16 Ağustos 2022, Salı 14:13:30

70 bine yakın kaçak göçmen uçaklarla sınır dışı edildi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bugüne kadar 69 bin 692 kaçak göçmenin sınır dışı edildiğini duyurdu. Sınır dışı edilenlerin çoğu Afganistan ve Pakistan uyruklulardan oluşuyor.
  • darisi diger milyonun basina. parazitler, hepsi defolsun turkiyeden
  • Boyle olur mu yazik Business Class yada her birini özel jet ile gönderin ulan ben bile daha yolculuk yapamadim ucak ile işe bak
  • arkadaslar yalan haber inanmayın 330la bırakıyoruz adam inerken turkce vandan 2 ay sonra gene gelcem diyor bize el sallıyor kabil meydanı komedi zaten
  • Niye gönderiyorsunuz ki? Suriyeliler misafir ve kardeş iken onlar düşman mı? Bırakın kalsınlar yaaa zaten ortadoğuya çevirdiniz ülkeyi..!! Biz gidelim başka bir yere artık..!!!
  • Güzel ülkem ne hallere geldi,bizden çok suriyeli var,sim kart dağıtır gibi vatandaşlık veriliyor suriyelilere.dunyada hangi ülke bizimki kadar çabuk vatandaşlık verir ki.yemin billah ediyorum ülkeyi yol geçen hanina çevirdiler,kendi halki açken başka halki doyurup saklamak bence bilinçli yapılan birşey,2023 te gideceksiniz allahin izniyle
  • Ellerini kollarını sallayarak giriyorlar sınırdan...sonra polis jandarma uğraşıyor para harcanıp uçak tutuluyor...Nasıl iş anlamak zor..
  • Bir bitmediler ya. İstemiyoruz kardeşim is te mi yo ruz
  • Yahu Afganistan nereee Türkiye nere? Arada kaç tane ülke var, uçakla 6-7 saat sürüyor, hal böyleyken nasıl oluyor da bu adamlar bizim ülkemizd kadat gelip sınır içine gırıyorlar? Hiç bir açıklama yok kimseden.
  • Ulkemizdekk afrikalilar iranlilar gocmen degil mi?
  • Bu charter ucuslarinin parasini kim oduyor?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bugüne kadar 69 bin 692 kaçak göçmenin sınır dışı edildiğini duyurdu. Sınır dışı edilenlerin çoğu Afganistan ve Pakistan uyruklulardan oluşuyor.

Kaçak göçle 7/24 esasına göre aralıksız sürdürülen mücadele kapsamında, geçen yıl Türkiye'nin doğu ve güney illerinde 451 bin 96, bu yıl içinde ise şu ana kadar 192 bin 449 kaçak göçmenin ülkeye girişi engellendi.

Kolluk birimlerince kaçak göçmenlerin ve organizatörlerin tespit ve deşifresi amacıyla yapılan denetimler ve operasyonlar sonucu yılbaşından bu yana 146 bin 252 kaçak göçmen yakalandı, yasa dışı yollardan ülkeye girenlerin sınır dışı işlemleri ise sürüyor.

Bu yıl içerisinde 69 bin 692 kaçak göçmen sınır dışı edilirken, geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında sınır dışı edilme sayısında yüzde 142 artış olduğu öğrenildi.

ÇOĞUNLUĞU AFGANLAR İLE PAKİSTANLILAR OLUŞTURDU

Sınır dışı edilenlerin 41 bin 492'si Afganistan, 7 bin 772'si Pakistan ve 20 bin 428'i ise diğer uyruklulardan oluşuyor. Geçen yılın aynı dönemine göre sınır dışı sayısı, Afganistan uyruklularda yüzde 133, Pakistan uyruklularda yüzde 96 ve diğer uyruklularda yüzde 196 arttı.

2016'dan bu yana toplam 395 bin 201 kaçak göçmen sınır dışı edildi.

173 CHARTER SEFER DÜZENLENDİ

Bu yıl Afganistan'a düzenlenen 171 özel uçak (charter) seferiyle 31 bin 459, tarifeli uçuşlarla 10 bin 33 olmak üzere toplam 41 bin 492 Afganistan vatandaşının da ülkelerine dönüşü sağlanırken, Pakistan'a düzenlenen 2 özel uçak seferi ve tarifeli uçuşlarla da 7 bin 772 kaçak göçmen güvenli şekilde ülkelerine gönderildi.

Geri gönderme merkezleri sayısı 30'a, kapasitesi 20 bin 540'a yükseltildi. Böylece Türkiye, Avrupa ülkelerinde bulunan geri gönderme merkezi kapasitesini geride bıraktı.

Bugüne kadar Türkiye'den 517 bin 289 Suriyeli gönüllü geri dönüş kapsamında ülkelerine döndü. Ayrıca 2016'dan bugüne kadar Türkiye'den Avrupa'ya 709 bin 936 yabancı geçti. (TRT)

70 bine yakın kaçak göçmen uçaklarla sınır dışı edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Tc ~ 2 yıl önce
darisi diger milyonun basina. parazitler, hepsi defolsun turkiyeden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önder ~ 2 yıl önce
Boyle olur mu yazik Business Class yada her birini özel jet ile gönderin ulan ben bile daha yolculuk yapamadim ucak ile işe bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 fo ~ 2 yıl önce
arkadaslar yalan haber inanmayın 330la bırakıyoruz adam inerken turkce vandan 2 ay sonra gene gelcem diyor bize el sallıyor kabil meydanı komedi zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Niye gönderiyorsunuz ki? Suriyeliler misafir ve kardeş iken onlar düşman mı? Bırakın kalsınlar yaaa zaten ortadoğuya çevirdiniz ülkeyi..!! Biz gidelim başka bir yere artık..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 2 yıl önce
Güzel ülkem ne hallere geldi,bizden çok suriyeli var,sim kart dağıtır gibi vatandaşlık veriliyor suriyelilere.dunyada hangi ülke bizimki kadar çabuk vatandaşlık verir ki.yemin billah ediyorum ülkeyi yol geçen hanina çevirdiler,kendi halki açken başka halki doyurup saklamak bence bilinçli yapılan birşey,2023 te gideceksiniz allahin izniyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt.. ~ 2 yıl önce
Ellerini kollarını sallayarak giriyorlar sınırdan...sonra polis jandarma uğraşıyor para harcanıp uçak tutuluyor...Nasıl iş anlamak zor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmediler ~ 2 yıl önce
Bir bitmediler ya. İstemiyoruz kardeşim is te mi yo ruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR TÜRLÜ ANLAYAMADIĞIM ~ 2 yıl önce
Yahu Afganistan nereee Türkiye nere? Arada kaç tane ülke var, uçakla 6-7 saat sürüyor, hal böyleyken nasıl oluyor da bu adamlar bizim ülkemizd kadat gelip sınır içine gırıyorlar? Hiç bir açıklama yok kimseden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabana Kuvvet ~ 2 yıl önce
Arada sadece BİR tane ülke var, İran.....İran'da da çok sayıda Afgan mukim halde,İranlılar da onlardan bıktı,Afgan bakıyor burada ekmek yok doğru Türkiye....
Gocmrn derken? ~ 2 yıl önce
Ulkemizdekk afrikalilar iranlilar gocmen degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 2 yıl önce
Bu charter ucuslarinin parasini kim oduyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000