17 Nisan 2008, Perşembe 08:44:18

8 gün için 400 sefer yapılacak

İsrailliler, Mısır'daki kölelikten kurtuluşun kutlandığı 8 günlük Hamursuz Bayramı'nda Türkiye'ye akın ediyor. İsrail yetkilileri, Ben Gurion Havaalanı'ndan Türkiye'ye, tatilin başlayacağı 17 Nisandan 29 Nisana kadar 400 sefer düzenleneceğini açıkladı.

İsrail Havaalanları İdaresi'nin açıkladığı istatistikleri göre, İsrailliler Hamursuz Bayramında Türkiye'yi tercih ediyor. Tercih edilen ikinci ülke ise İtalya. Aynı havaalanından İtalya'ya 260 sefer düzenleneceği, bu ülkeyi de 240 seferle Fransa'nın izlediği açıklandı.

Hamursuz Bayramı'nda İsrail'den yaklaşık 520 bin yolcu, 3 bin 200'den fazla seferle yurt dışına çıkacak.

Hamursuz Bayramı dolayısıyla evlerde kalmış bulunan ve "hametz" denilen mayalı ürünler yakılıyor.

Yahudilerin Mısır'dan çıkışları sırasında ekmek yaparken mayalama fırsatı bulamadıkları için ekmeklerini mayasız yapmaları anısına hamursuz bayramında kesinlikle mayalı ürünler tüketmeyen İsrailliler, bayram hazırlıkları için geçen yıl aile başına ortalama 1800 şekel (yaklaşık 429 Dolar) harcama yaptı.

Bayram sofralarının vazgeçilmezleri ise marul, kereviz yaprağı, bayram için kesilen kurbanın eti, yumurta, sirke, şarap ve mutlaka mayasız pişirilen, matza (hamursuz) denilen yiyecekler. Hamursuz boyunca en fazla tüketilen ürünlerden biri de patates.

8 gün için 400 sefer yapılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000