06 Ekim 2013, Pazar 17:01:36

A400M'İN GELİŞİ YİNE ERTELENDİ!

'Koca Yusuf' ismi verilmesi düşünülen ve Türkiye’ye teslimat tarihi birçok kez ertelenen A400M nakliye uçağı konusunda verilen sözler yerine getirilemedi.
  • Yahu arkadaslar bu sitede birbirimize cevap vermeye gerek yok, fikrin varsa yaz paylasalim yoksa yazma, kimse kimseden akilli veya buyuk degil, eksik bilgisi varsa tamamla, diger yaklasimlar sik durmuyor
  • bu çağda pervaneli uçağa bel bağlarsan olacağı bu. jet çağındayız pervaneli uçaklar biteli 100 yıl oldu.
  • Napolyon babanin adiysa konulabilir ama A400m olarak kalsaymis
  • Napolyon koysunlar la o zaman, sen de beğenmiş olursun ok'mi?
  • Bir de Çin'den askeri malzeme alınca kızıyorlar.
  • Is ini hic begenmedim, baska anneden babadan dogma koca yusuf olurmu, cik

Zaman Gazetesi'nden Mustafa Gün'ün haberine göre; Türkiye’nin de ortakları arasında bulunan uçağın, eylülde teslim edileceği açıklanmıştı. Uçağın ilk teslimatı ise ağustos ayında Fransız Hava Kuvvetleri’ne gerçekleştirilmişti. Airbus’un Türkiye’deki yetkilileri, Avrupa’nın ortak askerî nakliye uçağı A400M’in Türkiye’ye ilk teslimatında sona yaklaşıldığını ifade ederek, uçağın test uçuşları ve diğer konular nedeniyle kasım başında Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil edilebileceğini söyledi.

Türkiye’nin 10 adet sipariş verdiği A400M uçağı, askerî amaçların yanı sıra sivil taşımacılık için de kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Yeni nesil nakliye uçağının Ankara ve Kayseri’de yapılan test uçuşlarına Türk hava ve yer personeli askerler katılmıştı. Dünya silahlı kuvvetlerinin askerî ve sivil görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan askerî nakliye uçağı A400M, ileri teknolojisi sayesinde daha yüksek, daha hızlı ve daha uzağa uçabiliyor. Manevra kabiliyeti yüksek olan uçak kısa, yumuşak ya da sert alanlara inebilme özelliklerine de sahip. Taktik, stratejik ve lojistik görevlerde kullanılabilen uçak, özellikle günümüzün askerî ve yardım operasyonlarında gerekli büyük kargoları hızla ve mola vermeden ulaşması gereken bölgelere götürebiliyor. Güvenilirliği, sağlamlığı ve beka kabiliyeti sayesinde çok amaçlı nakliye uçağı A400M, daha küçük filolar ve dolayısıyla operatörlere daha az maliyet sağlıyor.

A400M'İN GELİŞİ YİNE ERTELENDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Yorum ~ 11 yıl önce
Yahu arkadaslar bu sitede birbirimize cevap vermeye gerek yok, fikrin varsa yaz paylasalim yoksa yazma, kimse kimseden akilli veya buyuk degil, eksik bilgisi varsa tamamla, diger yaklasimlar sik durmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vanguard ~ 11 yıl önce
Bir söz vardır "Bilmiyorsan konuyu git mektebini oku" diye. Bilgi sahibi olmadan ukalaca yorum yapmadan önce araştırmak, bilen birilerine sormak gerekir. Bilgilenmek isteyen insana her zaman yardım edilir. Yeter ki amaç yorum yapacağım diye boş boş yazmak olmasın. Ayrıca sitede "Yanıtla" diye bir tuş var ki bu da cevap vermek için oluşturulmuş.
koca yusuf ahaha ~ 11 yıl önce
bu çağda pervaneli uçağa bel bağlarsan olacağı bu. jet çağındayız pervaneli uçaklar biteli 100 yıl oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vanguard ~ 11 yıl önce
A400M'de turboprop motor kullanılmasının tabi ki sebepleri var. Cahil yorumlar yapmadan önce biraz araştırın lütfen.
Volvo ~ 11 yıl önce
Pervane hakkında çok bilgilisiniz sayın "koca yusuf ahaha". Pervaneler hakkında ilminizden feyz almayı isteriz. Çekirgeniz olalım öğretin bize.
A400m ~ 11 yıl önce
Napolyon babanin adiysa konulabilir ama A400m olarak kalsaymis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Napolyon koysunlar la o zaman, sen de beğenmiş olursun ok'mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Made in China ~ 11 yıl önce
Bir de Çin'den askeri malzeme alınca kızıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kocayusuf ~ 11 yıl önce
Is ini hic begenmedim, baska anneden babadan dogma koca yusuf olurmu, cik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000