28 Eylül 2021, Salı 10:02:08

ABD basınından MİG-31'e övgü

ABD merkezli askeri tarih dergisi Military Watch, bu uçakların donatıldığı yeni kısa menzilli R-74M füzelerinin MiG-31’i Rusya’nın sahip olduğu en evrensel uçaklarından biri yaptığını yazdı.
  • Rus silahları batınınkilerden her daim üstün ve kullanışlıdırlar. Keza sağlamdırlar.

Rus MiG-31BM ve MiG-31BSM önleme uçaklarının zengin cephaneliğine dikkat çeken ABD merkezli askeri tarih dergisi Military Watch, bu uçakların donatıldığı yeni kısa menzilli R-74M füzelerinin MiG-31’i Rusya’nın sahip olduğu en evrensel uçaklarından biri yaptığını yazdı.

Dergide yer alan bir makalede Rus MiG-31BM ve MiG-31BSM önleme uçaklarının zengin cephaneliğine dikkat çekilerek, bu uçakların donatıldığı yeni kısa menzilli ‘havadan havaya’ R-74M füzelerinin MiG-31’i Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’nin sahip olduğu en evrensel uçaklarından biri yaptığı belirtildi.

Yazarlar, MiG-31'in Zaslon-M radarı ve 400 kilometre menzilli füzeler ile donatıldığını ve bu sayede uçağın görünürlüğün ötesinde hedefleri vurma bakımından avantajlı duruma geldiğini ifade etti.

Hava hedeflerini önlemek için tasarlanan MiG-31’in yapısının uçağı yakın çatışmada kusurlu hale getirdiğine dikkat çekilen yazıda, ayrıca MiG-31’in radarının uzak mesafelerdeki hedefleri vurmaya uygun olduğu kaydedildi.

Manevra halindeki hedeflerin imha edilmesini sağlayan yeni R-74M füzesinin ise MiG-31’in yakın çatışmadaki kusurlarını telafi ettiği vurgulanan yazıda, yeni mühimmatın 300 metreden başlayan mesafelerdeki hedefleri de imha edebildiği, ayrıca R-74M’in uzun menzilli R-37 füzelerini devreye almaya gerek kalmadan helikopterleri, seyir füzelerini ve insansız hava araçlarını (İHA) vurabileceği vurgulandı.

Yeni füzenin, çok çeşitli mühimmatların kullanıldığı MiG-31'i ‘çok evrensel bir uçak’ yaptığına dikkat çekilen yazıda, modernize edilen önleme uçaklarının ayrıca ‘havadan karaya’ Kinjal balistik füzelerini, bomba ve gemisavar füzeleri de taşıyabildiğinin altı çizildi.

Geçtiğimiz yaz R-74M yakın menzilli füzelerin MiG-31BM uçaklarının mühimmatına eklendiği bildirilmişti. İzvestiya gazetesinin bildirdiği üzere yeni füze, uçağın az görünür İHA’ları ve seyir füzelerini vurmasını sağlayacak.

ABD basınından MİG-31'e övgü

Yorumlar

BAYBARS ~ 3 yıl önce
Rus silahları batınınkilerden her daim üstün ve kullanışlıdırlar. Keza sağlamdırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000