24 Eylül 2013, Salı 16:56:06

AB TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN VİZE KARARINI VERDİ

AB Adalet Divanı (ABAD), Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilmesine yönelik vize muafiyeti konusunda olumsuz karar verdi...
  • biz de hala onları kimlikleri ile ülkemize sokmaya devam edelim !!!! demek ki neymiş? güçlenmemiz,zenginleşmemiz,herkesin bize gıpta etmesi vs yalanmış !!!
  • AB mi kaldi:-D gidin türkkiyeyi komple dolasin bizim ekonomise katkida bulunun AB sikisin zaten vize vermekten baska yapacak ihtmali yok
  • KLM nin yaptigini biliyorsunuz, Turk deyince akillara Avrupada modern Turk insani gelmiyor
  • En iyisini yapiyorlar, kendilerini koruyorlar

AB’nin Türkiye için vize kararı açıklandı. Avrupa Birliği’nin mevzuatlarını denetleyen AB Adalet Divanı (ABAD), Türk vatandaşlarına yönelik ‘vize muafiyeti’ konusunda hayati öneme sahip olan ‘Demirkan’ davası ile ilgili kararını verdi. Lüksemburg’daki mahkeme, Leyla Ecem Demirkan’ı iddiasında haksız buldu. Yani Türk vatandaşlarının AB ülkelerine 3 aya kadar vize almadan turistik amaçlı seyahat hakkı olmadığına karar verdi.

Avrupa Birliği Adalet Divanı (ABAD), Türkiye vatandaşlarının AB ülkelerine 3 aya kadar vizesiz seyahat hakkı elde edebileceği Demirkan davasını karara bağladı.

2007′de, 17 yaşındayken, Almanya’da yaşayan ailesini ziyaret etmek için vize talebinde bulunan fakat talebi reddedilen Leyla Ecem Demirkan’ın bu ülke aleyhine açtığı davayı karara bağlayan Lüksemburg merkezli AB mahkemesi, hizmet sunan Türk vatandaşlarına tanınan vize muafiyetinin turistler ve tedavi olmak isteyen hastalar gibi hizmet almak isteyenleri kapsamadığını kararlaştırdı.
Avrupa Adalet Divanı, daha önce verdiği Türk vatandaşlarına vize muafiyetini ilgilendiren bir başka kararda, Türk vatandaşlarına hizmet sunumu için AB üyesi ülkelere girişlerinde vize şartı getirilemeyeceğine hükmetmişti.

Tır şoförleri Mehmet Soysal ve İbrahim Savatlı’nın yine Almanya aleyhine açtığı sözkonusu davanın 9 Şubat 2009 tarihli kararında, Türkiye ve Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında imzalanan 23 Kasım 1970 tarihli Katma Protokol’ün 41′inci maddesinin, yürürlüğe girdiği tarihte vize yükümlülüğü bulunmaması nedeniyle, “Türkiye’de kurulu şirketlerde çalışan Türk vatandaşlarına, hizmet sunumu için AB üyesi ülkelere girişlerinde vize şartı getirilemeyeceği şeklinde yorumlanması gerektiğini” kararlaştırmıştı.

AB müktesebatında, turistler, tedavi olmak isteyen hastalar ve akraba ziyaretleri gibi potansiyel ya da fiili hizmet alımını ilgilendiren gruplar ve faaliyetler, hizmet sunumu özgürlüğü kapsamına giriyor. Avrupa Adalet Divanı’nın Demirkan davasında verdiği karar bu anlamda bir geriye dönüşü simgeliyor. (Sözcü)

AB TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN VİZE KARARINI VERDİ

Yorumlar

bravo bize !!! ~ 11 yıl önce
biz de hala onları kimlikleri ile ülkemize sokmaya devam edelim !!!! demek ki neymiş? güçlenmemiz,zenginleşmemiz,herkesin bize gıpta etmesi vs yalanmış !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
AB mi kaldi:-D gidin türkkiyeyi komple dolasin bizim ekonomise katkida bulunun AB sikisin zaten vize vermekten baska yapacak ihtmali yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoksa ~ 11 yıl önce
KLM nin yaptigini biliyorsunuz, Turk deyince akillara Avrupada modern Turk insani gelmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrusu ~ 11 yıl önce
En iyisini yapiyorlar, kendilerini koruyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000