07 Mart 2010, Pazar 08:09:27

A400M KRİZİ SONA ERDİ

Türkiye'nin de ortakları arasında bulunduğu Askeri Nakliye Uçağı (A400M) projesinde finansman sorunu çözüldü.
  • "Ölü Balık". Bu tayyarenin kendisi başlı başına kriz. Türkiye'nin kesinlikle bu abuk projeden çıkması gerekli. Avrupa ülkeleri EURO'dan nasıl çıkarız diye plan yapıyorlar. Biz ise girelim diye uğraşıyoruz.
  • CN-235( casa lar ) patladı biyerinizde A400M de patlayacak elinizde....
  • kesin bütün paraya biz kefil olmuşuzdur don kişotuz ya hemen atlarız....
  • Bu kadar uzun süre proje ciddi financial aksaklıklarla ancak bu kadar olur. Sorun aşıldı görünüyor iyi de 6 ay sonra bir daha para istiyoruz derlerse ne olacak bundan önce oldu. Paranla rezil oluyorsun mecbur muyuz avrupadan almaya. Gerçi uçağın bazı parçaları tai de yapılıyor. Bitmeyen bir proje.. Git American C-17 nakliye uçağı alıver bitti. Bakalım ne zaman teslim edilecek bu A400 efendi.. Casalar gibi düşmeye başlamasın, casa lar bir facia ispanyanın kazığı..
  • bir onceki yorumda yazan arkadasa kesinlikle katiliyorum ne bir eksik ne bir fazla.
  • A400 M, MACERA, C130 ' DAN NE FAZLASI VAR ? BU KADAR ŞAMATA AB İCIN ANLAŞILABİLİR, BIZE NE OLUYOR ? NASIL OLSA SATIN ALIYORUZ, BU KADAR MASRAFA NE GEREK VARDI.

Üye ülkelerin, 3,5 milyar Euro daha ilave kaynak aktararak, projenin devamını sağlama yönünde anlaştıkları kaydedildi. Yaklaşık 2 milyar Euro'luk ek masrafın, satın alınacak uçak adedinin azaltılmasıyla, 1,5 milyar Euro'luk kısmının da devlet kredileri ile karşılanması bekleniyor. Almanya Maliye Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, A400M'lerin finansman sorunu çözülmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Alıcı ülkeler, 2003 yılında Airbus'a toplam 180 askeri nakliye uçağı siparişi vermişti. Projenin karmaşık olması, A400M'lerin teslimatında geciktirdi.

(Zaman)

A400M KRİZİ SONA ERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
"Ölü Balık". Bu tayyarenin kendisi başlı başına kriz. Türkiye'nin kesinlikle bu abuk projeden çıkması gerekli. Avrupa ülkeleri EURO'dan nasıl çıkarız diye plan yapıyorlar. Biz ise girelim diye uğraşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
CN-235( casa lar ) patladı biyerinizde A400M de patlayacak elinizde....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kesin bütün paraya biz kefil olmuşuzdur don kişotuz ya hemen atlarız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar uzun süre proje ciddi financial aksaklıklarla ancak bu kadar olur. Sorun aşıldı görünüyor iyi de 6 ay sonra bir daha para istiyoruz derlerse ne olacak bundan önce oldu. Paranla rezil oluyorsun mecbur muyuz avrupadan almaya. Gerçi uçağın bazı parçaları tai de yapılıyor. Bitmeyen bir proje.. Git American C-17 nakliye uçağı alıver bitti. Bakalım ne zaman teslim edilecek bu A400 efendi.. Casalar gibi düşmeye başlamasın, casa lar bir facia ispanyanın kazığı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir onceki yorumda yazan arkadasa kesinlikle katiliyorum ne bir eksik ne bir fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A400 M, MACERA, C130 ' DAN NE FAZLASI VAR ? BU KADAR ŞAMATA AB İCIN ANLAŞILABİLİR, BIZE NE OLUYOR ? NASIL OLSA SATIN ALIYORUZ, BU KADAR MASRAFA NE GEREK VARDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000