23 Ekim 2013, Çarşamba 13:02:39

45 MİLYON DOLARLIK JETİN MÜŞTERİSİ BELLİ OLDU

45 milyon dolarlık uçağın Türkiye'deki ilk müşterisi belli oldu...
  • elin adamı uçak alır, bize ne, araba alır bize ne, helicopter alır bize ne hasetlik kıskançlık dedikodu bizim milletin yarasıdır. kime ne herkes iktidara yakın firmalar deyip duruyor, gayet normal bedava alınan bir şey var mı. sorarım size 2001 yılında doğan holding devlete ait Dışbank bankasını devletten kredi alarak satın aldı ucuza aldı sonra bir kaç yıl işletip sattı yabancılara.. sonra devletin şirketi koca petrol ofisini aydın doğan ucuza satın aldı mesut yılömaz sayesinde sonra da sattı yabancılara.. sorarım buralara yazanlara ya.. kaç tane banka batırıldı hem de hükümet eliyle dsp-anap-mhp hukumeti işbirliği ile verilen usulsüz banka kredileri çaycının şöförün üzerinden krediler çekildi ve halkın paralarını çaldılar resmi olarak 70 milyar dolar gayri resmi 100 mlyardan dolardan fazla para buhar olup uçup gitti..bunların hepsi türkiyede oldu neredeydi aklınız sorarım size.
  • Kagit ustundeki ucak icin cok para, zaten kalmis surada 5-6 sene omrun onuda aldigin ucagi bekleyerekmi gecireceksin. Ver 8 milyon daha al Gulfstream 550, hem bekleme hemde istanbuldan los angales e git. Newyork neki.
  • HER İKTİDAR KENDİ ADAMINI YARATIR.
  • Cengiz Holding’in hızlı yükselişi Son 10 yılda Türkiye’nin önde gelen holdinglerin arasına giren Cengiz Holding’in, hızlı yükselişi ekonomi çevrelerinin dilinden düşmüyor. Yaklaşık yedi yıl öncesine kadar Cengiz Kadeşler İnşaat şirketi olarak bilinen Cengiz Holding’in ismi hükümete yakın şirketlerin başında sayılıyor. Son olarak Haliç Yat Limanı ve Çevresi ihalesine teklif veren konsorsiyumun içinde yer alan Cengiz İnşaat, üçüncü havalimanı ihalesini kazanan şirketler arasında bulunuyor. Cengiz İnşaat’ın Özelleştirme İdaresi’nden ise, 2004’te Eti Bakır’ı, 2005’te Eti Alüminyum’u aldı. Holding, elektrik dağıtım ihalelerinde de damgasını vurarak, bugüne kadar ortaklık olarak Boğaziçi Elektrik, Akdeniz Elektrik, Uludağ Elektrik, Edaş ve Çamlıbel Elektrik dağıtım bölgelerini kazanan grubun içinde yer aldı. 424 milyon liralık vergi borcu silindi (Taraf)
  • Evet, tanıyalım : iktidarla yakınlığı ve hatta hemşehriliği ve ahbaplığı olan, 2002 den sonra yıldızı parlayan, olmadık işlere en yüksek rakamlarla teklif veren ve ne hikmesse kazanan ama vergi listelerinde pek de rastlayamadığımız değerli iş adamımız.
  • beyefendiyi inşallah birgün vergi rekortmeni olarak görürüz.

45 milyon dolarlık uçağın Türkiye'deki ilk müşterisi belli oldu. Son dönem yapılan büyük özelleştirme ve ihalelerde boy gösteren Cengiz Holding'in patronu Mehmet Cengiz, Falcon 2000 EX'ten sonra şimdi de Falcon 5X sahibi olmak için sipariş verdi.

Askeri uçaklardan edindiği tecrübeyi özel jetlere yansıtan Dassault şirketi, uzun mesafeleri duraksız uçabilen yeni modelini kısa bir süre önce Las Vegas'ta yapılan Fuarda dünyaya tanıtmıştı. Falcon 5X adı verilen uçak, 45 milyon dolarlık tam donanımlı fiyatıyla dudak uçuklatırken, ilk siparişin Türkiye'den verildiği belirtilmişti. Mehmet Cengiz'e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu siparişin sahibi Cengiz. Cengiz Holding bünyesinde, Cengiz Havacılık'a ait Eurocopter EC155 VIP model bir helikopter ile Falcon 2000 EX  model iş jeti bulunuyor. Şirketin bu araçları hem kendi ihtiyaçları için kullanılıyor hem de ticari taksi hizmeti veriyor.

İstanbul-New York arasında duraksız uçabilecek Falcon 5X, çift motorlu. Koltuk kapasitesi 16’ya kadar çıkabilen özel jet, sınıfındaki jetler arasında en geniş kabine sahip. Özellikle uzun menzilde yüksek konfor sunacak Falcon 5X’in kabinin yüksekliği 1 metre 98 santimetre. Eni ise 2 metre 58 santimetre.

