26 Şubat 2011, Cumartesi 08:39:21

7 ASKERİ UÇAK DALAMAN'A İNDİ

Libya'da yaşanan çatışmalardan kaçan Türklerin tahliyesine bu gece de devam edildi. Libya'dan Dalaman'a gelen 7 askeri uçakla 805 kişi tahliye edildi.
  • Hani şu giden SAVAŞ uçakları ne zaman dönecek.?
  • bence bu tahliyeleri thy ve havakuvvetlerinin yapmasi daha saglikli daha mantikli ama insanlarda hakli varsa bir yol cikis heryol devreye sokuluyor,ha gayret cogu gitti azi kaldi
  • Devlet, Hv kuvvetlerini, THY ve İDO yu devreye soktu. Peki ya siz ! Sıkıştığınızda, devletten yardım isteyen sizler. Hadi şimdi sıra sizde. Tüm masrafları sizden, verin beşer sorti uçaklarınızı, devlete. Hadi Correndon, hadi Sunex, hadi Sky, Tailwind, Pegasus, Free bird, Saga, İz air, Onur, Atlas. Hadi, Hadi, hadiiiiiii. Emekli Ramiz aga.

Libya'da yaşanan halk ayaklanması sonrası bu ülkede mahsur kalan Türklerin tahliyesi dün gece de devam etti. Türk Hava Kuvvetlerine ait C-130 ve C-160 tipi 12 askeri kargo uçağının katılımıyla kurulan hava köprüsünde bu gece Dalaman Havaalanına 7 uçak indi. Libya'da mahsur kalan 805 kişiyi Türkiye'ye taşıyan 7 uçaktan ilki gece yarısı Dalaman Havaalanına iniş yaptı.

Sabaha kadar her saat başı havaalanına iniş yapan uçakların sonuncusu saat 06.00 da 100 kişilik yolcusuyla piste indi. Uçaklarla getirilen yolcuların ilk sağlık kontrolünün ardından Türk Kızılayı'nın verdiği kumanyalarla karınları doyuruldu. Yolcular daha sonra havaalanı girişinde bekletilen otobüslere yönlendirildiler. Uçaktan inen yolculardan bazılarına alanda hazır bekletilen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği görülürken, Trablus'ta Rahatsızlanan 42 yaşındaki Hasan Yeroğlu ve 28 yaşındaki Mert Yanar havalimanından ambulans ile Dalaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Yolcuların bir hayli yorgun ve bitkin olduğu gözlenirken, uçaklardan inen küçük çocukların annelerinin kucağında uyudukları görüldü. Memleketlerine gitmek üzere otobüslerine binmeden önce soruları cevaplayan işçilerden bazıları, Libya'dan dönme umutlarını kaybettikleri anda uçakların geldiğini anlattılar. Yaşanan çatışma ve olaylara tanıklık eden bazı işçiler ise, Libyalıların kendi içlerindeki savaştan en fazla zararı Türklerin gördüğünü söyledi.

LİBYA'DAKİ KARGAŞA CEP TELEFONU KAMERASINDA

Libya'dan askeri uçaklarla getirilen yolculardan bazılarının cep telefonuyla çektiği görüntüler ise ülkede yaşanan kargaşayı en açık şekilde gözler önüne koyuyor. Kanun ve düzenin olmadığı ülkede isyancılar ve yönetim yanlılarının kendi bölgelerinde hakimiyetlerini daha da artırmak için düzenledikleri konvoy ve sevinç gösterileri görüntülerde yer alıyor.
 

7 ASKERİ UÇAK DALAMAN'A İNDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hani şu giden SAVAŞ uçakları ne zaman dönecek.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence bu tahliyeleri thy ve havakuvvetlerinin yapmasi daha saglikli daha mantikli ama insanlarda hakli varsa bir yol cikis heryol devreye sokuluyor,ha gayret cogu gitti azi kaldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Devlet, Hv kuvvetlerini, THY ve İDO yu devreye soktu. Peki ya siz ! Sıkıştığınızda, devletten yardım isteyen sizler. Hadi şimdi sıra sizde. Tüm masrafları sizden, verin beşer sorti uçaklarınızı, devlete. Hadi Correndon, hadi Sunex, hadi Sky, Tailwind, Pegasus, Free bird, Saga, İz air, Onur, Atlas. Hadi, Hadi, hadiiiiiii. Emekli Ramiz aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000