18 Ocak 2010, Pazartesi 15:39:37

'A400M için daha fazla fon sağlanmalı'

EADS Başkanı Louis Gallois, projeye katılan ülkelerin A400M için daha fazla fon sağlaması gerektiğini söyledi...
  • Tam acilimi The European Aeronautic Defence and Space Company- Avrupa Havacilik, Savunma ve Uzay Sirketi
  • Üçüncü uyarım: EADS Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı değildir. O ESA'dır.

Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EADS) Başkanı Louis Gallois, projeye katılan ülkelerin A400M için daha fazla fon sağlaması gerektiğini söyledi.

Gallois, haftalık Frankfurter Allgemeine'ya verdiği röportajda, A400M askeri nakliye uçağı projesine katılan yedi partner ülkenin ocak ayı sonuna kadar projenin geleceğini kararlaştırması gerektiğini ifade etti.

Projenin, uğruna savaşacak kadar değerli olduğunu ve EADS'nin işbirliği için hazır olduğunu belirten Gallois, ''Tüm taraflar için kabul edilebilir yapıcı bir çözüm için çalışmaya hazırız'' dedi.

Gallois, şu an takvimin dört yıl gerisinde kalan ve öngörülmüş bütçeyi de 5 milyar avro (7,3 milyar dolar) aşan proje için katılımcı ülkelerin fonlarını artırmaları çağrısında bulundu.

Lockheed Martin'in C-130J Hercules'ü ve Boeing'in C-17 Globemaster III'ün bulunduğu askeri nakliye uçağı pazarı için A400M önem taşıyor.

Özellikle Almanya, A400M için daha fazla fon ayrılması konusunda sessiz kalırken, İngiltere'de desteğini yenilemeden önce geçen yıl neredeyse projeden çekiliyordu.

A400M, ilk uçuşunu geçen ay gerçekleştirdi. Proje, altı yıl önce Belçika, İngiltere, Fransa, Almanya, Lüksemburg, İspanya ve Türkiye'nin verdiği 180 uçak siparişi ile başlamıştı.

Alıcı ülkeler, Londra'da geçen hafta projenin geleceğini tartışmak için bir araya gelmiş, projenin devamı konusunda hemfikir olmuş, ancak proje finansmanı konusunda fikir ayrılıkları yaşamışlardı.

Hbaertürk

'A400M için daha fazla fon sağlanmalı'

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Tam acilimi The European Aeronautic Defence and Space Company- Avrupa Havacilik, Savunma ve Uzay Sirketi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Üçüncü uyarım: EADS Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı değildir. O ESA'dır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000