10 Şubat 2010, Çarşamba 11:00:12

5 milyon dolarlık fiyasko!

İbrahim Tatlıses’in yeni uçağında ILS cihazı bulunmaması ünlü türkücünün canını sıkıyor…
  • ILS uçakta olmaz. ILS yerde konuşlandırılmış bir hassas yaklaşma sistemidir. Uçakta kendi bünyesinde bulundurduğu seyrüsefer cihazları ile yerden aldığı sinyallaeri işler ve pilota görsel-sesli ikazlarla bilgi verir. Uçağın gerçek fiyatı haberde ki gibi 5 milyon dolar değil...Bu uçak yaklaşık 3 yıl önce Amerikadan alınırken bile 5 milyon dolar verilmemişti.
  • Bu 500.000 usdlik cihazı ben de merak ettim, nedir?
  • SHGM den alınacak özel izin ile yurt dışına götürülülmesi gerekmektedir.Bakın işte o yapılacak masraflar 500 bin dolar tutabilir.Nediyelim Tatlısese hayırlı olsun,inşallah B-200 ünü sattığına pişman olmaz.Not;Bu uçağın aynısı 1994-5 yılında AHL 36 pist başı öncesine CRM yetersizliğinden oturmuş,uçak kal olmuşve ILS sistemi de parçalanmıştır.(Pilotlar yaralı kurtulmuştur).Bilgilerinize sunulur.saygılarımla.
  • Gazeteciler bu haberleri nereden elde ediyorlar bilmiyorum ama ben aynı haberleri AirportHaberin aynen aktarmasını üzüntüyle karşılıyorum.Kusura bakmayın ama bu haberi aynen vermeniz size yakışmıyor.Sizki havacılığı bilen bir ekibe sahipsiniz,bazen hatalar olabilir ama bu olmamalıydı.Birincisi ,ILS uçaklarda bulunan bir CİHAZ değil,yer teçhizat sisteminin tümüne verilen bir isimdir(Hassas Yaklaşma Sistemi).İkincisi,Bu uçak çok eski bir modeldir(Japon Teknolojisi) Üzerinde FMS sistemi belki yoktur ama uygun bir GPS vardır.Belki bu GPS yetersiz olabilir.Bunlarında en baba yigidi 50 bin dolardır.üçüncüsü bu uçağın fiatıda üfürüldüğü gibi değil en fazla 1.5 milyon un altındadır(USD).beşincisi;uçagın uygulanması gereken AD'(bakımlar)için SHGM
  • Nedir bu ILS cihazı ? Hemen hemen C-173 dahil her uçakta ILS sinyali alan bir avionik var. BU mu yok muş?
  • yok canım, daha da neler...
  • (I)brahimtat(L)i(S)es ADINDA TASIYOR ILS NE YAPSIN INERKEN GEZI SAPI SAPI DIYE BAGIRSA YETER
  • sakın bu bahsettiiginiz cihaz ILS deilde, PRNAV kabiliyetli FMS cihazı olmasın...
  • Ibrahim Tatlises Urfalidir. Gitsin GAPta bir ise yaramayan ILS cihazi taksin ucagina...:)

İbrahim Tatlıses’in geçtiğimiz günlerde 5 milyon dolara satın aldığı Hawker Beechcraft 400 tipi özel uçağında ILS cihazının bulunmaması Tatlıses’in keyfini kaçırdı.

Uçakların pist başına kadar hassas yaklaşmasını ve güvenli bir iniş yapmasını sağlayan cihazın uçakta bulunmaması nedeniyle Tatlıses’in yurt dışına çıkamadığı öğrenildi.

Değeri 500 bin dolar olan ILS cihazının uçağında bulunmaması nedeniyle uçağını tam anlamıyla kullanamamaktan şikâyet eden Tatlıses'in uçağına söz konusu cihazı taktıracağı da gelen bilgiler arasında.

5 milyon dolarlık fiyasko!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
ILS uçakta olmaz. ILS yerde konuşlandırılmış bir hassas yaklaşma sistemidir. Uçakta kendi bünyesinde bulundurduğu seyrüsefer cihazları ile yerden aldığı sinyallaeri işler ve pilota görsel-sesli ikazlarla bilgi verir. Uçağın gerçek fiyatı haberde ki gibi 5 milyon dolar değil...Bu uçak yaklaşık 3 yıl önce Amerikadan alınırken bile 5 milyon dolar verilmemişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu 500.000 usdlik cihazı ben de merak ettim, nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM den alınacak özel izin ile yurt dışına götürülülmesi gerekmektedir.Bakın işte o yapılacak masraflar 500 bin dolar tutabilir.Nediyelim Tatlısese hayırlı olsun,inşallah B-200 ünü sattığına pişman olmaz.Not;Bu uçağın aynısı 1994-5 yılında AHL 36 pist başı öncesine CRM yetersizliğinden oturmuş,uçak kal olmuşve ILS sistemi de parçalanmıştır.(Pilotlar yaralı kurtulmuştur).Bilgilerinize sunulur.saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazeteciler bu haberleri nereden elde ediyorlar bilmiyorum ama ben aynı haberleri AirportHaberin aynen aktarmasını üzüntüyle karşılıyorum.Kusura bakmayın ama bu haberi aynen vermeniz size yakışmıyor.Sizki havacılığı bilen bir ekibe sahipsiniz,bazen hatalar olabilir ama bu olmamalıydı.Birincisi ,ILS uçaklarda bulunan bir CİHAZ değil,yer teçhizat sisteminin tümüne verilen bir isimdir(Hassas Yaklaşma Sistemi).İkincisi,Bu uçak çok eski bir modeldir(Japon Teknolojisi) Üzerinde FMS sistemi belki yoktur ama uygun bir GPS vardır.Belki bu GPS yetersiz olabilir.Bunlarında en baba yigidi 50 bin dolardır.üçüncüsü bu uçağın fiatıda üfürüldüğü gibi değil en fazla 1.5 milyon un altındadır(USD).beşincisi;uçagın uygulanması gereken AD'(bakımlar)için SHGM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nedir bu ILS cihazı ? Hemen hemen C-173 dahil her uçakta ILS sinyali alan bir avionik var. BU mu yok muş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yok canım, daha da neler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
(I)brahimtat(L)i(S)es ADINDA TASIYOR ILS NE YAPSIN INERKEN GEZI SAPI SAPI DIYE BAGIRSA YETER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sakın bu bahsettiiginiz cihaz ILS deilde, PRNAV kabiliyetli FMS cihazı olmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ibrahim Tatlises Urfalidir. Gitsin GAPta bir ise yaramayan ILS cihazi taksin ucagina...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000