14 Haziran 2018, Perşembe 09:30:52

45 gündür maaş alamayan personel kazan kaldırdı!

Ercan Havalimanı’nda hizmet veren Cyprus Airport Services (CAS) çalışanları 45 gündür maaş almadıkları gerekçesi ve şirketin statüsünün yükseltilmesi talebiyle meclis önünde eylem yaptı.
  • Bir türlü adam olamadınız be kardeşim. Kontuarlarda üniforma bile giymiyordunuz. Torpilli olmanız sizinle beraber şirketide kapattı. Birde başınızda fikret gibi siyasi bir zavallı vardı. Olacağı buydu. Bir zamanlar bütün uçaklara siz bakardınız. Havaş gitti battınız
  • Bu şirketin en büyük kaybı havaşın gitmesi oldu. Havaşı beğenmeyen ben daha iyi yaparım diyenlerin başında denktaş vardı. Hadi yap bakalım. Bütün adamlarını doldurdun beygir güdemeyen adama genel müdürlük verdin. Elindeki müşteriyi kaçırdın. Şimdi nasıl maaş öderiz. Beyinsizler ordusu ne olacak
  • KKTC'de havalimanına yolcu getirip götüren KIBHAS dan birazcık bahsetmek istiyorum. Yerli ve yabancı turistlere hizmet veren bu firmanın araçlarını kontrol eden bir yetkili veya yetkililer varmıdır? Araçlara KKTC millet vekillerini bindirip bir gün Girne'ye götürmek lazım. Bence araçlar dökülüyor. İlgili bir kişi okur da gerekli tedbir alınır ümidiyle Yavru Vatana selamlar.
  • Cas şirketinden hizmet alan bütün şirketler şikayetçi. Naptınız bu uçaklara anlamadım
  • 2 uçağa 130 kişiyle hizmet verip önüne geleni şirkete alırsan bu olur. Başlarındaki adam kthy nı batıran adam zaten. Çavuşoğlu isimli biri. Adam hayatında çalışmamış. İlk işi kthy onu batırmış. İkinci işi cas. Onuda batırmış. Birde kktc de en büyük tehlike havasen isimli Türkiye düşmanı sendika. Bu adamlar var olduğu sürece havacılık yürümez. 2014 yılına kadar en güçlü handling şirketiydi. %80 uçaklara onlar bakardı. Türk ortağı havaşı beğenmediler biz iyisini yaparız dediler. Al sana iyisi. Şimdi ne olacak. Siz adam olmazsınız. Verin parayı bulun profesyonel bir yönetici. Siyasetle olmaz bu işler
  • Zaten bir maaşın günü aksadimi gidici demek. ..Bizdeki uyanıklar birtek anlamıyor. .
  • Türkiye olmasa açlıktan ölecekler birde Türkiye karşıtı hareket ederler..
  • hazır elinizde şirket var , yolcu geliyor , ama hep şikayet hep şikayet !. ondan sonra , " rum bizi geçti " .. geçer gardaçcığım , geçer .. sizden sonra yugoslavya parçalandı 10 a bölündü , hepsi gendi yolunda giderler tamamdırlar , siz halâ daha ağlarsınız ..

Ercan Havalimanı’nda hizmet veren Cyprus Airport Services (CAS) çalışanları 45 gündür maaş almadıkları gerekçesi ve şirketin statüsünün yükseltilmesi talebiyle meclis önünde eylem yaptı.

Eylem sürerken, çalışanları temsilen bir grup Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile görüşerek sorunlarını aktardı.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, CAS çalışanlarının devlete değil de özel bir şirkete aitmiş gibi bir davranış sergilendiğini belirterek hükümetin çalışanların mağduriyetini bayramdan önce gidermesi ve sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetin laf yerine icraat yapmasını bekliyoruz diyen Töre CAS çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde tepkilerinin artacağını belirtti.

Görüşmede hazır bulunan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz da şirkette yaşanan sorunlarda çalışanın suçu olmadığını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının yaşanan sorunlara çözüm üretmesi gerektiğine dikkati çekti.

Sorunun toplumsal bir yaraya dönüşebileceği uyarısında da bulunan Oğuz iktidarların sadec ce koltukta oturmak için değil sorun çözmekle görevli olduğunu vurguladı.

UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay da Kıbrıs Türk Hava Yolları'na yapılanın şimdi CAS’a yapılmak istendiğini savunarak çalışanların kullanıldığını iddia etti.

Canaltay şirketin sürdürülebilir olması için çalışma yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Şirket çalışanları da zor koşullar altında her türlü hizmeti en iyi şekilde vermeye çalıştıklarını belirterek havayolu şirketlerinin kendilerinin verdiği hizmetten memnun olduğunu söylediler.

Kendilerinden kaynaklı olmayan bir sebepten dolayı mağdur olduklarını belirten çalışanlar artık insan gibi yaşamak istediklerini ifade ettiler.

Eylem yapan CAS çalışanlarından bir başka grup ise aynı dakikalarda Meclis Başkanı Teberrükken Uluçay ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile görüştü.

Görüşmenin ardından BRT’ye açıklama yapan Maliye Bakanı Denktaş, şirkette hiçbir önlem alınmadığı ve gereksiz harcamalar yapılması nedeniyle sıkıntıların ortaya çıktığını söyledi.

