24 Mart 2011, Perşembe 12:25:13

A400M'DE TESTLER DEVAM EDİYOR

Airbus Military A400M düşük hızda kalkış testlerini başarıyla tamamladı.
  • Silahlı Kuvvetlerin,Milli Savunma Bakanlıgının TAI nin ve THY nin kafası basmıyor bu işlere. Bakın şu yorumcuları tespit edip işe alsalar vallahi hem kendileri rahat edecek hemde biz.
  • Tesekkur
  • Velocity minimum unstick yerden en düsük süratle ayrılma kopma hızı olarak degerlendirilir..
  • VMU nedemek?
  • Yapsa ne olur, yapmasa ne olur. Başımıza dert bir uçak. Astarı yüzünden pahalı işte.
  • yaparsın, antlaşırsın teslimatlar başlar pilotların eğitilir, teknikler eğitilir bu iş böyle.. Qatar hava kuvvetlerinde var C-17, ingiltere hava kuvvetlerinde var, olmayan kimse de yok kesinlikle her yönüyle muhteşem askeri cargo uçağıdır.. Qatar alabiliyorsa biz de alırız herhalde.. Şunu anlayamıyorum illa ki ortak üretelim gel Türkiyeye Amerika dünya da israil dahil hiçbir askeri maksatlı aracı kendi ülkesi dışında üretmez, sıfırdan. Bu böyledir. Türkiye de diretiyor yok öyle bir şey. Hala atak helicopter ihalesi sonuçlanmadı 1995 yılında beri süre gelen ihale her defasında muallakta kalıyor ortak üretim olmaz, israil bile amerikan satın alıyor anlayın gerisini.. Hikaye..
  • Kaç sene oldu, test mi kaldı deneyecek, test yapacak her sene teslimat süresini erteliyorlar olan da Türkiyeye oluyor, döküntü casa uçakları ile uğraş dur kim başımıza sardıysa yüzlerce askerimiz, komandomuz şehit oldu bu neh nebi ispanyol uçaklarını kim ya da kimler başımıza sardı neymiş tai de ortak üretimmiş al sana ortak üretim sonuç ortada şimdi airbus da aynı durum ortak üretim bekle daha ortak mı olur imece usulü mi olur ne olur bekle.. Her gelişmiş ülke gibi american c-17 nakliye uçağı vardır her yönüyle ispat edilmiş american hava kuvvetleri kendisi kullanıyor referans yeterli olur herhalde, kaç tane satın alman gerekiyor oturur hesap yaı yparsın fiat teklifi ver dersin karşı tarafa pazarlığı
Airbus Military A400M en düşük kalkış hızını (minimum ayrılma hızı ya da Vmu olarak da adlandırılır) belirlemek için gerçekleştirilen testleri başarı ile tamamladı.

Fransa Istres’de gerçekleştirilen testler sırasında uçağın burnu, uçağın gövdesinin arka bölümünün altına yerleştirilen özel ‘tail skid’ yere maksimum kalkış açısı olan 13 derece açı ile değene kadar kaldırıldı. Yakın çekim fotoğrafta tail skid piste değdiği anda çıkan kıvılcımları görmek mümkün.


A400M'DE TESTLER DEVAM EDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Silahlı Kuvvetlerin,Milli Savunma Bakanlıgının TAI nin ve THY nin kafası basmıyor bu işlere. Bakın şu yorumcuları tespit edip işe alsalar vallahi hem kendileri rahat edecek hemde biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tesekkur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Velocity minimum unstick yerden en düsük süratle ayrılma kopma hızı olarak degerlendirilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
VMU nedemek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yapsa ne olur, yapmasa ne olur. Başımıza dert bir uçak. Astarı yüzünden pahalı işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaparsın, antlaşırsın teslimatlar başlar pilotların eğitilir, teknikler eğitilir bu iş böyle.. Qatar hava kuvvetlerinde var C-17, ingiltere hava kuvvetlerinde var, olmayan kimse de yok kesinlikle her yönüyle muhteşem askeri cargo uçağıdır.. Qatar alabiliyorsa biz de alırız herhalde.. Şunu anlayamıyorum illa ki ortak üretelim gel Türkiyeye Amerika dünya da israil dahil hiçbir askeri maksatlı aracı kendi ülkesi dışında üretmez, sıfırdan. Bu böyledir. Türkiye de diretiyor yok öyle bir şey. Hala atak helicopter ihalesi sonuçlanmadı 1995 yılında beri süre gelen ihale her defasında muallakta kalıyor ortak üretim olmaz, israil bile amerikan satın alıyor anlayın gerisini.. Hikaye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaç sene oldu, test mi kaldı deneyecek, test yapacak her sene teslimat süresini erteliyorlar olan da Türkiyeye oluyor, döküntü casa uçakları ile uğraş dur kim başımıza sardıysa yüzlerce askerimiz, komandomuz şehit oldu bu neh nebi ispanyol uçaklarını kim ya da kimler başımıza sardı neymiş tai de ortak üretimmiş al sana ortak üretim sonuç ortada şimdi airbus da aynı durum ortak üretim bekle daha ortak mı olur imece usulü mi olur ne olur bekle.. Her gelişmiş ülke gibi american c-17 nakliye uçağı vardır her yönüyle ispat edilmiş american hava kuvvetleri kendisi kullanıyor referans yeterli olur herhalde, kaç tane satın alman gerekiyor oturur hesap yaı yparsın fiat teklifi ver dersin karşı tarafa pazarlığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000