16 Mayıs 2017, Salı 09:38:03

AB ve ABD'den kritik görüşme

Avrupa Birliği (AB), uçuşlarda kabinde elektronik cihaz yasağı uygulanacağı iddiası üzerine ABD’yle yüksek seviye siyasi ve teknik görüşmeler yapacak.
  • Neden kimsenin aklına gelişen teknoloji ile neredeyse herkeste tablet ve akıllı telefon olunca bu yüzden uçak içinde koltuk arkası ekranlara ilk çıktığı zamanlara göre günümüzde fazla rabet göremediğinden böyle hayati bir sebep gösterip üzeri örtülebileceği konuşulmuyor
  • İddia ediyorum hiçbir ortak pazar ülkesi havalimanlarındaki denetim güvenlik Atatürk havalimanı kadar sıkı değil bir kaç kez seyahatimde İstanbul da ayağımdaki ayakkabıya kadar incelemeden geçtik Bruksel de elini kolunu sallayarak uçağa bindik gelsin Abd li bağımsız denetçiler incelesinler kuş uçurtuluyormu ondan sonra karar versinler. Ama amaç o değil havadaki rekâbet ve bizim havayolumuz Thy yasağa rağmen yolcu bakımından en az etkilenen havayolu oldu Newyork a günde 3 servisi var etkilense en azından sefer sayısında azalma olur. Birde Abd li havayolları hergün bir skandala imza atıyor . Yolcuyu darp etme uçaktan zorla indirme uçak içerisinde ka.vgalar iyi pestij kaybediyorlar

Avrupa Birliği (AB), uçuşlarda kabinde elektronik cihaz yasağı uygulanacağı iddiası üzerine ABD’yle yüksek seviye siyasi ve teknik görüşmeler yapacak.

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, düzenlediği günlük basın toplantısında, çarşamba günü Brüksel’de, AB ve ABD'li yetkililerin uçuşlarda elektronik cihaz yasağı uygulanması iddiası hakkında yüksek seviye siyasi ve teknik görüşmelerde bulunacağını söyledi.

ABD'nin  uyguladığı kabinde elektronik cihaz yasağının, Avrupa havaalanlarını da kapsayacak şekilde genişletileceği iddiası üzerine, Avrupa Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc ile Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos’un cuma günü ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly ile görüştüklerini anımsatan Schinas, görüşmede AB’nin ABD’ye ortak ve koordine eylem çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Schinas, ABD’nin henüz AB ülkelerinden uçuşlarda elektronik cihaz yasağı uygulamasını duyurmadığına dikkati çekerek, görüşmelerde yeni riskler karşısında ortak yaklaşım ortaya koymak üzere değerlendirmede bulunulacağını vurguladı.

ABD, aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından, İngiltere ise Türkiye dahil 6 ülkeden doğrudan uçuşlarda kabin içine dizüstü ve tablet bilgisayarla normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklandığını açıklamıştı.

AB ülkelerindeki havalimanlarından ABD’ye her hafta 3 binin üzerinde uçuş düzenleniyor. Söz konusu yasağın Avrupa havayolu şirketlerini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. 

AB ve ABD'den kritik görüşme

Yorumlar

Reality ~ 7 yıl önce
Neden kimsenin aklına gelişen teknoloji ile neredeyse herkeste tablet ve akıllı telefon olunca bu yüzden uçak içinde koltuk arkası ekranlara ilk çıktığı zamanlara göre günümüzde fazla rabet göremediğinden böyle hayati bir sebep gösterip üzeri örtülebileceği konuşulmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 7 yıl önce
İddia ediyorum hiçbir ortak pazar ülkesi havalimanlarındaki denetim güvenlik Atatürk havalimanı kadar sıkı değil bir kaç kez seyahatimde İstanbul da ayağımdaki ayakkabıya kadar incelemeden geçtik Bruksel de elini kolunu sallayarak uçağa bindik gelsin Abd li bağımsız denetçiler incelesinler kuş uçurtuluyormu ondan sonra karar versinler. Ama amaç o değil havadaki rekâbet ve bizim havayolumuz Thy yasağa rağmen yolcu bakımından en az etkilenen havayolu oldu Newyork a günde 3 servisi var etkilense en azından sefer sayısında azalma olur. Birde Abd li havayolları hergün bir skandala imza atıyor . Yolcuyu darp etme uçaktan zorla indirme uçak içerisinde ka.vgalar iyi pestij kaybediyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 7 yıl önce
Apron ve havaalani calisani guvenligi yok Istanbul'da problem o. Aprona girebilen cok insan var. Apronda ceteler var adam dovuyor. Avrupa'da aprona girebilen insan sayisi cok azdir. Girebilenlerde guvenlik clearanci almak icin cok uzun bekliyor. Patlayan laptop Mogadishu da bir havaalani calisani tarafindan yolcuya verilmisti.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000