13 Ağustos 2010, Cuma 12:54:17

ABD, 30 milyar dolarlık uçak satacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suudi Arabistan'a 30 milyar dolar değerinde savaş uçağı satmaya hazırlandığı bildirildi.
Wall Street Journal'daki habere göre uzun zamandır üzerinde konuşulan satış planı, gerçekleştiği takdirde tarihteki en büyük silah anlaşmalarından birisi olacak.

Gazetedeki haberde 10 yıllık pakete, Boeing tarafından üretilecek F-15 jetleri ve Sikorsky tarafından üretilen 'düzinelerce' UH-60 Black Hawk helikopteri dahil olacak. Fakat İsrail'in karşı çıkmasından dolayı jetler uzun menzilli silahlarla donatılmayacak. Gazete, anlaşmanın ne zaman imzalanacağına dair bilgi vermedi.

F-15 jetlerinin yeni versiyonunu satın alması beklenen Suudi Arabistan'ın ileride daha gelişmiş ve F-35 jetlerinden de sipariş verebileceği kaydedildi.

Arap dünyasının en büyük ekonomisi, dünyanın en büyük silah alıcıları arasında sayılıyor. Krallık, 2006 yılında İngilizlerin öncülüğündeki konsorsiyumla 72 adet Eurofighter jeti satın almak için 9.5 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü'nün tahminlerine göre Suudi Arabistan'ın bu yıl savunma sanayisi için 40 milyar dolara yakın harcama yapması bekleniyor.
ABD, 30 milyar dolarlık uçak satacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000