02 Şubat 2018, Cuma 09:40:46

A321LR ilk uçuşunu yaptı!

Airbus'ın havacılık endüstrisini derinden etkileyebilecek yeni uçağı A321LR ilk uçuşunu yaptı.
  • Bunlar manyak mı. 40 yıl önce DC 8 bu uçuşları yapıyordu !!! Var neymiş 1 ton yakıt daha az yakıyor Dc8 ten!! Süper gelişme 40 yıl içinde Bravo Airbus !!!!
  • Melez ucak yapiyorlar yuksek irtifada tirt.
  • bizim TR787LR En az 28000km uçacak ve yakıt tüketimi saatde 1000kg!
  • LR de ne çekilir bununla
  • katmandu pisti gibi sıkıntılı pistlere uygun olabilir.
  • Umarim THY bu ucaktan bir kac tane alir ve Airbus filosu artik daha cok afrikaya ucar ve bu sekilde Boeing filonun yükünü biraz azaltir.
  • İşte THY'nin Hindistan pazarı için edinmesi gereken uçak. Bu şekilde uçtuğu şehir sayısını arttırarak, THY ile uçmak isteyen ama Bombay veya Delhi'ye gitmek ve üstelik 1 gece de konaklama yapmak zorunda kalıp Emirates, Katar, Air Arabia, Kuveyt hatta British Airways, Lufthansa kullanan müşterileri de kendine çekmiş olur. Öncelikle Hayderabad, Banglore, Chennai, Kolkotta, Coimbatore, Turistler için Goa ve Kochin şehirlerini düşünmesi gerek. Buralarda geniş gövde dolduramaz ama tek koridorlu bir uçak tam gelir. B737-900 ise koltuk sayısı düşük olduğu için kurtarmazdı. Haydi THY, A321LR ile buralarda zarar etmezsin. Doğru bir servis stratejisi ile buralardan Arap şirketlerini kullanan Hintli yolcuları kapması işten bile değil. Böyle bedava pazar araştırmasını da kimseye yaptıramazsın. Saygılar.
  • Neymis? Paris New York kesintisiz ucus yapabilecekmis.. Bunun ne anlama geldigini Dünyanin en büyük Havalimani olacak 3. Istanbul Havalimanini nasil etkileyecegini de tahmin edecek bir uzman arkadas var ise yorumlayabilir mi? En büyügünü mü, yoksa en verimli ve en kücügünü mü yapmak Dogrudur.. Hadi buyurun..
  • Ilk musterisi Primera Air, bilginize.
  • pegasus'un 321 lerinde de bu ön cam kenarları siyah olucak mı yoksa LR e mi özel ?

Airbus'ın havacılık endüstrisini derinden etkileyebilecek yeni uçağı A321LR ilk uçuşunu yaptı.

A321neo modelinin yenilenmiş versiyonu olan Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan fabrikadan kalktıktan sonra yaklaşık 3 saatlik bir sefer gerçekleştirdi.

Airbus tarafından yapılan açıklamada A321LR'nin Paris ve New York arasında sefer gerçekleştirebilecek düzey olduğu ve tek koridorlu jet kategorisinde 7400 kilometreyle dünyanın en uzun menzilli ve en geniş kabine sahip uçağı olduğu vurgulandı.

A321LR gövdesinde yeni bir kapı konfigürasyonunun kullanılacağı ve Airbus'un esnek kabin yerleşiminde 240 koltuğa imkan sağlayacağı da belirtiliyor.

Ayrıca menzili deniz aşırı uçuşlara uzatmak için biri önde ve ikisi kıç tarafında olmak üzere 3 opsiyonel yakıt tankı da eklenebilecek. Fransız firmanın yetkililerine göre bu tür uzun mesafeli uçuşlarda genelde iki sırada 175 koltuk konabiliyor.

BOEING 757 VE 767'NİN PABUCU DAMA ATILABİLİR

A321LR standart üretiminin kapasitesi tamamen yatabilen koltukları da dahil olmak 206 yolcu olması bekleniyor. Böylelikle uçak uzun zamandır hizmette olan ve Boeing tarafından üretilen 757 serisi uçakların yerini alabilir.

A321LR'nin geliştirilerek 97 tona çıkarılan maksimum kalkış ağırlığı, yaşlanan Boeing 757 ve 767 uçaklarını yenilemek isteyen havayolu şirketlerinin taleplerini karşılamaya yetecek düzeyde.

