10 Kasım 2017, Cuma 11:20:57

56 gündür Türkiye'den uçuş izni bekliyor

Belçikalı amatör pilot Valérie Dereymaeker, tek motorlu uçakla Güney Afrika’ya yapacağı uçuş için 15 Eylül’de gittiği Türkiye’de 56 gündür uçuş izninin verilmesini bekliyor.
  • Kaç para bu uçak alalım
  • Yazılanlar yeterli değil, gizlenen birşeyler var, ya yazı kötü niyetli ya da yazdıran. Neden uçuş izni verilmesin, uçamayacaksa Hezarfen' e nasıl gitmiş, Çorlu' da İngilizce bilen çok kişi var.
  • Kadın Belçikalı diye hemen ECAC kapsamında uçuş mu oluyor? Tescil ülkesi nedir diye sorgulamadan haber yapmış birisi, üstüne burada da bir sürü çok bilen yorum yapıyor. Sonra DHMİ şöyle, SHGM böyle... Açın biraz mevzuat okuyun...
  • "Belćikali amatör kadın pilot"Fetocu olabilir..dikkatli olmak gerekir..!!!
  • Bu şahıs ülkemizi kötülemek için kasıtlı olarak uygunsuz davranmış gözüküyor. Ardından kötülemek için ağlama ve şikayetler. Onun burada yaptığını Avrupa'da bir yerde yapın bakalım nasıl başınız belaya girer.
  • DHMİ ye kaldıysan allah yardımcın olsun bacım.Adamlar hala 80 lerdeki devlet dairesi mantığında çalışıyo...
  • Abicim biriniz de ulkede OHAL var demiyorsunuz. Ulke ucurumun kenarinda. Banane ablanin turundan?hic mi gazete okumuyormus?
  • Olayın aslı bu olamaz. Bu bilgiler Bayan pilotun yorumu.! Uluslar arası kurallar var.
  • Welcome to Turkey
  • Dunyan turunu yuruyerek atmak isteyen turistlere en son Istanbul’da tecavuz edilmesinden sonra nedense hic sasirtmadi...

Belçikalı amatör pilot Valérie Dereymaeker, tek motorlu uçakla Güney Afrika’ya yapacağı uçuş için 15 Eylül’de gittiği Türkiye’de 56 gündür uçuş izninin verilmesini bekliyor.

Amatör pilot Valérie Dereymaeker, son iki yıldır dışı bez kaplama, tek motorlu ‘Piper Cub’ tipi uçakla uzun uçuşlar yapıyor. Uçuşlarını da ‘Lady Bush Pilot’ adını verdiği bloğunda yayınlıyor. Aynı zamanda iş kadını olan Dereymaeker, eylül ayı başında Brüksel’den Güney Afrika’ya gitmek üzere yola çıktı. 15 Eylül’de Sofya’dan havalandı ve Çorlu Havalimanı’na indi.

Valérie Dereymaeker, Türkiye’ye indikten sonra Çorlu’da gümrük işlemlerini yaptırdı. Ancak İngilizce bilmeyen personelle anlaşmakta büyük zorluk çekti. Beş saat boyunca beklemesinin ardından kendisine uçağının gece burada kalamayacağı bildirildi. Dereymaeker de bunun üzerine Çorlu’daki yetkililerin önerisiyle uçuş planı çekti ve İstanbul Büyükçekmece’deki Hezarfen Havaalanına gitti. Amacı, burada uçağının bakımlarının yapılması ve sonrasında yola devam edebilmekti.

‘ELİMDE RESMİ UÇUŞ PLANIM VAR’

Bakımlar yapıldıktan sonra tekrar uçuş izni için başvurdu. Ancak Belçikalı pilota bir türlü uçuş izni verilmedi. Dereymaeker, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kural dışı olarak Çorlu’dan Hezarfen’e uçtuğum söylendi. Elimde resmi uçuş planım var. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) onaylı planla uçtum. Bunları göstermeme rağmen bir türlü buradan gidemiyorum Uçağım bez kaplama olduğu için uzun süre dışarıda kalamaz. Kış yaklaşıyor. Uçağım yağmur veya kar yağışına dayanamaz. Çok zaman kaybettiğim için bu turu tamamlamam tehlikeye girdi. Bu bekleyiş sırasında işlerimi takip için arada Belçika’ya gidip gelmek zorunda kaldım. Neden bekletildiğim konusunda ne yazık ki bilgi alamıyorum. Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyorum.” (Hürriyet)
 

56 gündür Türkiye'den uçuş izni bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Fiyat ~ 6 yıl önce
Kaç para bu uçak alalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 6 yıl önce
Yazılanlar yeterli değil, gizlenen birşeyler var, ya yazı kötü niyetli ya da yazdıran. Neden uçuş izni verilmesin, uçamayacaksa Hezarfen' e nasıl gitmiş, Çorlu' da İngilizce bilen çok kişi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Kadın Belçikalı diye hemen ECAC kapsamında uçuş mu oluyor? Tescil ülkesi nedir diye sorgulamadan haber yapmış birisi, üstüne burada da bir sürü çok bilen yorum yapıyor. Sonra DHMİ şöyle, SHGM böyle... Açın biraz mevzuat okuyun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nedir? ~ 6 yıl önce
Hadi sen söyle ozaman sıkıntı nedir? Sen biliyorsun biz bilmiyoruz çünkü hiç bu işlerle uğraşmadık. Hadi söyle dinliyoruz, neymiş bizim bilmediğimiz?
3 noktalım ~ 6 yıl önce
Çok sessizsin konuşamadın bir daha. Ne iş?
Belçikalı. ~ 6 yıl önce
"Belćikali amatör kadın pilot"Fetocu olabilir..dikkatli olmak gerekir..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJAN PROV ~ 6 yıl önce
Bu şahıs ülkemizi kötülemek için kasıtlı olarak uygunsuz davranmış gözüküyor. Ardından kötülemek için ağlama ve şikayetler. Onun burada yaptığını Avrupa'da bir yerde yapın bakalım nasıl başınız belaya girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ye kaldıysan ~ 6 yıl önce
DHMİ ye kaldıysan allah yardımcın olsun bacım.Adamlar hala 80 lerdeki devlet dairesi mantığında çalışıyo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koray ~ 6 yıl önce
Abicim biriniz de ulkede OHAL var demiyorsunuz. Ulke ucurumun kenarinda. Banane ablanin turundan?hic mi gazete okumuyormus?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan Ç ~ 6 yıl önce
Çocuğum ne uçurumu ne kenarı sen ne yedin içtin
Gökhan ç ~ 6 yıl önce
Beleş diye fazla makarna size zarar vermiş. Veya Türkiyeyi hiç tanımıyorsunuz. Ülke bitti. Sona geldik
SS ~ 6 yıl önce
Olayın aslı bu olamaz. Bu bilgiler Bayan pilotun yorumu.! Uluslar arası kurallar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAY BAYAN BİLMİŞ ~ 6 yıl önce
Neymiş o uluslararası kurallar Allah aşkına bizi bi aydınlatırmısın ?
Siz bilmezsiniz ~ 6 yıl önce
Ayetler var
... ~ 6 yıl önce
Welcome to Turkey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sasiran? ~ 6 yıl önce
Dunyan turunu yuruyerek atmak isteyen turistlere en son Istanbul’da tecavuz edilmesinden sonra nedense hic sasirtmadi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000