05 Ağustos 2011, Cuma 08:31:53

A380'NİN EN YENİ MÜŞTERİSİ

Airbus şirketinin amiral gemisi A380'liler kervanına Kore Havayolları'nın ardından Asya'dan bir şirket daha katıldı.
  • THY 70 lerdede DC 10 gibi asansorlu devrin ikinci en buyuk yolcu ucagina sahipti sonra yine A 340 gibi 90 larin en hesapli buyuk yolcu ucagina sahipti simdide B 777 gibi yine cift motorlu dunyann en genis govdeli ucagina sahip A 380 almasi sadece gereksiz bir maliyetten baska bisry degil ona uygun pist ona ucuracak kokpit ve kabin ekibi egitimi simulator kabin egitim mock up lari sonuc 644 kisilik 3 sinifli bir ucagi dolduracak hangi hat var 2 sinif uygulasan ucak nerdeyse 700 kisilik olacak tamamen gosteris icin boyle gereksiz maliyetlere ne gerek var B 747 daha uygun bir ucak belki 3 tane bu ucaktan alinabilir ama degermi bnca masrafa
  • emirates düsseldorf,a günde 2 sefer yapiyor.emirates düsseldorf,a dedi 2012 yaz sezonundan itibaren a 380 ile sefer yapacagim,düsseldorf,un piti 2900 m,dolu ucak bu piste nasil inip duracak nasil kalkacak.pist uzatilamiyor,ratingen sehri izin vermiyor.buyur buradan yak.
  • iyide kücücük dubai olsun kore olsun filosuna katiyor doldurabiliyorda türkiyenin bu ülkelerden ne eksigi var.nasil dolmaz bu ucaklar thy londona 5 kerek günde 738 ile ucacagna bir sefer 747 veya a380 le ucsun hem millet bunla ucmak icin siraya girer.bizde bir sey var olmaz bitti deneyelim görelim oluyormu
  • Sizin havacı olmadığınız tak diye ortaya çıkmış bu komik ithamınızla.. bilmediğiniz bir konuda neden boşa yazıyorsunuz? Prestij?? Neye göre?? Bu uçaklar gece klüplerinin önüne park edilen otomobiller değil beyefendi!! Sizin bence önce kendi beyninizi bir A380 leyin, sonra havacılığı dert edin.. :))
  • Thy arzu ederse 380 alır almaya gücü de yeter airbus firması hemen atlar indirimde yapar. almak mesele değil. Aldın diyelim, Atatürk havalimanı bitik durumda ne uçaklar için otopark yeri var ne de gündüzleri 380 uçuracak kadar taxi yolları, apron, ve iniş kalkış pistleri müsait değildir.. nitekim 380 istanbula indiğinde en az yakıtla, en az adam sayısı firma yetkilisi gazeteciler ile geldi gelmek zorunda kaldı, başka çaren yok çünkü şartlar böyle.. ayrıca atatürk havalimanında acil olarak en az 3000 metre uzunluğunda belki de daha uzun bir pist ve pistin genişliği de en az 60 metre olmalı ki 380 ve daha geniş kanat uzunluğundaki uçaklar rahatlıkla inebilmeli..
  • prestij için uçak alacak kadar zengin bir ülke değiliz.hatta zengin ülkeler bile prestij için uçak almaz.(brunei sultanı ayrı konu).uçak bir taşıma aracıdır.yeterli yolcun varsa daha büyüğünü alırsın.türkiyede şu an için bu uçağı dolduracak yolcu sadece hac mevsiminde bulunabilir.hiçbir şirkette sadece hac mevsiminde yolcu taşımak için liste fiyatı 251 milyon euroyu bu uçağa vermez.(veremez). thy'nin uçakları kiralıktır(büyük çounluu) bir a 380 kiralamak istese bile 5 seneden önce sıra gelmez.
  • Atatürk Havalimanı pistinin dolu bir A380'i Kaldırabileceğini tahmin edebiliyor musun?
  • dışarıdan gazel okumak hoş oluyor.
  • Türkiyede mevcut trafiği karşılamaya yetecek havalimanı yok sen ne diyorsun yahu !
  • burdan konu ile ilgili yetkililere ve ilgililere şunu sormak istiyorum acab bu tip uçaklara sahip olmamız için daha ne kadar bekleyeceğiz (A380 veya Boeing 747 ) gibi... Gerçi 777 lere bile daha yeni kavuştuk sanırım diğerlerinede 10 sene bekleriz.. Artık rüştünü ispat etti dediğimiz THY hiçmi acaba bu uçaklara ilgi duymuyor. bari 1 tane bile alınamazmı sırf prestij olsun diye
Havayolu şirketlerinin ticari açıdan son gözdesi durumuna gelen dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380 kullanıcıları kervanına China Southern’de katıldı.

