25 Temmuz 2010, Pazar 08:43:04

7 SAAT HAVADA KALDI

Bayramören ilçesinden yamaç paraşütüyle havalanan Selçuk Erkek, 11 yıldır kırılamayan ve 191 kilometre olan Türkiye rekorunu 232 kilometreye çıkarmayı başardı.
  • Çankırı Türk Hava Kurumu Başkanı dır herhalde sayın Tahsin TEKİN. Yoksa Çankırının Hava Kuvvetlerimi var?
  • hiç başka işi yokmu bu adamın.
Geçtİğİmİz hafta sonu Bayramören ilçesinden yamaç paraşütüyle havalanan Selçuk Erkek, 11 yıldır kırılamayan ve 191 km olan Türk Erkekler Türkiye rekorunu kırarak, 232 kilometreye çıkarmayı başardı. Yeni Türkiye rekoru sahibi Selçuk Erkek’in rekor uçuşuyla ilgili konuşan Çankırı Hava Kuvvetler Başkanı Tahsin Tekin, “Eğer uçuşa günün erken saatlerinde start verseydi uçuş mesafesi daha da uzun olabilirdi.

Rekorun yeni sahibi oldu

Türkiye rekorunun yeni sahibi Selçuk Erkek, bu derecesiyle yamaç paraşütünde 200’ler kulübüne giren ilk Türk pilot olma unvanını da elde etti. Yaptığımız organizasyonda 200 kilometrenin üzerinde uçuş yapan ilk Türk pilota 4 bin lira ödül vereceğimizi açıkladık. Selçuk Erkek, yaptığı uçuşla hem ödülümüzü aldı hem de Türkiye rekorunu kırdı” dedi. Yedi saat havada kalan rekortmen Bayramören’den başlattığı uçuşu Atkaracalar, Güldürcek Barajı, Kınık, Kurtboğazı Barajı, Ayaş ve son olarak Polatlı üzerinden geçerek Uzunbey Köyü’ne inerek sonlandırdı.

Tahsin Tekin : Hedef Avrupa rekoru

2009 ve 2010 yıllarında Pre Paragliding World Cup (Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Önayağı) yarışmalarına ev sahipliği yapan Bayramören’in, 2011 yılında Yamaç Paraşütü Dünya Kupasına ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. 2011 yılında yapılacak olan Dünya Kupası World Cup yarışmalarına Kolombiya ile birlikte Türkiye’den Bayramören’in aday gösterildiği bölgenin coğrafi yapısı yeni rekorların oluşmasına da önemli katkılar sağlıyor. Türk pilotlarının Bayramören’de 340 kilometre uçarak Avrupa rekorunu kıracağına inandığını belirten Tahsin Tekin, rekorun kırılması halinde ödülün 8 bin TL olacağını ifade etti.
7 SAAT HAVADA KALDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Çankırı Türk Hava Kurumu Başkanı dır herhalde sayın Tahsin TEKİN. Yoksa Çankırının Hava Kuvvetlerimi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hiç başka işi yokmu bu adamın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000