24 Şubat 2010, Çarşamba 08:48:56

A400M'deki sorun giderildi

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Avrupalı yedi ülkenin, ''A400M'' tipi nakliyat uçaklarının üretiminde ortaya çıkan ek maliyetin paylaşılması konusunda ortaya çıkan sorunu giderdikleri bildirildi.
  • Atatürk'ün dediğinin çeyreğini sadece lafta (işimize geldiği zaman) değil, gerçekte uygulasak Türkiye dünya gücü olurdu...
  • Bu saatten sonra abd den değil askeri uçak, askeri iğne bile almamak lazım. Seneler senesi bizi sömürdüler, biz de harikulade hükümetler sayesinde kendimizi sömürttük. Atatürk ün dediklerini biraz önemseseydik bugün A400 projesi bizim idaremizde olurdu.
  • Bu nakliye uçağının bir an önce bitirilip Türk hava kuvvetlerine teslim edilmesi lazım. Avrupa bu konuda patana ve çok yavaş, projeyi bir türlü bitiremiyorlar. Türk ordusu için çok önemli bir ihtiyaç, askeri malzemelerin nakliyesi için.. Aslında çok beklenildi karar verilip American C-17 alınabilirdi. Ne zaman teslim edileceği de belli değil A 400 m, sadece şu sorun var, şu sorun çözüldü, iy de ne zaman teslim edilecek bu uçak, uygulamay geç ey avrupa bu da bizim avrupa birliği üyeliğine döndü durud..

Reuters, güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği haberde, AB savunma bakanlarının Perşembe günü Madrid'de yapacağı toplantı sırasında, ilgili yedi ülkenin, sorunun giderildiği yolundaki siyasi destek beyan eden bir bildiriyi imzalayacaklarını duyurdu.

Ek maliyetin karşılanması için, 3,5 milyar avro kaynak yaratılması gerekiyor. Alıcı yedi ülke, her bir uçak için fiyatın yüzde 10 artırılmasını kabul edecek ve böylece 2 milyar avro sağlanacak. Ayrıca üretici firma EADS'nin 1,5 milyar avroluk masrafı karşılamasına olanak sağlamak için gerekli kaynak oluşturulacak.

Projeye ortak olan Belçika, İngiltere, Fransa, Almanya, Lüksemburg, İspanya ve Türkiye, son olarak geçen ay İstanbul'da düzenlenen NATO toplantısında konuyu ele almıştı.

Berlin'deki toplantılarda da aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 alıcı ülkenin temsilcisi, üretici firma EADS ve Airbus yöneticileri ile ek masrafların paylaşılması konusunu görüşmüştü.

A400M'deki sorun giderildi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Atatürk'ün dediğinin çeyreğini sadece lafta (işimize geldiği zaman) değil, gerçekte uygulasak Türkiye dünya gücü olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu saatten sonra abd den değil askeri uçak, askeri iğne bile almamak lazım. Seneler senesi bizi sömürdüler, biz de harikulade hükümetler sayesinde kendimizi sömürttük. Atatürk ün dediklerini biraz önemseseydik bugün A400 projesi bizim idaremizde olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu nakliye uçağının bir an önce bitirilip Türk hava kuvvetlerine teslim edilmesi lazım. Avrupa bu konuda patana ve çok yavaş, projeyi bir türlü bitiremiyorlar. Türk ordusu için çok önemli bir ihtiyaç, askeri malzemelerin nakliyesi için.. Aslında çok beklenildi karar verilip American C-17 alınabilirdi. Ne zaman teslim edileceği de belli değil A 400 m, sadece şu sorun var, şu sorun çözüldü, iy de ne zaman teslim edilecek bu uçak, uygulamay geç ey avrupa bu da bizim avrupa birliği üyeliğine döndü durud..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000