01 Ağustos 2020, Cumartesi 12:22:46

60 milyon TL harcanan havalimanına 5 aydır uçak inmedi

Balıkesir'in ikinci havalimanı olan Merkez Havalimanı'na "yolcu potansiyeli yok" diye 5 aydır uçak inmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 60 milyon TL'lik havalimanında seferlerin firmaların inisiyatifinde olduğunu bildirdi.
  • O kadar parayı oraya dokeceklerine,fabrikasi olmayan bir sürü ilimiz ilçemiz var.fabrika kurunda millet gurbete göç etmesin.yazik o paralara
  • Birilerinin cebi doldu. Padisahim cok yasa.
  • Askeri Meydan orası, ne diyon babo?..Diyarbakır,Malatya,Konya,Merzifon neyse O.
  • Şubat ayında yeni terminal ve apron inşaatı tamamlanmış hizmete hazır hale gelmiş fakat 11 mart'ta pandemi süreci başlamış akabinde ülke çapında uçuşlar durdurulmuş ve halen yarı kapasiteyle bile çalışmayan havacılık sistemi faal.Bu durumda Balıkesir Merkez'in yılı boş tamamlaması ve gelecek yılın mart ayında yaz sezonuna başlaması rasyonel akıl çerçevesinde olacaktır...Nereye uçuş olabilr bu aşikar;ESB ve İST tabii ki....Zaten Borajet turboprop ile eski terminalden ESB uçuyordu 5-6 yıl önce...Şimdi TK bir 319 ile bu işleri halleder İST'DEN başlar Merkeze gelir ESB'YE gider tekrar geri gelir böylece hem iç hem dış hatlara bağlantı kurar.
  • Parayi indirdiler ucak iner inmez onlarin umrunda degil
  • Zafer havalimanının durumu da aynı. Bölge nüfusuna bakmadan yandaşa yılda 1 milyon yolcu garantisi verildi 50 bin yolcu belki geçti. Dünyada örneği olmayan hasta garantili hastaneler olayı ayrı trajikomedi. Nasılsa insanımız çok hasta oluyor buradan da yolumuzu bulalım dediler. Elin adamı insanı hasta olmasın diye uğraşıyor biz tam tersi. Hem fiziksel hem mental hasta etmek için didiniyorlar. 3. köprü İstanbul'a ihanettir dediler şehirden ufak Lüksemburg'dan kredi aldılar yaptılar. Yollar, tüneller,köprüler vs hep döviz bazlı. Hani ülke içinde döviz kullanılmayacaktı? Problem halinde yetkili mahkemeler de İngiliz! İktidar kendi ülkesinde adalete güvenmiyor ve yandaşları sağlama alıyor! İç göçü durdurmadılar 15 yılda İstanbul nüfusu araplarla birlikte 20 milyonu geçti. İktidar 2005-2006 yıllarında Abd dünyaya dolar pompalarken, iktidar yarını ve Türkiye'nin coğrafi konumu,olması muhtemel terör,ekonomik,siyasi,sosyal kriz risklerini düşünmeden fırsat bu fırsat diye düşünerek alayım dolarları hem havamı atayım hem koltuğu sağlama alayım hem cümleten cebi dolduralım dedi ciddi faizle aldığı kredileri,paraları betona,yandaşlara, saraylara,uçaklara,arabalara, lükse,gösterişe,araplara saçtı millet de büyüdük,geliştik sandı şimdi o hurmalar bir yerimizi tırmalıyor,bir tivitle ekonomi mahvoldu,döviz,ithalat,işsizlik rekorları kırılıyor,alım gücü düştükçe düşüyor,herşey ateş pahası,turist gelsin diye kedi gibi taklalar atılıyor üstüne de korona illeti geldi necip milletimiz hala yol,köprü vs yaptı diyor. Yarın aç kalınca onları mı yiyeceksiniz ey millet? Türkiye bu iktidar sayesinde maddi,manevi yıllarca belini doğrultamayacak hale geldi fakat sorgulamaz,sormaz, neme lazımcı,biatçı,şark kurnazı,paraya tamahkar,çıkar için her kılığa girebilecek bu topluma müstahak, acı ama gerçek...
  • Bkz. Gökçeada havalimanı. Buralar Türk Hava Kuvvetlerine veya uçuş okullarına bırakılmalı. Havalimanına gereksiz diyemem gün gelir stratejik olarak gerekli olur ama kullanılmayan havalimanına onca yatırım yapmak da akıl işi değildir. Bari uçuş okulları ve ordumuz kullansın.
  • İkinci bir orgi vakası. Siyasi havalimanlarının sonu
  • Darisi Bayburt-Gumushane havalimaninin basina
  • Ne gerek varmış oradaki havaalanına. Hırsız ve yolsuzluk çetesine devlet güvenceli para kazandırmak amacıyla yapılan bir havaalanı. Yolsuzluğa ve komisyonculuğa devam.

