09 Ekim 2014, Perşembe 09:06:04

46'LIK DELİKANLI KASIM'DA REKORA ATLAYACAK

46 yaşındaki Levent Gürcan, yaptığı sporlarla adeta parmak ısırtıyor.
  • Yorum yazan diğer 2 arkadaşı tanımıyorum ama belliki onlarda bizi pek tanımıyor Celal Erkan 'ın dediği gibi zaten kaç kişiyiz. Hayko, Ruşen on numara insanlar ve bu işe gönül vermiş canımız ciğerimiz arkadaşlarımız. Benim ve tüm arkadaşların amacı imkanları doğrultusunda paraşütcülüğü tanıtmak anlatmak. Kimsenin öne çıkmak gibi bir derdi yok bu camiada. Selamlar sevgiler.
  • Levent arkadaşımız canı gönülden tebrik ediyorum, İphone uygulamasını rumuzlu, adını bile yazma cesareti gösterememiş kişiyide yazdığı garip ve anlamsız mesajından dolayı kınıyorum..Paraşüt camiasının bilirkişisi midir her ne kimse, spor her şeyden önce centilmenlik ister, emek ister...Başarılarının devamını dileriz sevgili Levent, böyle başarıların altına yazı yazıp nemalanmaya çalışanlar hep olmuştur, olacaktır da, lütfen sen bildiğin yolda emin adımlarla ilerlemeye devam et, hevesin hiç bitmesin:))
  • Arkadaşlar paraşütçü camiasıda Alfabemiz gibi, aşağıdanda toplasan 29 harf yukarıdanda toplasan 29 harf . Hepimiz bir şeyler yapmalıyız ama bir tek yapmamamız gereken meyve veren ağaçları taşlamamalıyız. Şu an ismi geçen arkadaşlara yenileride katılsın ki hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyelim. Kimsenin paraşütçülükten bi rant beklentisi yoktur emin olun.., herkese saygılarımı sunar Kasım'da Efes'e beklediğimizi söylemek isterim.
  • Gürcanı öveceğinize takımın kralı hayko,Celal ve ruşenin takımını takip edin...şöhretler karması maşallah..
  • Ruşen kaptan dört gözle seni bekliyoruz.anadan doğma tek havacı adam gibi adam...

Bazı insanlar vardır. Heyecanını yatıştırmak için adrenalini yüksek sporlar yapmadan kendilerini iyi hissetmezler. 46 yaşındaki Levent Gürcan da, bunlarda biri. Kendisini, ‘doğuştan adrenalinci’ şeklinde tanımlayan Gürcan, bugüne kadar paraşütle atlamakla kalmamış, karada motor yarışlarına katılmış, deniz ve kar üstünde hıza dayalı tehlikeli sporlarla uğraşmış. Başarılı sporcu, motorla 330 kilometre hıza ulaşırken, takviye oksijen tüpüyle 18 bin 500 feet’ten yani 5 bin 600 metreden paraşütle atlayış gerçekleştirmiş, gökyüzünde 298 kilometre hıza ulaşmış.

HOBİ OLARAK BAŞLADI İŞ KURDU!

Hızı seven motor tutkunu Levent Gürcan, Ankara’da Harley Davidson motosikletlerinin bayiliğini yapıyor. “Hobim işim oldu.” diyen Gürcan, 25 yıldır motosiklet kullanıyor. Motor yarışlarına da, katılan Gürcan, ilk olarak 2004’de Türkiye Pist Şampiyonası’nda mücadele etmiş. 8 yıl yarışmış ve ikincilik elde ettiği sezonlar yaşamış. Gürcan ayrıca İngiltere Kraliyet Vakfı’na bağlı Uluslararası Sürüş Eğitimi Akademisi IVV’den, Motosiklet Eğitmeni Akreditasyonu almış. İçindeki heyecanı bir türlü yatıştıramayan Gürcan, motosiklet kullanmanın yanı sıra kite bording, snowboard ve sucuba diving gibi adrenalini yüksek sporlarla ciddi şekilde ilgilenmiş. Fırsat buldukça hıza dayalı sporları yapmaktan büyük keyif aldığını söyleyen başarılı sporcu, zinde bir vücuda sahip olmak için herkesin her yaşta mutlaka spor yapması gerektiğine dikkat çekiyor.

NAYLON ÇUVALI PARAŞÜT YAPMIŞ!

Gürcan’ın, paraşütle atlama sevdası ise daha küçük yaşlarda başlamış. Yüksek bahçe duvarları ile inşaatların 1. katından kumların üzerine naylon çuvaldan paraşüt yaparak atlayan Gürcan, 17 yaşında gökyüzünden atlama hayalini gerçekleştirmek için harekete geçmiş.  1985’te THK’ya başvuran ancak kontenjan azlığı nedeniyle kabul edilmeyen genç paraşütçü adayı, 2006’da Efes Atlayış Merkezi’nde hayalini gerçekleştirebilmiş. Bugüne kadar yaklaşık 550 atlayış yapan amatör paraşütçü, kendini daha da geliştirmek amacıyla Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Dubai ve Almanya gibi ülkelerde eğitim almış.

