28 Kasım 2014, Cuma 08:07:39

8 BİN 30 TONLUK KAÇAK UÇAK YAKITI OPERASYONU!

Piyasa değeri yaklaşık 25 milyon TL olan 8 bin 30 ton jet yakıtını kaçak olarak piyasaya sürdüğü belirlenen gruba operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda Gümrük Muhafaza ekipleri, 14 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
  • Elpida içine özel bir sıvı katılarak motorin olarak kullanılıyor.
  • dizel motorlu pervaneli(eğitim gibi) uçaklardada jet a1 kullanılıyor. özellikle yakıt pompasını yakmamak için basit bir ekleme(karışım) ile dizel otomobildede kullanılabilir. detaylı bilgi arama motorlarındada mevcut.
  • Solvent ile inceltilerek motorin olarak kullanılabilir.eskiden aynı işlem kalorifer yakıtı için geçerli idi.
  • Açıklayın hangi firma olduğunu ve nerelere verildiğini aklara kara ayrılsın, kimse gidip almasın. Bilmeden kullandığımız ucuz mazotun sebebi bunlarmı değilmi bilelim
  • Cahilliğimden soruyorum, piyasaya sunulan Jet yakıtı ne amaçla kullanılabilir? Bildiğim kadarıyla bu yakıtlar kara taşıtlarında kullanılamıyor.

Aliağa ilçesinde piyasa değeri 25 milyon lira olduğu belirtilen 8 bin 30 ton kaçak jet yakıtı ele geçirildi, 14 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kaçak akaryakıtla mücadele çalışmaları kapsamında merkezi İstanbul'da olan bir firmanın Milas-Bodrum ve Trabzon Havalimanı'ndaki uçaklara verilmek üzere toplam 8 bin 300 ton ÖTV'siz jet yakıtı aldığını tespit etti. İlgili firma hakkında yapılan araştırmada ise firmanın Milas- Bodrum ve Trabzon havalimanlarındaki uçaklara verilmek üzere toplam 8 bin 30 ton ÖTV'siz JET yakıtı aldığı ancak Trabzon Havalimanı'na yapılan 7 sevkıyattan 6'sının Trabzon Havalimanı'na giriş- çıkış kayıtlarının bulunmadığı belirlendi. Milas Havalimanı'na yapılan 17 sevkıyattan da 15'inin Milas Havalimanı'na giriş- çıkış kaydının bulunmadığı, ayrıca, Milas Havalimanı'nda bulunan depolama şirketlerinin söz konusu firmayla anlaşmalarının bulunmadığı, bu firmadan JET A-1 yakıtı almadıkları saptandı.

Firmanın nakliye işlerini yapan şoförlerin ifadelerine de başvuran ekipler, JET yakıtlarını teslim noktasına götürmek üzere yola çıkan şoförlerin bir müddet sonra firma yetkililerince yükün boşaltma yerlerinin ve şoförlerinin değiştirildiği ve tankerlerin şoförlere boş olarak tekrar teslim edildiği bilgisine ulaştı.

Öte yandan söz konusu firma yetkililerinin TÜPRAŞ'tan alınan JET yakıtlarının uçaklara verildiğine dair mal teslim makbuzlarını da ibraz edemediği bildirildi. Ekiplerin incelemesi sonucunda piyasa değeri yaklaşık 25 milyon lira olan söz konusu yakıtın, kaçak olarak piyasaya sürüldüğü belirlendi.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, TÜPRAŞ'tan havacılık sektöründe uçak yakıtı olarak kullanılmak üzere ÖTV'siz olarak aldıkları piyasa değeri yaklaşık 25 Milyon TL olan 8 bin 30 ton JET A-1 yakıtını, sektörde kullanmayarak kaçak olarak piyasaya sürdüğü iddia edilen 14 kişi hakkında Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

8 BİN 30 TONLUK KAÇAK UÇAK YAKITI OPERASYONU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Elpida içine özel bir sıvı katılarak motorin olarak kullanılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dizel ~ 9 yıl önce
dizel motorlu pervaneli(eğitim gibi) uçaklardada jet a1 kullanılıyor. özellikle yakıt pompasını yakmamak için basit bir ekleme(karışım) ile dizel otomobildede kullanılabilir. detaylı bilgi arama motorlarındada mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elpida ya ~ 9 yıl önce
Solvent ile inceltilerek motorin olarak kullanılabilir.eskiden aynı işlem kalorifer yakıtı için geçerli idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
118.5 ~ 9 yıl önce
Açıklayın hangi firma olduğunu ve nerelere verildiğini aklara kara ayrılsın, kimse gidip almasın. Bilmeden kullandığımız ucuz mazotun sebebi bunlarmı değilmi bilelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 9 yıl önce
Cahilliğimden soruyorum, piyasaya sunulan Jet yakıtı ne amaçla kullanılabilir? Bildiğim kadarıyla bu yakıtlar kara taşıtlarında kullanılamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
118.5 ~ 9 yıl önce
Mazotu seyreltebiliyorlar galiba.
fuel ~ 9 yıl önce
birçok havayolu firması uçak yakıtlarıyla binalarını ısıtıyorlar. fuel-oil niyetine kazan dairelerinde jet a1
Necmi ~ 9 yıl önce
Jet yakıtı, gemi yakıtı, kalorifer yakıtı, fuel oil gibi ötv'siz ağır yakıtlar solvent ile inceltilir, dizel özelliklerine yaklaştırılır ve karayolu piyasasına kaçak olarak satılır. Sonuç: yangın çıkan otobüsler, zehir saçan egzostlar ve milyarlarca lira vergi kaybı.
HAVACI ~ 9 yıl önce
DİESEL MOTORLU ARAÇLARDA KULLANILABİLİYOR

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000