07 Ocak 2018, Pazar 16:22:34

A400M bu yıl TSK envanterinde

Türk Silahlı Kuvvetlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, bu yıl içinde iki "uçan kale" A400M uçağı ile iki CH-47 Chinook helikopteri daha TSK'nin envanterine girecek.
  • Uçan Kale de neymiş. A400M uçakları bizde KOCA SEYİT olarak isimlendirilmiştir. Çanakkale kahramanımızın ruhu şad olsun.
  • İstikbal göklerdedir. Hava kuvvetleri için güzel adımlar.
  • Ben mi yanlış biliyorum? ucan kale a400m değil ki? Ne alaka ??? Ucan kale B-17 değil miydi ? AC 130 J de ucan kale diye anılıyor... silahlı olduğundan... A400M in ucan kale diye adlandırılması biraz komik oluyor... yok biz chihook icin ucan kale diyoruz diyorsanız :) o da silahlı değil :)))) kandırmayın milleti
  • a400 ucaklari hava kuvvetlrimizdekif4 tipi ucaklari swaplayacaklar.duyduguma gore 250 civari a400 alinacak,is.t129 sayimizin 1000e ulasacak olmasi cok iyi. bence 1500 olmali bu sayi.
  • Here hemide ucuyolar gayseriden...
  • Taşıma kapasitesinin övülecek hiçbir yanı yok. Hatta günümüz stratejik askeri nakliye uçağında olması gerekenden çok az. Bir 330, 777 bunun çok çok üstünde taşıma kapasitesi ve menzile sahip. Tek üstün özelliği bu yükle toprak pistlere inebilmesi
  • Envanterde şu anda 5 adet A400M zaten var. Devam eden projeydi, bu sene de teslimatlar envanterdeki uçak sayısı toplam 10 adet olana kadar devam edecek. Neyin haberi bu anlamadım. İlk defa alacakmışız gibi haber yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), envanterine bu yıl içinde alınması planlanan harp araç gereçlerinin yanı sıra tedarik edilecek "uçan kale" A400M uçakları ve Chinook helikopterleriyle daha da güçlenecek.

37 TON YÜK TAŞIYABİLİYOR

Türkiye'nin geliştiricileri arasında yer aldığı "uçan kale" olarak tanınan A400M,140 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip. 116 tam teçhizatlı asker, 66 sedye ve 25 sıhhi eleman taşıyabilen uçan kaleler, azami 37 ton yük taşıyabiliyor. Uçak, kargo, askeri sevkiyat, tıbbı tahliye, elektronik gözetleme ve havada yakıt ikmali gibi birçok zorlu görevde kullanılıyor.

Tank ve helikopter gibi harp araç gereçlerini rahatlıkla istenilen noktalara taşıyabilen uçak, yüksüz 9 bin 300 kilometre, 20 ton yükle yaklaşık 7 bin, 30 ton yükle de 4 bin 800 kilometre menzile sahip.

YENİ CHINOOK'LAR GELİYOR

Atak Projesi kapsamında yerli imkanlarla üretilen 13 Atak helikopterinin daha yıl içinde teslimi beklenirken Kara Kuvvetleri Komutanlığına CH-47 Chinook yük helikopteri alımı da sürecek.

Çift motorlu, iki rotorlu, yaklaşık 8 ton yük taşıyabilen helikopterde iki adet 4 bin 800 beygir gücünde motor bulunuyor. Azami sürati saatte 315 kilometre olan helikopter, kendi yakıt depolarıyla 2 saat 15 dakika havada kalabiliyor.

Helikopterlerin menzili, yüklenebilen dahili yakıt depolarıyla bin 100 kilometreye kadar çıkarılabiliyor. Helikopter, otomatik uçuş kontrol sistemi sayesinde sıfır görüş şartlarında dahi uçuş emniyetini en üst düzeye taşıyabiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri için ayrıca S-70 helikopteri alımı da yapılacak. Silahlı Kuvvetler tarafından birçok amaç için kullanılan bu helikopterlerden 2'si yeni tedarik, 7'si modernizasyon olmak üzere 9 teslimat planlanıyor.

CANİKLİ: SAVUNMA SANAYİSİ PROJE SAYISI 66'DAN 553'E ÇIKTI

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada, geçen yıl savunma sanayisi, güvenlik projeleri ve teslimatlarla yerli ve milli savunma sanayisine geçiş açısından çok önemli mesafe katedildiğini söyledi.

Savunma sanayisi proje sayısının 2002'de 66 iken şu anda 553'e çıktığı bilgisini veren Canikli, "2018'de bu sayıyı daha da artırmak çabasında olacağız" diye konuştu.

Canikli, projelerin tamamlanması konusundaki başarıyı devam ettireceklerini belirterek, "Personel temin ve eğitim faaliyetlerimiz kesintisiz devam etmektedir. Ordumuzun kaliteli ve donanımlı personel ihtiyacını karşılama noktasında ve Mehmetçikimizin moral ve motivasyonunu artırma noktasında tüm çabamızı gösteriyoruz. 2018 yılında daha güçlü ekonomi, daha güçlü demokrasi ve daha güçlü ordu sayesinde daha güçlü bir Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.