Airbus böylelikle geniş tek koridorlu ticari uçak satışında yüzde 25 önünde olduğu Boeing'i daha geride bırakmayı hedefliyor.

Airbus yeni serisi A321LR'nin ilk müşterisini açıklamazken uçağın sertifikasyonu almak için 100 saatlik uçuşa daha ihtiyacı olduğu, yılın 2. çeyreğinde bu işlemin tamamlanarak full A321LR modelinin yıl sonunda hizmete girmesi amaçlanıyor.

 

A321LR ilk uçuşunu yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Airbus ~ 6 yıl önce
Bunlar manyak mı. 40 yıl önce DC 8 bu uçuşları yapıyordu !!! Var neymiş 1 ton yakıt daha az yakıyor Dc8 ten!! Süper gelişme 40 yıl içinde Bravo Airbus !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neo ~ 6 yıl önce
Melez ucak yapiyorlar yuksek irtifada tirt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 6 yıl önce
bizim TR787LR En az 28000km uçacak ve yakıt tüketimi saatde 1000kg!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LR ~ 6 yıl önce
LR de ne çekilir bununla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osan ~ 6 yıl önce
Çok haklisiniz.
niye öyle dediniz ki ~ 6 yıl önce
kalkışta flaps auto retraction nasıl çalışır görmüş oluyoruz bolca :)
cayman ~ 6 yıl önce
katmandu pisti gibi sıkıntılı pistlere uygun olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 6 yıl önce
Umarim THY bu ucaktan bir kac tane alir ve Airbus filosu artik daha cok afrikaya ucar ve bu sekilde Boeing filonun yükünü biraz azaltir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 6 yıl önce
İşte THY'nin Hindistan pazarı için edinmesi gereken uçak. Bu şekilde uçtuğu şehir sayısını arttırarak, THY ile uçmak isteyen ama Bombay veya Delhi'ye gitmek ve üstelik 1 gece de konaklama yapmak zorunda kalıp Emirates, Katar, Air Arabia, Kuveyt hatta British Airways, Lufthansa kullanan müşterileri de kendine çekmiş olur. Öncelikle Hayderabad, Banglore, Chennai, Kolkotta, Coimbatore, Turistler için Goa ve Kochin şehirlerini düşünmesi gerek. Buralarda geniş gövde dolduramaz ama tek koridorlu bir uçak tam gelir. B737-900 ise koltuk sayısı düşük olduğu için kurtarmazdı. Haydi THY, A321LR ile buralarda zarar etmezsin. Doğru bir servis stratejisi ile buralardan Arap şirketlerini kullanan Hintli yolcuları kapması işten bile değil. Böyle bedava pazar araştırmasını da kimseye yaptıramazsın. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A318 ~ 6 yıl önce
Thy keyfinden değil Hindistan sadece haftada 14 slot verdiği için gidemiyor bahsettiğiniz şehirlere. O yüzden mumbai ve delhi 777ler ile ağzına kadar dolu uçuyor oralara.
Haklısınız ~ 6 yıl önce
Yorumunuzun Altına İmzamı Atarım, Yetkililer Sizin değindiğiniz bu hususları Göz Ardı yapmaz ise KAZANACAKTIR
Istesin ~ 6 yıl önce
Devlet nezninde istesinler
Kaan ~ 6 yıl önce
Neymis? Paris New York kesintisiz ucus yapabilecekmis.. Bunun ne anlama geldigini Dünyanin en büyük Havalimani olacak 3. Istanbul Havalimanini nasil etkileyecegini de tahmin edecek bir uzman arkadas var ise yorumlayabilir mi? En büyügünü mü, yoksa en verimli ve en kücügünü mü yapmak Dogrudur.. Hadi buyurun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilk ~ 6 yıl önce
Ilk musterisi Primera Air, bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makyaj ~ 6 yıl önce
pegasus'un 321 lerinde de bu ön cam kenarları siyah olucak mı yoksa LR e mi özel ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Tüm NEO modellerinde siyah kokpit tasarımı mevcut.
LR ~ 6 yıl önce
Maske sadece LR modeline ozel. Su an ucmakta olan 320-321Neo modellerinde maske yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000