03 Şubat 2015, Salı 10:15:42

A400M'DE SKANDAL!

Türk Hava Kuvvetleri filosuna da alınan Airbus A400 uçaklarının sorunlu olduğu iddia edildi. Almanya’da yapılan kontrollerde A400’lerde çok sayıda problem olduğu anlaşıldı. Almanya’da günün konusu haline gelen A400’lerle ili toplam 161 kusur tespit edildi. İşte detaylar.
  • A400'lerin havadan indirme paraşüt atlayışına uygun olmadığına dair bilgi vardı, bu sorun çözüldü mü yoksa bu şekilde mi kabul edildi, çok merak ediyorum
  • İPhone Uygulaması arkadaşım sanane askeri pilotların havayollarına geçmesinden.Devlet bana 10 yıl çalış sonra serbestsin dediyse sana ne oluyo devlet 30 yıl çalışacaksınız dese millet 30 yıl çalışır yani
  • Bir pilot olarak yapılan yorumlara çok üzüldüm bilgisizce yapılan bizler hakkındaki bu yorumları kınıyorum bizleri incitebileceğinizi hiç mi düşünmüyorsunuz
  • Teknik olarak yapilan aciklamalarin hepsi ilginc konular. Arkadasim kullanilan fastenerlar zaten EN standardinda pas tutmasi cok komik bir haber olmus, pek inanmadim. Ucagin tuvaletini ve sistemlerini TAI yapti :-) . Airbus en son gecen yil, TAI nin imza yetkisini iptal etti zaten sebep: elindeki tecrubeli muhendisleri kaybetmesi ve islerine gelmedigi icin zorla ayirmasi sonucu ortaya cikan tecrubesiz tablolar. Bu konuda daha fazla yorum yapmiyorum. yetkililer halka aciklasin, zaten halka acilacaklardi! :-) A400M in yorulma testinde TAI komponentlarinin nasil çaktigini ve artik uluslararasi platformlarda neden is alamadiklarini da aciklarlarsa hepimiz aydinlaniriz degil mi firmanin basarili yönetimi? Bu konu kendi devletine iliskilerle is satmaya benzemiyor degil mi?
  • Burda yorum yapan ne kadar çok düşük eğitimli keko var yaw.
  • 10.000 kontrol maddesinden veya 100.000 kalem malzemeden 161 arıza çıkmış, böyle büyük bir proje için hiç de fazla değil. Bu rakamlar gayet mütevazidir, 1.000.000 bile olabilir.
  • Normal bu airbus kim asker nakliye ucagi kim teslim almadan önce kontrol etmediler peki...
  • Hem bedava Pilotaj Eğitimini al milletin vergileriyle , Hakk'ını vermeden hemen atla havayollarına .... Şimdide ballı kaymaklı bedavaya airbus tip eğitimini al,ayıp arkadaş ayıp ya artık millet dışarda 100 bin tl ödüyor nerdeyse,uçuyorsunuz bunlar çıkar birtarafınızdam bigün...buarada alakasız kişilerde Kayseri'ye tayin istemiş sıraya girmiş bedava yaaaa.... Yiyin laaa doymadınız...
  • Almanlar daha insansiz hava araci yapamiyorlar Askeriye perisan halde. yapildiktan snr hata tespit etmeleride sasirtici cünkü kendileride yapim asamasindaydi
  • Yahu bildiğini yorumluyorsunuz buna bişey Dediğimiz yok ana bilmediğiniz hakkında nasıl yazıyorsunuz hayret. Türkiye teslimatı 2014 başlarıydı lakin teknik ekibimizin kabul kontrollerindeki buldukları aksaklıklar giderilene kadar beklendi Nisan ayını buldu.

Türk Hava Kuvvetleri filosuna da alınan Airbus A400 uçaklarının sorunlu olduğu iddia edildi. Almanya’da yapılan kontrollerde A400’lerde çok sayıda problem olduğu anlaşıldı. Almanya’da günün konusu haline gelen A400’lerle ilgili toplam 161 kusur tespit edildi. 

Askeri nakliye uçağı olarak dizayn edilen ve Türkiye dahil birçok ülkenin aldığı A400 tipi uçaklarda çok sayıda kusur tespit edildi. Alman uzmanların yaptığı denetimler sonrasında ortaya çıkan kusurlar, Alman muhalefetini ayağa kaldırdı.

Uçakta yapılan denetimlerde 161 kusur tespit edilirken; 18 sayfalık bir rapor hazırlandı. Rapora göre yükleme rampasına sadece 3 ton ağırlık konulabildiği oysa Airbus yetkilileri 4.5 ton yük konulabildiğini belirtmişti. Uçağın yüksek irtifada kabin içinin bir türlü ısıtılamaması da sorunlar arasında gösteriliyor.

Toprak pistlere de iniş yapabilme özelliğine sahip bu uçakların, bu özelliklerinin de sorunlu olduğu kaydedildi. Uçağın toprak pistlerde manevra kabiliyetinin zayıf olduğu iddia edildi. Buna bir örnek de gösteren uzmanlar 2012 yılında toprak piste yapılan bir inişte uçağın toprağa saplanması olarak gösterildi.