A400M bu yıl TSK envanterinde

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

KOCA SEYİT ~ 6 yıl önce
Uçan Kale de neymiş. A400M uçakları bizde KOCA SEYİT olarak isimlendirilmiştir. Çanakkale kahramanımızın ruhu şad olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efeex ~ 6 yıl önce
İstikbal göklerdedir. Hava kuvvetleri için güzel adımlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan kale ? ~ 6 yıl önce
Ben mi yanlış biliyorum? ucan kale a400m değil ki? Ne alaka ??? Ucan kale B-17 değil miydi ? AC 130 J de ucan kale diye anılıyor... silahlı olduğundan... A400M in ucan kale diye adlandırılması biraz komik oluyor... yok biz chihook icin ucan kale diyoruz diyorsanız :) o da silahlı değil :)))) kandırmayın milleti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a3 ~ 6 yıl önce
a400 ucaklari hava kuvvetlrimizdekif4 tipi ucaklari swaplayacaklar.duyduguma gore 250 civari a400 alinacak,is.t129 sayimizin 1000e ulasacak olmasi cok iyi. bence 1500 olmali bu sayi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Def ~ 6 yıl önce
Here hemide ucuyolar gayseriden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özellik ~ 6 yıl önce
Taşıma kapasitesinin övülecek hiçbir yanı yok. Hatta günümüz stratejik askeri nakliye uçağında olması gerekenden çok az. Bir 330, 777 bunun çok çok üstünde taşıma kapasitesi ve menzile sahip. Tek üstün özelliği bu yükle toprak pistlere inebilmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel işte ~ 6 yıl önce
Bir çöl harekatı yaparsak askeri bırakıp gelir. Büyük düşün :)))
Kpt ~ 6 yıl önce
Askeri Uçak'tan beklenenlerle, normal kargo uçağından beklenenler aynı değildir. A330/B777 ile paraşütçü,malzeme/teçhizat, tank, araç havadan paraşütlü/paraşütsüz atamazsınız; toprak zemine inemezsiniz; jato/diğer hızlandırıcılar kullanarak çok kısa pistlerden kalkamazsınız/inemezsiniz; çeşitli kitler kullanılmak sureti ile kısa zamanda sedyeli sıhhi tahliye, yangın söndürme/ambulans/ VIP/ Arama Kurtarma/vb.uçağı olamazsınız; ile uçağına dönüşemezsiniz; av uçaklarından kaçınabilecek techizat ve manevra kabiliyetiniz (ve ümidiniz) olamaz;.... bu böyle gider. Kargo kafanızla, bilgi sahibi olmadığınız konularda ilgi sahibi olmayınız. Ya da; ilgi sahibi olduğunuz konuda bilgi sahibi olunuz. A330/B777/B747 gibi kargo uçakları, icap ederse devlet tarafından kiralanabilir. Nitekim, Somali'ye Türk Birliği THY uçağı ile gönderilmiş ve geri getirilmiştir. Libya ve Bağdat'tan Türk ve Japon insanlar yine Türk Sivil Havacılık Şirketleri uçaklarıyla1 bardak süt için 1 inek beslenmez.
ELM IZMIR ~ 6 yıl önce
Askeri nakliye uçaklarını sivil kargo uçaklarıyla karşılaştırmak tam anlamıyla elmalarla portakalları kıyaslamaktır. ikisi arasında pek çok farklılık olmakla beraber, en çarpıcı iki husu şudur, 1-A400M , kundağı motorlu Fırtına obüs ü gibi bir yükü rahatlıkla arka kargo kapılarını açıp, ramp ini indirerek yükler ve istenilen yere taşır. A330F ve/veya B777F gibi bir uçakla bunu yapmanız söz konusu değildir. 2- A400M içinde taşıdığı kargo ve/veya paraşütçüleri rahatlıkla havadan da istediği yerde, yere inmeden atabilmek imkanına sahiptir. A330F ve/veya B777F bunuda yapmanız söz konusu değildir. A400M eğer illa karşılaştırmak gerekirse bir tek ABD yapımı C-17 mukayese edilebilir. Daha büyük askeri taşıma kapasiteleri ABD 'de, C-141, C-5 eski Sovyetler Birliğinde An-124, An-225 gibi uçaklarda var vede onlar bu uçakları hiç kimseye satmıyorlar.
Zaten var ~ 6 yıl önce
Envanterde şu anda 5 adet A400M zaten var. Devam eden projeydi, bu sene de teslimatlar envanterdeki uçak sayısı toplam 10 adet olana kadar devam edecek. Neyin haberi bu anlamadım. İlk defa alacakmışız gibi haber yapılmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık sitesi ~ 6 yıl önce
Ama at yarışı ciddiyetinde takip ediyorlar konuları...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000