03 Eylül 2016, Cumartesi 00:20:52

9 ay sonra Rusya'dan ilk charter uçuş böyle karşılandı

10 aylık yasağın ardından Rusya’dan Antalya’ya ilk charter uçak seferi gerçekleşti. Rus uçağı “su tagı” ile Rus turistler Antalya Havalimanı’nda kırmızı çiçeklerle karşılandı.
  • Öyle atmakla,sallamakla,kafa tutmakla olmuyormuş demek!!! Ne mi oldu.Turizm felç oldu,insanlar işsiz kaldı,ekonomi sarsıldı,9 ay sonra geri adım atacagına keşke en başından bitirseydinizde bu işi kımse zarar görmeseydi... Yine de şükür,inşallah herşey eskisi gibi olur. Hoşgeldiniz RUS kardeşlerimiz ...
  • Cartır uçuşlarının yeniden başlamasından dolayı türkiye ve Antalya adına çok mutlu oldum . Antalya havalimanında sayın vali yardımcımız ve havalimanı personellerinin gelen rus müsafirlere karanfil vermeleride çok anlamlı oldu , bu iki ülke arasındaki dostluğun kalıcı olmasını çok istiyor , emeği geçen herkeze teşekkürler ...
  • çok şükür turistler gelmeye başladi,inşallah turizm iyine hareketlenir,birçok insan işsiz kalmıştı,ince düşünüp karşılama yapmışlar,helal olsun
  • Neymiş, ucan tekme atarım, kafa yararım, vs. ile olmuyormuş. Neyseki turistler sayın valiye 'zipla bakayım' felan dememişler.
  • rus uçağı vurulunca göbek atanlar nereye kayboldular? doğru yola yavaş yavaş giriyor milletimiz... kimseye yararı olmayan faaliyetlerin yanlışlığı şimdi anlaşılıyor... ülkemiz ve antalya adına umutluyum.
  • resimde çiçek veren memure hanım havacılık çalışanından çok Multinet yemek kartı firması yetkilisi gibi olmuş :) yemek kartının yakada asılı olması nedir :)
  • ula bari karşılama ekibini manken yapsaydınız
  • Bunlarin hepsi yasli eger boyle olacaksa gelmesinler:)
  • Noldu Hava atıyodunuz???? Yok Efendim Türkiyenin Gücünü Test etmeyin, yok Efendim Ruslar şöyle Ruslar böyle. Noldunuz??? Daha bi tane Yolcu Uçağı üretemedin Türkiye boş boş konuşuyorsun.
  • Kaldırın kaldırın. ..

24 Kasım 2015 tarihinde Rus savaş uçağının Türk pilotlar tarafından düşürülmesinin ardından gerilen iki ülkenin ilişkileri turizmi etkilemiş, Rusya Türkiye’ye uçuşları yasaklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından yumuşayan ilişkiler önce tarifeli uçuşlara, ardından bugün ilk defa gelen charter uçak seferlerine yansıdı. Moskova’dan kalkan ve Coral Travel’dan paket tur alan turistleri taşıyan Royal Flight Havayolları’na ait Boeing 767 tipi uçak, Antalya Havalimanı’nda “su tagı” ile karşılandı. 10 aylık yasağın ardından gelen 309 kişilik ilk turist kafilesi, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu’nun katılımı ile kırmızı çiçeklerle karşılandı. Kafileye bir tarafında Türk, bir tarafında da Rus bayrağı bulunan kokart da armağan edildi. Antalya Havalimanı 2’nci Dış Hatlar Terminali’nde Rus turist kafilesi için bir de kokteyl düzenlendi.

“Ruslar Antalya’yı güvenli buldu”
Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, havalimanında yaptığı açıklamada Rus turistleri özlediklerini belirterek, “Kendilerini biz de özlemiştik. Onlar da Türkiye’yi özlemişler. Zannediyorum hem Ruslar Antalya ve Türkiye özlemini, hem de Antalya Rus turist özlemini bu şekilde nihayetlendirecek” dedi.

Havalimanında alınan güvenlik tedbirlerinin Rus turistler üzerinde olumlu bir etki bıraktığını da kaydeden Cevheroğlu, “Gerek havalimanı, gerek Antalya’yı gayet güvenli buldular. İki ülke güvenlik birimleri işbirliği yaptık, gizlisi saklısı kalmadan güvenlikle ilgili bütün endişeleri giderdik ve nihayet geldiler” diye konuştu.