YARIŞMADA 7. OLDULAR

Leven Gürcan, 1,5 yıl önce Dara Aslan, Nadir Yıldırım ve Sinem Tufan ile ‘Anatolia’ adlı takım kurmuş. Ekip, daha sonra yurtiçi ve yurtdışında birçok atlayış gerçekleştirmiş. Geçen ay Hollanda’da Serbest Paraşüt Avrupa Ligi yarışlarına katılan ekip, takım halinde 7. olmuş. Türkiye’de ilk defa amatör bir sky diving takımının uluslararası bir yarışmada yer aldığını ifade eden Gürcan, bu tür organizasyonlara katılmaya devam edeceklerini ve başarılı sonuçlarla Türkiye’yi en şekilde temsil etmeye çalışacaklarını söylüyor.

KASIM’DA REKORA ATLAYACAKLAR!

Bir grup arkadaşıyla Rusya’da ulusal bayramlarda gerçekleştirilen 60’lı Çoklu Tutuşma yarışması ile özel organizasyonlara katıldığını anlatan Gürcan, daha sonra da, kazandığı tecrübeye güvenerek arkadaşlarıyla Türkiye’de ‘Çoklu Tutuşma Rekor Denemesi’ni harekete geçirmiş. Gürcan’ın anlattığına göre, 29 paraşütçü, Çoklu Tutuşma rekoru kırmak amacıyla geçen yıl 29 Ekim’de İzmir’deki Selçuk Havaalanı’ndan kalkan CASA tipi uçakla 18 bin feet’ten beş atlayış yapmış. 220 kilometre hızla düşerken havada buluşup, önceden belirlenen formasyonları gerçekleştiren paraşütçüler, 2010’da 17 kişiyle kırılan çoklu tutuşma rekorunu önce 18, ardından 20 ve son atlayışlarında da, 24 kişiyle kırmayı başarmış. Hedeflenen 29 kişilik Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru ise ne yazık ki, kırılamamış. Ancak pes etmeyen paraşütçüler, 60 kişilik yeni rekor denemesi için Kasım’da tekrar atlayış gerçekleştireceklermiş.

HAYALİ KIZIYLA ATLAMAK

Gürcan, paraşütçülük alanında Türkiye’yi hak ettiği yerlere getirebilmek için tüm enerjisini harcamak istediğini ifade ederek, en büyük hayalinin henüz 3,5 yaşındaki kızıyla 4000 metreden paraşütle atlamak olduğunu söylüyor. Kızıyla hobilerini paylaşmak istediğini dile getiren Gürcan, kurallar gereği kızıyla ilk atlayışını yaklaşık 13 yıl sonra yapabileceği günü özlemle bekliyor.



Mustafa Gün / Zaman

46'LIK DELİKANLI KASIM'DA REKORA ATLAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Levent Gürcan ~ 9 yıl önce
Yorum yazan diğer 2 arkadaşı tanımıyorum ama belliki onlarda bizi pek tanımıyor Celal Erkan 'ın dediği gibi zaten kaç kişiyiz. Hayko, Ruşen on numara insanlar ve bu işe gönül vermiş canımız ciğerimiz arkadaşlarımız. Benim ve tüm arkadaşların amacı imkanları doğrultusunda paraşütcülüğü tanıtmak anlatmak. Kimsenin öne çıkmak gibi bir derdi yok bu camiada. Selamlar sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burcu Özden ~ 9 yıl önce
Levent arkadaşımız canı gönülden tebrik ediyorum, İphone uygulamasını rumuzlu, adını bile yazma cesareti gösterememiş kişiyide yazdığı garip ve anlamsız mesajından dolayı kınıyorum..Paraşüt camiasının bilirkişisi midir her ne kimse, spor her şeyden önce centilmenlik ister, emek ister...Başarılarının devamını dileriz sevgili Levent, böyle başarıların altına yazı yazıp nemalanmaya çalışanlar hep olmuştur, olacaktır da, lütfen sen bildiğin yolda emin adımlarla ilerlemeye devam et, hevesin hiç bitmesin:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal ERKAN ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar paraşütçü camiasıda Alfabemiz gibi, aşağıdanda toplasan 29 harf yukarıdanda toplasan 29 harf . Hepimiz bir şeyler yapmalıyız ama bir tek yapmamamız gereken meyve veren ağaçları taşlamamalıyız. Şu an ismi geçen arkadaşlara yenileride katılsın ki hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyelim. Kimsenin paraşütçülükten bi rant beklentisi yoktur emin olun.., herkese saygılarımı sunar Kasım'da Efes'e beklediğimizi söylemek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gürcanı öveceğinize takımın kralı hayko,Celal ve ruşenin takımını takip edin...şöhretler karması maşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ruşen kaptan dört gözle seni bekliyoruz.anadan doğma tek havacı adam gibi adam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000