Şirketin önümüzdeki günlerde teslim alacağı ilk A380 tipi uçağı Hamburg’daki tesislerde havayolunun renklerine boyandı.



A380'NİN EN YENİ MÜŞTERİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY 70 lerdede DC 10 gibi asansorlu devrin ikinci en buyuk yolcu ucagina sahipti sonra yine A 340 gibi 90 larin en hesapli buyuk yolcu ucagina sahipti simdide B 777 gibi yine cift motorlu dunyann en genis govdeli ucagina sahip A 380 almasi sadece gereksiz bir maliyetten baska bisry degil ona uygun pist ona ucuracak kokpit ve kabin ekibi egitimi simulator kabin egitim mock up lari sonuc 644 kisilik 3 sinifli bir ucagi dolduracak hangi hat var 2 sinif uygulasan ucak nerdeyse 700 kisilik olacak tamamen gosteris icin boyle gereksiz maliyetlere ne gerek var B 747 daha uygun bir ucak belki 3 tane bu ucaktan alinabilir ama degermi bnca masrafa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
emirates düsseldorf,a günde 2 sefer yapiyor.emirates düsseldorf,a dedi 2012 yaz sezonundan itibaren a 380 ile sefer yapacagim,düsseldorf,un piti 2900 m,dolu ucak bu piste nasil inip duracak nasil kalkacak.pist uzatilamiyor,ratingen sehri izin vermiyor.buyur buradan yak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyide kücücük dubai olsun kore olsun filosuna katiyor doldurabiliyorda türkiyenin bu ülkelerden ne eksigi var.nasil dolmaz bu ucaklar thy londona 5 kerek günde 738 ile ucacagna bir sefer 747 veya a380 le ucsun hem millet bunla ucmak icin siraya girer.bizde bir sey var olmaz bitti deneyelim görelim oluyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizin havacı olmadığınız tak diye ortaya çıkmış bu komik ithamınızla.. bilmediğiniz bir konuda neden boşa yazıyorsunuz? Prestij?? Neye göre?? Bu uçaklar gece klüplerinin önüne park edilen otomobiller değil beyefendi!! Sizin bence önce kendi beyninizi bir A380 leyin, sonra havacılığı dert edin.. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy arzu ederse 380 alır almaya gücü de yeter airbus firması hemen atlar indirimde yapar. almak mesele değil. Aldın diyelim, Atatürk havalimanı bitik durumda ne uçaklar için otopark yeri var ne de gündüzleri 380 uçuracak kadar taxi yolları, apron, ve iniş kalkış pistleri müsait değildir.. nitekim 380 istanbula indiğinde en az yakıtla, en az adam sayısı firma yetkilisi gazeteciler ile geldi gelmek zorunda kaldı, başka çaren yok çünkü şartlar böyle.. ayrıca atatürk havalimanında acil olarak en az 3000 metre uzunluğunda belki de daha uzun bir pist ve pistin genişliği de en az 60 metre olmalı ki 380 ve daha geniş kanat uzunluğundaki uçaklar rahatlıkla inebilmeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
prestij için uçak alacak kadar zengin bir ülke değiliz.hatta zengin ülkeler bile prestij için uçak almaz.(brunei sultanı ayrı konu).uçak bir taşıma aracıdır.yeterli yolcun varsa daha büyüğünü alırsın.türkiyede şu an için bu uçağı dolduracak yolcu sadece hac mevsiminde bulunabilir.hiçbir şirkette sadece hac mevsiminde yolcu taşımak için liste fiyatı 251 milyon euroyu bu uçağa vermez.(veremez). thy'nin uçakları kiralıktır(büyük çounluu) bir a 380 kiralamak istese bile 5 seneden önce sıra gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atatürk Havalimanı pistinin dolu bir A380'i Kaldırabileceğini tahmin edebiliyor musun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dışarıdan gazel okumak hoş oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyede mevcut trafiği karşılamaya yetecek havalimanı yok sen ne diyorsun yahu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burdan konu ile ilgili yetkililere ve ilgililere şunu sormak istiyorum acab bu tip uçaklara sahip olmamız için daha ne kadar bekleyeceğiz (A380 veya Boeing 747 ) gibi... Gerçi 777 lere bile daha yeni kavuştuk sanırım diğerlerinede 10 sene bekleriz.. Artık rüştünü ispat etti dediğimiz THY hiçmi acaba bu uçaklara ilgi duymuyor. bari 1 tane bile alınamazmı sırf prestij olsun diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000