10 Mart 2015, Salı 08:17:25

A400M DÜNYA TURUNU TAMAMLADI

Türkiye'nin de üretim ortağı olduğu "geleceğin nakliye uçağı" olarak nitelendirilen A400M Fransız askeri nakliye uçağı ilk dünya turunu gerçekleştirdi.
  • Ben bu uçağın eski nesil nakliye uçaklarindan ne üstünlüğü olduğunu anlamadım. Toprak piste inmek çok sık ihtiyaç olan bir şey değil. Yük kapasitesi az, bir ana muharebe tankı veya kundağı motorlu obüs taşıyamaz. Ne işe yarar bu uçak?
  • arkadaşlar ben havacı değilim pilot da değilim merak ettim yanıtlarsanız sevinirim bu uçak neden pervaneli ... avantaj ve dezavantajlarını anlatırmısınız bana. jet motorlu olsaydı bu uçak toprak piste inip kalkabilirmiydi jetlere göre daha azmı yakıt kullanıyor bu uçak bide bu uçak inis yaparken motorları nasıl revers yapıyor ben bu uçağı konyada apronda yaklaşık 20 metre mesafeden gördüm gerçekten devasa ve çok güzel bir uçak askerler içine vinçle birşeyler yüklüyordu vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar
  • Güzel uçak
  • yani size gerek yok makinalar zaten akıllı demek anladıııı
  • Gerektiğinde pilotsuz uçabiliyor ne demek :)))) 320 F/O

Türkiye'nin de üretim ortağı olduğu "geleceğin nakliye uçağı" olarak nitelendirilen A400M Fransız askeri nakliye uçağı ilk dünya turunu gerçekleştirdi.

Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dünya turu için 19 Şubat 2015 tarihinde havalanan A400M'in, toplam 11 duraktan oluşan uçuş boyunca toplam 3 gün, 2 saat ve 20 dakika havada kaldığı bildirildi.

Türkiye'nin de üretim ortağı olduğu ve uzun uçuş menziline sahip olan A400M'ler gerektiğinde pilotsuz uçabiliyor. Uçaklar, 37 ton yükle 3 bin kilometre mesafeye, 10 ton yükle 9 bin kilometre mesafeye ulaşabiliyor.

Havada yakıt ikmali yapabilme özelliğine de sahip olan A400M'ler, normal kargo uçaklarına göre de daha fazla yük taşıyarak ülkelere stratejik anlamda önemli kolaylıklar sağlıyor.

Fransa, Almanya, Belçika, İngiltere ve İspanya'nın katkıda bulunduğu A400M programı 1985 yılında başlamış, Türkiye ise 1988 yılında projeye dahil olmuştu.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı proje kapsamındaki ilk uçağı 16 Nisan 2014 tarihinde teslim aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılına kadar 10 adet A400M'ü envanterine katmayı hedefliyor.

A400M DÜNYA TURUNU TAMAMLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben bu uçağın eski nesil nakliye uçaklarindan ne üstünlüğü olduğunu anlamadım. Toprak piste inmek çok sık ihtiyaç olan bir şey değil. Yük kapasitesi az, bir ana muharebe tankı veya kundağı motorlu obüs taşıyamaz. Ne işe yarar bu uçak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yıldırım ertugrul ~ 9 yıl önce
arkadaşlar ben havacı değilim pilot da değilim merak ettim yanıtlarsanız sevinirim bu uçak neden pervaneli ... avantaj ve dezavantajlarını anlatırmısınız bana. jet motorlu olsaydı bu uçak toprak piste inip kalkabilirmiydi jetlere göre daha azmı yakıt kullanıyor bu uçak bide bu uçak inis yaparken motorları nasıl revers yapıyor ben bu uçağı konyada apronda yaklaşık 20 metre mesafeden gördüm gerçekten devasa ve çok güzel bir uçak askerler içine vinçle birşeyler yüklüyordu vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Yıldırım kardeşim; uçağın pervaneli olduğuna bakma, aslında turboprop denilen bir jet motoru kullanır. Yani jet motorunun gücünü pervaneye aktarır. Hızın önemli olmadığı fakat yüksek gücün gerekli görüldüğü durumlarda kullanılan verimli bir motordur. Neredeyse tüm askeri kargo uçaklarında bu turboprop motorlar kullanılır. Google'dan aratırsan daha detaylı bilgi alabileceğin resim, şema ve animasyonlar bulabilirsin.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güzel uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıPhone a ~ 9 yıl önce
yani size gerek yok makinalar zaten akıllı demek anladıııı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerektiğinde pilotsuz uçabiliyor ne demek :)))) 320 F/O

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish raki ~ 9 yıl önce
Koyuyorsun depoya kerosen yerine rakıyı... :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000