12 Şubat 2013, Salı 17:29:28

51 MİLYON AVROLUK YOLSUZLUK

Türkiye Savunmasında kilit ihalelere imza atan İtalyan Finmeccanica şirketler grubu CEO’su Giuseppe Orsi 51 milyon euroluk yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındı...

Savurka, Havacılık ve Güvenlik alanında dünyanın altıncı, Avrupa’nın üçüncü ve İtalya’nın lider şirketler grubu Finmeccanica’nın merkezinin bulunduğu Milano yakınındaki Busto Arsizio kentinde sorgu hakimi kararıyla gerçekleştirilien operasyonda, CEO Giuseppe Orsi gözaltına alındı. Gözaltına gerekçe olarak halihazırda yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen tutuklamaya uluslararsı rüşvet gerekçe gösterildi. İddialara göre Hindistan’a 12 helikopter satışının yapılması için rüşvet verildi. Yolsuzluğun 51 milyon euroyu bulduğu öne sürüldü.

Aynı gerekçeyle Finmeccanica bünyesinde yer alan ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı için ürettiği helikopterlerle de Türkiye’de yakından tanınan Agusta Westland Firması Başkanı Bruno Spagnolini hakkında da ev hapsi kararı çıkartıldı. Operasyon kapsamında yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

HELİKOPTERDEN UZAY KEŞFİNE HER YERDE VAR

Finmeccanica Türkiye’de ATAK projesi kapsamında 9 adet T-129 taarruz helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Meltem 3 Projesi kapsamında 10 adet ATR-72 tipi uçakların ihaleleriyle gündeme gelmişti. Ayrıca yüzde 67 Finmeccanica, yüzde 33 Fransız Thales’e ait olan Telespazio, Türkiye’nin uzayı keşif projesi Göktürk uydusu ve proje yapılanması içinde önemli bir rol üstlenmişti. Grup, faaliyetlerini daha iyi yönetebilmek için Ankara’da bir merkez açmıştı. Operasyonun şirketin Türkiye’deki projelerine etkisi zaman içinde belli olacak. (Gazetevatan)

51 MİLYON AVROLUK YOLSUZLUK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000