Balıkesir'de yolcu kapasitesi olmayan yere yapılan 60 milyon TL'lik 2. havalimanına 5 aydır uçak inmedi. Şubat ayında kullanıma hazır hale gelen havalimanında seferler başlamadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 60 milyon TL'lik havalimanında seferlerin firmaların inisiyatifinde olduğunu bildirdi.

Birgün'ün haberine göre, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, yapımının 60 milyon TL'ye mal olduğu ifade edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'nda seferlere ne zaman başlanacağını sordu. Haziran ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sunan Şahin, "Balıkesir merkezde inşa süreci tamamlanan havalimanının ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır? Havalimanının uçuş takvimine alınmamasının gerekçesi nedir?" ifadelerini kullandı.

'SEFERLER FİRMALARIN İNİSİYATİFİNDE'

CHP'li Şahin'in önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının uçuşlara hazır olduğunu ifade etti. Karaismailoğlu, "Balıkesir Merkez Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımı inşaat süreci tamamlanarak 10 Şubat itibarıyla hizmete verilmiş olup havalimanı, mevcut altyapı ve üstyapı tesisleriyle her türlü sefer talebine cevap verebilecek kapasitededir" dedi.

Havalimanına neden sefer başlatılmadığına yönelik soruyu ise Karaismailoğlu şöyle yanıtladı: "Havalimanlarına düzenlenen seferlerin çeşitliliği, fiyat uygulamaları ve zamanları, bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak havayolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda havayolu kuruluşlarınca belirlenmektedir."

60 milyon TL harcanan havalimanına 5 aydır uçak inmedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

