyor ve Ankara'da şubesi var.Önce Nato için vardı şimdilerde ise ticari uçuşlar için Airbus ile rekabet halindeler. Boeing eğitim ,yardım ve bilimum çalışmaları var, ülkemizdeki Airbus'un göstermelik vakfı pek hayra dokunur bir şeyler yapmadı bugüne kadar.Her ikisinin yerine yerli bir firma görmeyi çok istesek de gerçekler ortada.Fazla tercih hakkı yok.Bugünün teknolojisi ile avionik sistemler de ne denli güvenilir acaba ? Her şey bir sinyale bakar.
  • türkiyede de devlet thy ni el altından destekliyor !!!
  • "Bekleyin cok yakinda Turk ucaklarida piyasaya gircek lider olcaksiniz " dedi cin ve sessizce lambasina geri döndü.

Avrupa; Boeing’e verilen devlet desteğinin Avrupa’nın havacılık devi Airbus’a göre pazar mücadelesinde avantaj sağladığı düşünülüyor.

Dün Avrupa Komisyonu’nun ABD ile yaptığı ticari görüşmelerde konuya ilgi çekilmesini bekleyen Fransa ve Almanya, ABD yönetimine sanayiyi sübvanse etmekle DTÖ’nün şart ve normlarını ihlal etmiş olduğunun bildirileceğini umuyor. Alman Bakan’ın sözlerine göre, Fransız ve Alman hükümeti “ABD’yi milyarca dolar sübvansiyon kullanılan değil dürüst bir rekabet mücadelesine” çağırdı.

Aralarında sert bir pazar rekabeti yaşanan Boeing ve Airbus şirketleri, devlet desteği almakla birbirini defalarca suçladı. İki şirketin son dönemlerde Asya pazarı ve özellikle Çin pazarı için mücadele ettikleri biliniyor. 2013 yılında Amerikan şirketi Çin’e 143 uçak satarken Fransız şirket 133 uçak sattı.

"ABD BOEING'E DESTEK VERMEMELİ"

Yorumlar

kamyoncu ~ 10 yıl önce
Boeing 60 yıldan beri Türkiye'de varlık gösteriyor ve Ankara'da şubesi var.Önce Nato için vardı şimdilerde ise ticari uçuşlar için Airbus ile rekabet halindeler. Boeing eğitim ,yardım ve bilimum çalışmaları var, ülkemizdeki Airbus'un göstermelik vakfı pek hayra dokunur bir şeyler yapmadı bugüne kadar.Her ikisinin yerine yerli bir firma görmeyi çok istesek de gerçekler ortada.Fazla tercih hakkı yok.Bugünün teknolojisi ile avionik sistemler de ne denli güvenilir acaba ? Her şey bir sinyale bakar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
türkiyede de devlet thy ni el altından destekliyor !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Bekleyin cok yakinda Turk ucaklarida piyasaya gircek lider olcaksiniz " dedi cin ve sessizce lambasina geri döndü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000