23 Mayıs 2022, Pazartesi 12:54:54

97 kişiye mezar olan kazadan sağ kurtuldu; O anları anlattı

Geçen yılın Mayıs ayında, 99 kişiyi taşıyan bir Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) yolcu uçağı Karaçi'ye düştü. 97 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından sağ kurtulan Zafar Masud, hayatını kurtaran olayın, son dakikada gerçekleşen koltuk değişikliği olduğunu açıkladı.
  • Aslında hayatta kalmasını neye borçlu olduğunu hiç anlamamış ya neyse...

Geçen yılın Mayıs ayında, 99 kişiyi taşıyan bir Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) yolcu uçağı Karaçi'ye düştü. 97 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından sağ kurtulan Zafar Masud, hayatını kurtaran olayın, son dakikada gerçekleşen koltuk değişikliği olduğunu açıkladı. Masud aynı zamanda, o zamandan beri yolcu güvenliğini artırmak için ulusal düzeyde hiçbir şeyin değişmediğinden şikayet etti.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na  (PIA) ait yolcu uçağı, pist boyunca yüksek hızda sıyırıp geçtiği yerde durdurulan bir inişin ardından Karaçi’de  bir yerleşim bölgesinde düştü. Görgü tanıkları, iki motorunu kaybeden uçağın Cinnah Uluslararası Havalimanı'nı iki veya üç kez daire içine aldığını ve ardından birkaç binayı yıktığını bildirdi.

97 kişinin öldüğünü kazadan sağ çıkan iki kişiden biri olan Pencap Bankası (BOP) Başkanı Zafar Masud, ölümden şanslı kaçışını, o korkunç günde pencere kenarındaki bir yerden koridordaki bir koltukla eğiştirme kararına borçlu olduğunu söyledi. Kaderin trajik bir cilvesiyle, koltuğunu değiştirdiği yolcu, yıkıcı olayda hayatını kaybeden birçok kişiden biriydi.

Zafar, Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Hayatta kalmamda o koltuğun konumunun çok önemli bir rol oynadığını düşünüyorum" dedi.

"YOLCU GÜVENLİĞİNİNİ ARTIRMAK İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPILAMADI"

Bununla birlikte Masud, o zamandan beri yolcu güvenliğini artırmak için ulusal düzeyde hiçbir şeyin değişmediğinden şikayet etti.

Masud, "İç hatlardaki uçuş standartlarını uluslararası standartlarla aynı seviyeye getirmemiz, kazaları ve sonrasındaki durumları ele almak için standart prosedürleri uygulamamız gerektiğine inanıyorum. Daha iyi güvenlik standartları sağlamak için tüm ekosistemin gözden geçirilmesi ve yenilenmesi gerektiğine düşünüyorum” diye konuştu.

Bunu başarmak için Masud, yolcu güvenliği üzerinde çalışmaya adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş kurmaya karar verdiğini duyurdu:

“Vakıf iki ana işleve hizmet edecek. Bunlardan ilki, B sivil toplumda yolcu güvenliği ve hakları konusunda farkındalık yaratmaya çalışmak. İkincisi ise standart ve düzenlemeleri iyileştirmek, gerekli mevzuat değişikliğini sağlamak.”

Diğer taraftan, trajik uçak kazasından bir yıl sonra Masud, ruh sağlığı açısından iyileşmeye çalışırken, görünenlerin ötesinde başka komplikasyonlar keşfettiğini söyledi.

Masud, “Hayatta kalanların suçluluk duygusuna kapıldığımı fark ettim. Diğer kurtulanlarla veya kurbanların aileleri ile görüşmeye cesaret edemedim. Cenazelere katılmak için çabaladım, merhumların ailelerinin sevdiklerine değilken neden bana bir mucize verildiğini merak etmesi gerektiğini düşünmeden.

Bu muhtemelen hayatımın hala büyük bir çabayla boğuştuğum en zor aşaması. Bu, kazadan önce belirsiz olan belirli düşüncelerin pekiştirilmesi ile hayat değiştiren bir deneyimdi. Artık hayatta neyin önemli olup neyin olmadığına dair makul bir netliğe sahibim ve bu, son bir yıldaki olayın temel sonucu” dedi.



97 kişiye mezar olan kazadan sağ kurtuldu; O anları anlattı

Yorumlar

Votandas ~ 2 yıl önce
Aslında hayatta kalmasını neye borçlu olduğunu hiç anlamamış ya neyse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000