26 Nisan 2022, Salı 09:51:27

60 yaşından sonra kabin memuru oldu

60’ında uçuş görevlisi olmak için eğitimini tamamlayarak sınavı geçti. Şimdi Güney Kore, Japonya, İrlanda; görevli olduğu uçuş onu nereye götürürse dünyayı dolaşmanın tadını çıkarıyor.
  • Bizim purserlardan daha genc duruyor
  • Bizim gibi 1.30 uçuşta sicak yemek servisi yapmadıkları cogu zaman yardirmadiklari için olsa gerek, 3-4 saatlik uçuşta bile verdikleri sey sadece kraker bisküvi icecek bunun
  • Bizim purselere benziyor kedili olanlardan
  • Sebebi gayet normal. Tüm kabin memurları zaten dünyayı bedavaya gezmek için kabin memuru oluyor. Uçmak özgürlük, uçmak Sevda filan yalan. Dünyayı gezerler ama bıde kahvaltı beğenmezler.
  • Havayollarına basvuru yapamıyorum yasm büyükmüş.
  • cok guzel rolmodel, tembelere guzel bir ornek. iyi calismalar
  • Bizim purserlardan genç duruyor.
  • Bizim emip tahsisin elime dussun aninda istifa eder
  • Airport haberi tebrik ederim böyle güzel bir haberi bizlerle paylaştığı için. Ders niteliğinde.
  • Rezalet hic alakasi yok , dünyayı geziyormus:) Versinler 4 bacak ustune 10 saat dinlenme anla neymis ucmak..! COK ZOR BİR MESLEK BU, BENDEN SÖYLEMESİ

60’ında uçuş görevlisi olmak için eğitimini tamamlayarak sınavı geçti. Şimdi Güney Kore, Japonya, İrlanda; görevli olduğu uçuş onu nereye götürürse dünyayı dolaşmanın tadını çıkarıyor.

“Kendi paramla dünyayı dolaşmanın tek yolunun uçmak için maaş almak olduğunu biliyordum. Ve bunu 60 yaşımda yapmam gerektiğini de… Çünkü 70 geç olurdu” diyor Suzanne Watkins.

Guardian’ın ‘60’ından sonra yeni bir başlangıç’ yazı dizisine konuşan Watkins geçen kasımda, 60’ncı doğum gününde uçuş görevlisi olmak için gerekli prosedürü tamamlamış.

Uçuştan kısa süre önce belli olan çalışma programı ve uzun süren mesai saatleri bazılarına ürkütücü gelebilir ancak Watkins hayatından memnun, “Kendimi en çok bilmediğim yerlerde yabancı olarak dolaşırken huzurlu hissediyorum” diyor.

Seyahat etmediğinde arkadaşlarının ya da ailesinin evinde kalıyor. Kirada oturduğu evini boşaltmış, bütün hayatını küçük bir depoya sığdırmış: “Sahip olduğum her şey bu kadar. Nereye gittiğimi, ne yapacağımı bilmemek çok heyecanlı.

2008’de eşiyle boşandığında o zamanlar 8 ve 14 yaşında olan çocuklarını ABD’nin California eyaletindeki evinde tek başına büyütmenin zorluklarını yaşadığını anlatıyor: “Üç ayrı işte asgari ücretle çalışıyordum. Ofise gidiyorsunuz, bütün gün bilgisayar başında oturuyorsunuz, eve gidip uyuyorsunuz. Ve sonra hepsini yeninden yapıyorsunuz.”

Watkins 2018’de hala bu döngünün içindeyken hayati tehlike atlattığı sepsis nedeniyle acil servise kaldırılmış: “Bağırsaklarımı almak zorunda kaldılar. Bu bana ölümlü olduğumu fark ettirdi. Bazen böyle bir şey olması lazım.”

Operasyon sonrası evdeki iyileşme sürecinde 10 yıldır ilk kez bu yorucu çalışma ritmine bir ara verebildiğini söylüyor: “Daha önce evimde görmediğim şeyleri gördüm. Tavandaki lamba, dışarıdaki kuşlar. Hiç bunlara zaman ayırmamışım.”