Uçağın mutfak kısmında da sorunlar tespit eden Alman uzmanlar, su sızmaları ve paslanmalar olduğuna dair bilgileri raporlaştırdı. Kokpitte de sorunlar tespit eden uzmanlar, bazı vidaların gevşekliği, çabuk kirlenme ve paslanmalar tespit etmiş durumda.

Uçağın tuvalet bölümünde de sorunlar tespit eden Alman uzmanlar, tuvalet deposunda sızmalar bu sızmalardan kaynaklanan mikrobik bakteriler oluştuğunu da belgeledi.

Alman uzmanların yaptığı incelemelerde 153’ü giderilmesi kolay sekiz bulgunun ise tehlikeli boyutta olduğunu raporlaştırıldı. Uçağın alçak irtifalı uçuşlarında sorunlar olduğu kaydedilirken bu sorunlarla ilgili detay bilgiyi kamuoyu ile paylaşmadı. Uçağın tüm gövdesinde de sızıntılar olduğu iddia edildi.

Airbus yetkililerinin bu raporla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak edilirken, Türkiye’nin aldığı A400’lerle ilgili denetim sürecinin başlayıp başlamayacağı merak konusu oldu.

Airporthaber Özel

A400M'DE SKANDAL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

A400 ATLAS ~ 7 yıl önce
A400'lerin havadan indirme paraşüt atlayışına uygun olmadığına dair bilgi vardı, bu sorun çözüldü mü yoksa bu şekilde mi kabul edildi, çok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f16 pilot ~ 9 yıl önce
İPhone Uygulaması arkadaşım sanane askeri pilotların havayollarına geçmesinden.Devlet bana 10 yıl çalış sonra serbestsin dediyse sana ne oluyo devlet 30 yıl çalışacaksınız dese millet 30 yıl çalışır yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f16 pilot ~ 9 yıl önce
Bir pilot olarak yapılan yorumlara çok üzüldüm bilgisizce yapılan bizler hakkındaki bu yorumları kınıyorum bizleri incitebileceğinizi hiç mi düşünmüyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma ~ 9 yıl önce
Teknik olarak yapilan aciklamalarin hepsi ilginc konular. Arkadasim kullanilan fastenerlar zaten EN standardinda pas tutmasi cok komik bir haber olmus, pek inanmadim. Ucagin tuvaletini ve sistemlerini TAI yapti :-) . Airbus en son gecen yil, TAI nin imza yetkisini iptal etti zaten sebep: elindeki tecrubeli muhendisleri kaybetmesi ve islerine gelmedigi icin zorla ayirmasi sonucu ortaya cikan tecrubesiz tablolar. Bu konuda daha fazla yorum yapmiyorum. yetkililer halka aciklasin, zaten halka acilacaklardi! :-) A400M in yorulma testinde TAI komponentlarinin nasil çaktigini ve artik uluslararasi platformlarda neden is alamadiklarini da aciklarlarsa hepimiz aydinlaniriz degil mi firmanin basarili yönetimi? Bu konu kendi devletine iliskilerle is satmaya benzemiyor degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burda yorum yapan ne kadar çok düşük eğitimli keko var yaw.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
10.000 kontrol maddesinden veya 100.000 kalem malzemeden 161 arıza çıkmış, böyle büyük bir proje için hiç de fazla değil. Bu rakamlar gayet mütevazidir, 1.000.000 bile olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper ~ 9 yıl önce
Normal bu airbus kim asker nakliye ucagi kim teslim almadan önce kontrol etmediler peki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hem bedava Pilotaj Eğitimini al milletin vergileriyle , Hakk'ını vermeden hemen atla havayollarına .... Şimdide ballı kaymaklı bedavaya airbus tip eğitimini al,ayıp arkadaş ayıp ya artık millet dışarda 100 bin tl ödüyor nerdeyse,uçuyorsunuz bunlar çıkar birtarafınızdam bigün...buarada alakasız kişilerde Kayseri'ye tayin istemiş sıraya girmiş bedava yaaaa.... Yiyin laaa doymadınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 9 yıl önce
Calistiginiz isyerinde kidem&ihbar tazminatini aliyorsaniz, pilotlarda 10 sene sonra istediklerini yapabilirler.Kanun, yasa acik, abartmaya gerek yok.
Almanlar ~ 9 yıl önce
Almanlar daha insansiz hava araci yapamiyorlar Askeriye perisan halde. yapildiktan snr hata tespit etmeleride sasirtici cünkü kendileride yapim asamasindaydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yahu bildiğini yorumluyorsunuz buna bişey Dediğimiz yok ana bilmediğiniz hakkında nasıl yazıyorsunuz hayret. Türkiye teslimatı 2014 başlarıydı lakin teknik ekibimizin kabul kontrollerindeki buldukları aksaklıklar giderilene kadar beklendi Nisan ayını buldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000