17 Şubat 2014, Pazartesi 16:24:30

74 PİLOT İSTİFA ETTİ!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan pilotlara yönelik zorunlu hizmet süresinin uzatılması düzenlemesi istifalara neden oluyor.
  • Sanırım bu konuyu anlayamayacaksınız, sizin anladığınız dilden anlatayım. Lisansın, tip eğitimin yoktu diyelim. Falanca şirket seni işe aldı, tip eğitimi, line eğitimi falan filan vereceğim dedi ama şu kadar yıl bana çalışacaksın dedi. Sözleşmenin süresi dolunca başka şirkete gitmek istiyorsan ne yapıyorsun?? Yoksa ben yanlış mı takip ediyorum, TK'ya sadece işsiz insanlar mı başvuruyor diğer şirketlerden hiç gelen yok mu. Ya da sözleşme bitmeden kaçıpta tazminat ödememenin yolunu arayanlar hiç yok mu? Sen nasıl sözleşmen bitince istediğin yere gitmeyi kendine hak görüyorsan. TSK personeli de aldığı eğitimin yine kanunlar ile belirlenmiş olan karşılığını tamamladığında istediği yere gitmekte özgürdür, yorum dahi yapamazsın. ATPL sınavlarına gelince, SHGM onun denklik kararını veriyor, eğer askerin dediğini yapsaydı Rev4 çıkmazdı herhalde.
  • İstifalar Şubat sonuna kadar bekletilecek, kanun o vakte kadar imzalanırsa istifa edenler kanun kapsamında sayılacak ve 1,5 yıl daha görev yapacak.
  • Asker Sivil arkadaşlar derdiniz nedir bizimle acaba?????
  • Hava kuvvetlerinden ayrilan Askeri pilotlarin CPL veya ATPL licence varmi?
  • BIR HV KORGENERAL DAHI 60 YASINDA SUNEXPRESSE GIRDİ . PARANIN VE YAŞIN IMANI YOKTUR,,,,
  • Yeni yasayla seneye asker pilot çok az çıkacak, hadi bakalım şu an işsiz olan arkadaşlardan kaçı işe girebilecek. İnşallah girersiniz bir yerlere ama ben söyleyeyim şartlarını sağlamıyorsanız işiniz hala zor. Yani sizin işsiz kalmanızın sebebi asker pilotlar değil, lütfen kabul edin...
  • Bu pilotları bu devlet bilmem kac milyon tl'lere yetistiriyor ama elinde tutmak icin maaslarina hicbirsey yapmiyor. Tek suclu TSK'dır. Burada atip tutanlar 4000-5000 tl alırken 15000-20000 tl maas veren baska bir yere gecmek istemezsiniz degil mi? Olumsuz konusanlar istedikleri kadar konussun nasil isci kidem tazminati alıp işten cıkıyorsa bu da pilotun kidem tazminatıdır.
  • Almasın THY olsun bitsin.
  • Sadece merakımdan ve bilgi öğrenme amaçlı soruyorum.Hava kuvvetlerinde şuan aktif uçan kaç pilotumuz var?
  • Bir kişi pegasus ana jet üssüne geçersiniz yazmış.Askerlik bitti Sivil hayata uyum sağlayabilirler inşallah.Ki çoğu askeri pilot sağlayamıyor.İşte bu yüzden Lufthansa asker kökenli hiçbir pilotu işe almıyor.Artık bu askeri düşünceden sıyrılın..Saygılar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan pilotlara yönelik zorunlu hizmet süresinin uzatılması düzenlemesi istifalara neden oluyor.

Askerlik Kanunu'nda değişiklik öngören düzenleme henüz Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmadı. Ancak yasa daha onaylanıp yürürlüğe girmeden 74 pilot TSK'dan istifa etti.