Radyoda duyduğu projeyle hayatı değişir
Bir gün yeni kazandığı bu farkındalıkla radyo dinlerken girişimci Chip Conley’nin yeni projesi ‘Modern Yaşlı Akademisi‘ni anlattığını duyar ve 60’ından sonra yeni bir başlangıç yapma fikri böylece doğar.

Bekar bir anne olarak tek yolunun bu olduğunu düşünerek burs başvurusunda bulunur.

2018’in şubat ayında eğitime başladığı akademide çocukluğundan beri hayalini kurduğu dünyayı gezmenin tek yolunun ise seyahat gerektiren bir iş olduğunu fark eder.

2020’de pandemi nedeniyle uçuşlar tamamen durma noktasına geldiğinde beklenmedik bir şekilde onun planları uçuşa geçer ve beş haftalık uçuş görevlisi eğtimine başlar.

Şimdi kendisi de çocukları da bu yeni başlangıçtan çok mutlu: “Çocuklarım sanırım beni korkak, risk almayan bir olarak görüyorlardı. Şimdi bu dönüşümden geçtiğimi gördüler. Sonunda onlara ‘kalbinin sesini dinlemek iyidir‘i gösteren bir rol model olabilirim. Ölüm döşeğindeyken pişmanlıklarım olsun istemiyorum. Her sabah uyanıp kendi kendime eğer bugünün hayatımın son günü olduğunu bilsem nasıl hissederdim diye düşünüyorum. Sorun etmezdim.”

60 yaşından sonra kabin memuru oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

ahmet ~ 2 yıl önce
Bizim purserlardan daha genc duruyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Bizim gibi 1.30 uçuşta sicak yemek servisi yapmadıkları cogu zaman yardirmadiklari için olsa gerek, 3-4 saatlik uçuşta bile verdikleri sey sadece kraker bisküvi icecek bunun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km3 ~ 2 yıl önce
Bizim purselere benziyor kedili olanlardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gayet normal ~ 2 yıl önce
Sebebi gayet normal. Tüm kabin memurları zaten dünyayı bedavaya gezmek için kabin memuru oluyor. Uçmak özgürlük, uçmak Sevda filan yalan. Dünyayı gezerler ama bıde kahvaltı beğenmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Random ~ 2 yıl önce
Genelleme yapmanız çok yanlış bence bu işi tutkuyla yapan bir çok insan var.
Bende 32 yasımla ~ 2 yıl önce
Havayollarına basvuru yapamıyorum yasm büyükmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 2 yıl önce
yapamazsın adalet yok insanlık kalmamış ki. herkes kendi adamını işe aldırır yada işine geleni alır ine gelmeyeni eler geçer. yada yaş sınırı koyarlar komik bir şekilde böyle bizde uzaktan bakarız, başka ülkelere özeniriz. sonrada niye yurtdışına çıktı gençler.
x ~ 2 yıl önce
cok guzel rolmodel, tembelere guzel bir ornek. iyi calismalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahsis ~ 2 yıl önce
Bizim purserlardan genç duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip tahsis ~ 2 yıl önce
Bizim emip tahsisin elime dussun aninda istifa eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 2 yıl önce
Airport haberi tebrik ederim böyle güzel bir haberi bizlerle paylaştığı için. Ders niteliğinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanirsiin ~ 2 yıl önce
Rezalet hic alakasi yok , dünyayı geziyormus:) Versinler 4 bacak ustune 10 saat dinlenme anla neymis ucmak..! COK ZOR BİR MESLEK BU, BENDEN SÖYLEMESİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyleyse ~ 2 yıl önce
Calisma zorla mi calistiriyorlar
güldüm ~ 2 yıl önce
ozaman niye yapıyorsun bu işi başka iş yokmu madem bu kadar kötülüyor yakınıyorsan..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000