Coral Travel’ın 2 Eylül’de başlayan charter uçuşları ile Antalya’da haftada 8 bin, Bodrum ve Dalaman ile birlikte haftada 9 bin civarında Rus turisti Türkiye’ye getireceği öğrenildi. ODEON Tours Yer Hizmetleri Türkiye Genel Müdürü Vahit Petek, charter uçuşların bu sezon açılmış olmasının çok olumlu etkilerinin olacağını söyledi.

“Bütün Rusya 1 yıl boyunca Antalya tatilini hayal etti”
Kırmızı çiçeklerle karşılanan turistlerin karşılamadan oldukça memnun oldukları görülürken, 37 yaşındaki Natalia Romanova Antalya’yı çok özlediklerini belirterek, “Burada olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. Biz Sibirya’danız. Orası şuanda çok soğuk. Burası ise hem insanıyla, hem doğasıyla çok sıcak. Çok misafirperver ve nazik insanlar var ve bunu çok seviyoruz. Biz Antalya’yı çok özledik, Antalya da Rus turistleri özlemiştir diye düşünüyorum” dedi.

Anna Bizrukova (19) ise, “Burada olduğum için çok mutluyum. Bu yıl üçüncü kez Antalya’ya geliyorum. Umarım gelecek yıl da buraya gelirim. Bu sene Antalya dışında hiçbir yeri düşünmemiştik ve yasağın kalkmasını beklemiştik. Bütün Rusya bir yıl boyunca Antalya tatilini hayal etti” dedi.









9 ay sonra Rusya'dan ilk charter uçuş böyle karşılandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

bi umut ... ~ 8 yıl önce
Öyle atmakla,sallamakla,kafa tutmakla olmuyormuş demek!!! Ne mi oldu.Turizm felç oldu,insanlar işsiz kaldı,ekonomi sarsıldı,9 ay sonra geri adım atacagına keşke en başından bitirseydinizde bu işi kımse zarar görmeseydi... Yine de şükür,inşallah herşey eskisi gibi olur. Hoşgeldiniz RUS kardeşlerimiz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 8 yıl önce
Cartır uçuşlarının yeniden başlamasından dolayı türkiye ve Antalya adına çok mutlu oldum . Antalya havalimanında sayın vali yardımcımız ve havalimanı personellerinin gelen rus müsafirlere karanfil vermeleride çok anlamlı oldu , bu iki ülke arasındaki dostluğun kalıcı olmasını çok istiyor , emeği geçen herkeze teşekkürler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flight ~ 8 yıl önce
çok şükür turistler gelmeye başladi,inşallah turizm iyine hareketlenir,birçok insan işsiz kalmıştı,ince düşünüp karşılama yapmışlar,helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demek ki. ~ 8 yıl önce
Neymiş, ucan tekme atarım, kafa yararım, vs. ile olmuyormuş. Neyseki turistler sayın valiye 'zipla bakayım' felan dememişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarih... ~ 8 yıl önce
rus uçağı vurulunca göbek atanlar nereye kayboldular? doğru yola yavaş yavaş giriyor milletimiz... kimseye yararı olmayan faaliyetlerin yanlışlığı şimdi anlaşılıyor... ülkemiz ve antalya adına umutluyum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
resimdeki abla ~ 8 yıl önce
resimde çiçek veren memure hanım havacılık çalışanından çok Multinet yemek kartı firması yetkilisi gibi olmuş :) yemek kartının yakada asılı olması nedir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 8 yıl önce
Ne alaka?
Hahaha ~ 8 yıl önce
Valla yorumlara bakmadan ben de bu durumu tespit ettim. :)
jurasik park ~ 8 yıl önce
ula bari karşılama ekibini manken yapsaydınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ne! ~ 8 yıl önce
Bunlarin hepsi yasli eger boyle olacaksa gelmesinler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amaç ? ~ 8 yıl önce
netice ;)
Clark Kent ~ 8 yıl önce
Noldu Hava atıyodunuz???? Yok Efendim Türkiyenin Gücünü Test etmeyin, yok Efendim Ruslar şöyle Ruslar böyle. Noldunuz??? Daha bi tane Yolcu Uçağı üretemedin Türkiye boş boş konuşuyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olsun ~ 8 yıl önce
yol yaptılar.. tezek yakıp otururuz biz vatan hainimisin sus...
yalakayız ~ 8 yıl önce
yalakalık tam gaz devam..
% ~ 8 yıl önce
Kaldırın kaldırın. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
usta ~ 8 yıl önce
Tgs alim var mi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000