24 Mayıs 2010, Pazartesi 10:14:17

5 ayda 500 ölü, gökyüzünde neler oluyor?

5 ayda 500'e yakın insanın öldüğü havayolu kazalarının sebebi ne?
  • BÜTÜN DÜNYADA HAVACILIK TEKNOLOJİSİ GELİŞTİKÇE VE UÇAK ÜRETİMİ ARTTIKÇA, HAVACILIK SEKTÖRÜ DE BUNA PARALEL HIZLA GELİŞMEKTE VE İŞETMELERİN DE UÇAK SAYILARI DOĞAL OLARAK HIZLA ARMAKTADIR. BU DURUMDA GELİŞEN HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ, İYİ DENETİM VE KONTROL ALTINA ALAN OTORİTELER KAZA RİSKİNİ MİNİMİZE EDECEKLER, ALAMAYANLAR DA BU RİSKİ YÜKSELTECEKTİR. MARİFET SADECE İŞETMELERİN, UÇAKLARIN, FREKANSLARIN VS SAYILARINI ARTIRMAK VEYA BÜYÜTMEK DEĞİLDİR, O ZATEN KENDİLİĞİNDEN GELİŞİYOR. ASIL OLAN BUNLARIN DENETİM VE KONTROLÜNÜ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPARAK, UÇUŞ EMNİYETİNİ VE KAZALARIN ÖNLENMESİNİ SAĞLAMAKTIR. AKSİ TAKDİRDE KAZALAR ARDI ARDINA GELDİĞİNDE SHGM YETKİLİLERİ BUNUN HESABINI HİÇBİR ŞEKİLDE VEREMEZ. AERONAUTICS.
  • Lübnanin hiç bir suçu yok o bir ETHIOPIAN Boeing 737-800W uçagiydi. Ayrica unutma ki subat 2009 da Türkiye de vardi.(Amsterdamda)
  • her üreticinin şirket ismi var.rus,amerikan,avrupa.demekki hepsi düşe biliyor?md.737.a330.bazıları saplanıyor bu uçak kötü o uçak kötü.bakımsız ve egtimi eksik uçak pilot kötü.bunlar düşüyor.
  • Allah böyle ani alil ve kanla yazılı olaylardan korusun.
  • lübnan, libya, rusya, afganistan, hindistan

5 ay içerisinde gökyüzünde kazaların arttığı gözönüne alınırsa bu kazaların sebebi ne? Uçak sayısının fazlalaşması mı? Teknik ekip yetersizliği mi? Artan hava trafiğinde uçağı uçuracak deneyimsiz pilotların sefere çıkması mı?

Gelin son 5 ayda yaşanan uçak kazalarına bir göz atalım...

25 Ocak 2010- LÜBNAN

Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan havalanan Etiyopya Havayollarına bağlı Boeing 737-800 tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra Akdeniz’e düştü... Sonuç: 90 ölü

11 Nisan 2010-RUSYA

Polonya devlet erkanını taşıyan Tupolev Tu-154 tipi uçak Rusya’da inişe geçtiği sırada düştü... Sonuç: 97 ölü

12 Mayıs 2010 - LİBYA

Libya’da inişe geçtiği sırada düşen Airbus-330 tipi uçaktaki 104 kişiden sadece bir yolcu sağ kurtuldu.

17 Mayıs 2010- AFGANİSTAN

Afganistan’da dağlık alanda düşen Antonov 24 tipi uçaktaki 43 kişiden kurtulan olmadı.

22 Mayıs 2010- HİNDİSTAN

Sırbistan uyruklu yabancı pilotun direğe çarptığı ve bunun sonucunda uçağın dengesini kaybederek ormanlık alana düştüğü iddia edildi. Kazadan sadece 8 kişi kurtulabildi. 158 kişi ise feci bir şekilde yaşamını yitirdi.

5 kazadan sadece 1 tanesi yüksek irtifa halindeyken meydana geldi. Bu kazayı yapan uçağın ise eski bir Antonov 24 olduğu ve kötü hava koşullarında dağlara çarpmış olma ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi.

Dünyanın en güvnli ulaşım aracı olarak bilinen yolcu uçaklarının düşmesi sonucu 5 ay gibi bir sürede bunca kişinin hayatını kaybetmesi, kaza nedenleri hakkında insanların kafasında soru işaretleri uyandırmaya başladı...

©AirportHaber

5 ayda 500 ölü, gökyüzünde neler oluyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
BÜTÜN DÜNYADA HAVACILIK TEKNOLOJİSİ GELİŞTİKÇE VE UÇAK ÜRETİMİ ARTTIKÇA, HAVACILIK SEKTÖRÜ DE BUNA PARALEL HIZLA GELİŞMEKTE VE İŞETMELERİN DE UÇAK SAYILARI DOĞAL OLARAK HIZLA ARMAKTADIR. BU DURUMDA GELİŞEN HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ, İYİ DENETİM VE KONTROL ALTINA ALAN OTORİTELER KAZA RİSKİNİ MİNİMİZE EDECEKLER, ALAMAYANLAR DA BU RİSKİ YÜKSELTECEKTİR. MARİFET SADECE İŞETMELERİN, UÇAKLARIN, FREKANSLARIN VS SAYILARINI ARTIRMAK VEYA BÜYÜTMEK DEĞİLDİR, O ZATEN KENDİLİĞİNDEN GELİŞİYOR. ASIL OLAN BUNLARIN DENETİM VE KONTROLÜNÜ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPARAK, UÇUŞ EMNİYETİNİ VE KAZALARIN ÖNLENMESİNİ SAĞLAMAKTIR. AKSİ TAKDİRDE KAZALAR ARDI ARDINA GELDİĞİNDE SHGM YETKİLİLERİ BUNUN HESABINI HİÇBİR ŞEKİLDE VEREMEZ. AERONAUTICS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lübnanin hiç bir suçu yok o bir ETHIOPIAN Boeing 737-800W uçagiydi. Ayrica unutma ki subat 2009 da Türkiye de vardi.(Amsterdamda)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her üreticinin şirket ismi var.rus,amerikan,avrupa.demekki hepsi düşe biliyor?md.737.a330.bazıları saplanıyor bu uçak kötü o uçak kötü.bakımsız ve egtimi eksik uçak pilot kötü.bunlar düşüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah böyle ani alil ve kanla yazılı olaylardan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lübnan, libya, rusya, afganistan, hindistan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000