... ~ 4 yıl önce
O kadar parayı oraya dokeceklerine,fabrikasi olmayan bir sürü ilimiz ilçemiz var.fabrika kurunda millet gurbete göç etmesin.yazik o paralara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olsun ~ 4 yıl önce
Birilerinin cebi doldu. Padisahim cok yasa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ana Jet Üssü ~ 4 yıl önce
Askeri Meydan orası, ne diyon babo?..Diyarbakır,Malatya,Konya,Merzifon neyse O.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shuttle ~ 4 yıl önce
Şubat ayında yeni terminal ve apron inşaatı tamamlanmış hizmete hazır hale gelmiş fakat 11 mart'ta pandemi süreci başlamış akabinde ülke çapında uçuşlar durdurulmuş ve halen yarı kapasiteyle bile çalışmayan havacılık sistemi faal.Bu durumda Balıkesir Merkez'in yılı boş tamamlaması ve gelecek yılın mart ayında yaz sezonuna başlaması rasyonel akıl çerçevesinde olacaktır...Nereye uçuş olabilr bu aşikar;ESB ve İST tabii ki....Zaten Borajet turboprop ile eski terminalden ESB uçuyordu 5-6 yıl önce...Şimdi TK bir 319 ile bu işleri halleder İST'DEN başlar Merkeze gelir ESB'YE gider tekrar geri gelir böylece hem iç hem dış hatlara bağlantı kurar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onemli degil ~ 4 yıl önce
Parayi indirdiler ucak iner inmez onlarin umrunda degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müstahak ~ 4 yıl önce
Zafer havalimanının durumu da aynı. Bölge nüfusuna bakmadan yandaşa yılda 1 milyon yolcu garantisi verildi 50 bin yolcu belki geçti. Dünyada örneği olmayan hasta garantili hastaneler olayı ayrı trajikomedi. Nasılsa insanımız çok hasta oluyor buradan da yolumuzu bulalım dediler. Elin adamı insanı hasta olmasın diye uğraşıyor biz tam tersi. Hem fiziksel hem mental hasta etmek için didiniyorlar. 3. köprü İstanbul'a ihanettir dediler şehirden ufak Lüksemburg'dan kredi aldılar yaptılar. Yollar, tüneller,köprüler vs hep döviz bazlı. Hani ülke içinde döviz kullanılmayacaktı? Problem halinde yetkili mahkemeler de İngiliz! İktidar kendi ülkesinde adalete güvenmiyor ve yandaşları sağlama alıyor! İç göçü durdurmadılar 15 yılda İstanbul nüfusu araplarla birlikte 20 milyonu geçti. İktidar 2005-2006 yıllarında Abd dünyaya dolar pompalarken, iktidar yarını ve Türkiye'nin coğrafi konumu,olması muhtemel terör,ekonomik,siyasi,sosyal kriz risklerini düşünmeden fırsat bu fırsat diye düşünerek alayım dolarları hem havamı atayım hem koltuğu sağlama alayım hem cümleten cebi dolduralım dedi ciddi faizle aldığı kredileri,paraları betona,yandaşlara, saraylara,uçaklara,arabalara, lükse,gösterişe,araplara saçtı millet de büyüdük,geliştik sandı şimdi o hurmalar bir yerimizi tırmalıyor,bir tivitle ekonomi mahvoldu,döviz,ithalat,işsizlik rekorları kırılıyor,alım gücü düştükçe düşüyor,herşey ateş pahası,turist gelsin diye kedi gibi taklalar atılıyor üstüne de korona illeti geldi necip milletimiz hala yol,köprü vs yaptı diyor. Yarın aç kalınca onları mı yiyeceksiniz ey millet? Türkiye bu iktidar sayesinde maddi,manevi yıllarca belini doğrultamayacak hale geldi fakat sorgulamaz,sormaz, neme lazımcı,biatçı,şark kurnazı,paraya tamahkar,çıkar için her kılığa girebilecek bu topluma müstahak, acı ama gerçek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beymen Haan ~ 4 yıl önce
Her yatırımı günübirlik değil uzun vadeli de düşünelim.Bugune kadar kısa vadeli ve seçim yatırımda değil seçim boş vaadi olarak kullanılan bu beklentileri bu iktidar Yap İşlet Devret modeli ile çözdü..Olaya turizm yonunde nde bak..
Fo ~ 4 yıl önce
Bkz. Gökçeada havalimanı. Buralar Türk Hava Kuvvetlerine veya uçuş okullarına bırakılmalı. Havalimanına gereksiz diyemem gün gelir stratejik olarak gerekli olur ama kullanılmayan havalimanına onca yatırım yapmak da akıl işi değildir. Bari uçuş okulları ve ordumuz kullansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 4 yıl önce
İkinci bir orgi vakası. Siyasi havalimanlarının sonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayburt-Gumushane ~ 4 yıl önce
Darisi Bayburt-Gumushane havalimaninin basina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 4 yıl önce
Ne gerek varmış oradaki havaalanına. Hırsız ve yolsuzluk çetesine devlet güvenceli para kazandırmak amacıyla yapılan bir havaalanı. Yolsuzluğa ve komisyonculuğa devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000