TBMM'de içinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan pilotlara yönelik zorunlu hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin maddenin de yer aldığı, askerlik kanununda değişiklik öngeren yasa kabul edildi. Yasa henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadı. Ancak daha şimdiden, çoğunluğu binbaşı ve yüzbaşı rütbesindeki, TSK'da görev yapan 74 pilotun istifa dilekçelerini verdikleri öğrenildi. (Milliyet)

74 PİLOT İSTİFA ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

Asker ~ 10 yıl önce
Sanırım bu konuyu anlayamayacaksınız, sizin anladığınız dilden anlatayım. Lisansın, tip eğitimin yoktu diyelim. Falanca şirket seni işe aldı, tip eğitimi, line eğitimi falan filan vereceğim dedi ama şu kadar yıl bana çalışacaksın dedi. Sözleşmenin süresi dolunca başka şirkete gitmek istiyorsan ne yapıyorsun?? Yoksa ben yanlış mı takip ediyorum, TK'ya sadece işsiz insanlar mı başvuruyor diğer şirketlerden hiç gelen yok mu. Ya da sözleşme bitmeden kaçıpta tazminat ödememenin yolunu arayanlar hiç yok mu? Sen nasıl sözleşmen bitince istediğin yere gitmeyi kendine hak görüyorsan. TSK personeli de aldığı eğitimin yine kanunlar ile belirlenmiş olan karşılığını tamamladığında istediği yere gitmekte özgürdür, yorum dahi yapamazsın. ATPL sınavlarına gelince, SHGM onun denklik kararını veriyor, eğer askerin dediğini yapsaydı Rev4 çıkmazdı herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İstifalar Şubat sonuna kadar bekletilecek, kanun o vakte kadar imzalanırsa istifa edenler kanun kapsamında sayılacak ve 1,5 yıl daha görev yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
svl f/o ~ 10 yıl önce
inşallah 1.5 yıl uzar
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Asker Sivil arkadaşlar derdiniz nedir bizimle acaba?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATPL licence ~ 10 yıl önce
Hava kuvvetlerinden ayrilan Askeri pilotlarin CPL veya ATPL licence varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 10 yıl önce
küçümsedikleri siviller 14 sınafa giriyor yapılan kıyakla kendileri sadece 3 sınafa girip verebilirlerse atpl alıyorlar
vay vayy ~ 10 yıl önce
ayara gel..
Zya ~ 10 yıl önce
BIR HV KORGENERAL DAHI 60 YASINDA SUNEXPRESSE GIRDİ . PARANIN VE YAŞIN IMANI YOKTUR,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aibus driver ~ 10 yıl önce
Kaptan olarak mi girdi?
yazık ~ 10 yıl önce
insanın gözünü bukadarmı para hırsı kaplar ülkemizdeki ortalama yaş erkeklerde 60-65
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yeni yasayla seneye asker pilot çok az çıkacak, hadi bakalım şu an işsiz olan arkadaşlardan kaçı işe girebilecek. İnşallah girersiniz bir yerlere ama ben söyleyeyim şartlarını sağlamıyorsanız işiniz hala zor. Yani sizin işsiz kalmanızın sebebi asker pilotlar değil, lütfen kabul edin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 10 yıl önce
Bu pilotları bu devlet bilmem kac milyon tl'lere yetistiriyor ama elinde tutmak icin maaslarina hicbirsey yapmiyor. Tek suclu TSK'dır. Burada atip tutanlar 4000-5000 tl alırken 15000-20000 tl maas veren baska bir yere gecmek istemezsiniz degil mi? Olumsuz konusanlar istedikleri kadar konussun nasil isci kidem tazminati alıp işten cıkıyorsa bu da pilotun kidem tazminatıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Almasın THY olsun bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus driver ~ 10 yıl önce
THY Neden almasin ki? Pegasus hepsini ise alir?
RVSM ~ 10 yıl önce
Sadece merakımdan ve bilgi öğrenme amaçlı soruyorum.Hava kuvvetlerinde şuan aktif uçan kaç pilotumuz var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rvsmye yanıt ~ 10 yıl önce
1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir kişi pegasus ana jet üssüne geçersiniz yazmış.Askerlik bitti Sivil hayata uyum sağlayabilirler inşallah.Ki çoğu askeri pilot sağlayamıyor.İşte bu yüzden Lufthansa asker kökenli hiçbir pilotu işe almıyor.Artık bu askeri düşünceden sıyrılın..Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000