Mehmet Cengiz Kimdir?

Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, 1980’de altyapı, taahhüt işleriyle başladığı iş yaşamını 1990'larda turizm yatırımlarıyla devam etti. 2004 yılında da Eti Bakır A.Ş.’yi ardından Eti Alüminyum’u alarak madencilik sektörüne adım attı. Bugün inşaat, turizm, madencilik, enerji, sigorta ve havacılık sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Mehmet Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akdeniz, Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketinin de sahibi. Limak ve Kolin'in yanı sıra Kanyon ve MaPa ile birlikte 3. Havalimanı ihalesini de kazanmıştı. Yine üç ortak Akşam Gazetesi, SkyTürk360 ile radyo ve dergileri 60 milyon dolara alacaklarını açıklamış ancak daha sonra bundan vazgeçmişlerdi. (Hürriyet)

45 MİLYON DOLARLIK JETİN MÜŞTERİSİ BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

camaroth ~ 10 yıl önce
elin adamı uçak alır, bize ne, araba alır bize ne, helicopter alır bize ne hasetlik kıskançlık dedikodu bizim milletin yarasıdır. kime ne herkes iktidara yakın firmalar deyip duruyor, gayet normal bedava alınan bir şey var mı. sorarım size 2001 yılında doğan holding devlete ait Dışbank bankasını devletten kredi alarak satın aldı ucuza aldı sonra bir kaç yıl işletip sattı yabancılara.. sonra devletin şirketi koca petrol ofisini aydın doğan ucuza satın aldı mesut yılömaz sayesinde sonra da sattı yabancılara.. sorarım buralara yazanlara ya.. kaç tane banka batırıldı hem de hükümet eliyle dsp-anap-mhp hukumeti işbirliği ile verilen usulsüz banka kredileri çaycının şöförün üzerinden krediler çekildi ve halkın paralarını çaldılar resmi olarak 70 milyar dolar gayri resmi 100 mlyardan dolardan fazla para buhar olup uçup gitti..bunların hepsi türkiyede oldu neredeydi aklınız sorarım size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth'a !!! ~ 10 yıl önce
şimdi de aynı dümenler dönüyor merak etme tek fark isimler başka yöntemler başka!!!!
Kagit ucak ~ 10 yıl önce
Kagit ustundeki ucak icin cok para, zaten kalmis surada 5-6 sene omrun onuda aldigin ucagi bekleyerekmi gecireceksin. Ver 8 milyon daha al Gulfstream 550, hem bekleme hemde istanbuldan los angales e git. Newyork neki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CONSTRUCTION ~ 10 yıl önce
HER İKTİDAR KENDİ ADAMINI YARATIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısmet ~ 10 yıl önce
Cengiz Holding’in hızlı yükselişi Son 10 yılda Türkiye’nin önde gelen holdinglerin arasına giren Cengiz Holding’in, hızlı yükselişi ekonomi çevrelerinin dilinden düşmüyor. Yaklaşık yedi yıl öncesine kadar Cengiz Kadeşler İnşaat şirketi olarak bilinen Cengiz Holding’in ismi hükümete yakın şirketlerin başında sayılıyor. Son olarak Haliç Yat Limanı ve Çevresi ihalesine teklif veren konsorsiyumun içinde yer alan Cengiz İnşaat, üçüncü havalimanı ihalesini kazanan şirketler arasında bulunuyor. Cengiz İnşaat’ın Özelleştirme İdaresi’nden ise, 2004’te Eti Bakır’ı, 2005’te Eti Alüminyum’u aldı. Holding, elektrik dağıtım ihalelerinde de damgasını vurarak, bugüne kadar ortaklık olarak Boğaziçi Elektrik, Akdeniz Elektrik, Uludağ Elektrik, Edaş ve Çamlıbel Elektrik dağıtım bölgelerini kazanan grubun içinde yer aldı. 424 milyon liralık vergi borcu silindi (Taraf)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Evet, tanıyalım : iktidarla yakınlığı ve hatta hemşehriliği ve ahbaplığı olan, 2002 den sonra yıldızı parlayan, olmadık işlere en yüksek rakamlarla teklif veren ve ne hikmesse kazanan ama vergi listelerinde pek de rastlayamadığımız değerli iş adamımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
bilmiyorsan öğren cengiz holding 2002 yılından öncede Türkiyede sayılı firmalar arasındaydı. işini adam gibi yapan yaptığı işi bitiş tarihinden daha önce bitiren nadir firmalardan bitanesidir... çalışıyorsan kazanırsın
eagle ~ 10 yıl önce
beyefendiyi inşallah birgün vergi rekortmeni olarak görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000