Denktaş ‘10 Temmuz’a kadar devam eden Atlasglobal havayolu şirketi ile olan anlaşmayı idare siyasi baskı kurmak düşüncesiyle ve art niyetle yazı yazarak dün itibariyle durdurdu dolayısıyla şu anda iki havayolu şirketi kaldı. Onlar da  25 haziran’da son bulur. Çalışanların suçu olmadığını ben de biliyorum. Nisan ayından itibaren madem ki uçak sayısında düşüş vardı, idarenin personel azaltmasına gitmesi gerekirdi’ diye konuştu.

Tüm bunların soruşturma altına alınacağını belirten Denktaş, CAS’ın savcılıktan da alınan görüşe göre devlete ait değil özel bir şirket olduğunu söyledi.

Çalışanlarının bayrama parasız girmemeleri için, Mayıs ayı maaşlarının ödenmesi için girişimde bulunduklarını açıkladı.

45 gündür maaş alamayan personel kazan kaldırdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Adam ~ 6 yıl önce
Bir türlü adam olamadınız be kardeşim. Kontuarlarda üniforma bile giymiyordunuz. Torpilli olmanız sizinle beraber şirketide kapattı. Birde başınızda fikret gibi siyasi bir zavallı vardı. Olacağı buydu. Bir zamanlar bütün uçaklara siz bakardınız. Havaş gitti battınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Direktör ~ 6 yıl önce
Bu şirketin en büyük kaybı havaşın gitmesi oldu. Havaşı beğenmeyen ben daha iyi yaparım diyenlerin başında denktaş vardı. Hadi yap bakalım. Bütün adamlarını doldurdun beygir güdemeyen adama genel müdürlük verdin. Elindeki müşteriyi kaçırdın. Şimdi nasıl maaş öderiz. Beyinsizler ordusu ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 6 yıl önce
KKTC'de havalimanına yolcu getirip götüren KIBHAS dan birazcık bahsetmek istiyorum. Yerli ve yabancı turistlere hizmet veren bu firmanın araçlarını kontrol eden bir yetkili veya yetkililer varmıdır? Araçlara KKTC millet vekillerini bindirip bir gün Girne'ye götürmek lazım. Bence araçlar dökülüyor. İlgili bir kişi okur da gerekli tedbir alınır ümidiyle Yavru Vatana selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şikayet ~ 6 yıl önce
Cas şirketinden hizmet alan bütün şirketler şikayetçi. Naptınız bu uçaklara anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cas ~ 6 yıl önce
2 uçağa 130 kişiyle hizmet verip önüne geleni şirkete alırsan bu olur. Başlarındaki adam kthy nı batıran adam zaten. Çavuşoğlu isimli biri. Adam hayatında çalışmamış. İlk işi kthy onu batırmış. İkinci işi cas. Onuda batırmış. Birde kktc de en büyük tehlike havasen isimli Türkiye düşmanı sendika. Bu adamlar var olduğu sürece havacılık yürümez. 2014 yılına kadar en güçlü handling şirketiydi. %80 uçaklara onlar bakardı. Türk ortağı havaşı beğenmediler biz iyisini yaparız dediler. Al sana iyisi. Şimdi ne olacak. Siz adam olmazsınız. Verin parayı bulun profesyonel bir yönetici. Siyasetle olmaz bu işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havasen ~ 6 yıl önce
Havasen sırf kktc de değil yeryüzündeki en tehlikeli ve şımarık sendikadır. Bir aralara cas şirketine el attı ve anında müşteri kaybı yaşadılar. Bunların tek düşündükleri Türkiyeden buraya firma gelmesi ama rumlardan gelsin. İngilizden gelsin. Bu derece Türkiyeyi sevmezler
Gusgus airline ~ 6 yıl önce
2013 yılında havasen yüzünden cas ı bırakma kararı bile almıştık. Bunlar sendika değil kıbrıs mafyası
Aferin ~ 6 yıl önce
Zaten bir maaşın günü aksadimi gidici demek. ..Bizdeki uyanıklar birtek anlamıyor. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 6 yıl önce
Türkiye olmasa açlıktan ölecekler birde Türkiye karşıtı hareket ederler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ECN ~ 6 yıl önce
ONLAR NE DIYOR SEN NE DIYORSUN...NEYIN KAFASINI YASIYORSUN BIR BILSEM...
Zeka ~ 6 yıl önce
Aklınız fikriniz bölücülükte. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar, kadın-erkek, Türkiyeli-Kıbrıslı... Fındık kadar beynin asıl Batı parayı keserse Türkiye’nin aç kalacağını anlamıyor. Sen git millet kıraathanesinde kek ye.
Winston ~ 6 yıl önce
Burda bilincsiz Kibris Turkiye meselesi hakkinda yorum yapmadan Kibris meselesi hakkinda biraz bilgi edinmenizi tavsiye ederim. Turkiye adada varligini surdurdukce adayi her konuda desteklemek zorunda. Cunku orta dogu ve akdenizde kendi stratejik ve geoplolitik cikarlari icin burdadir. Turkiye olmasa da adada kimse aclikdan olmez. Merak etmeyin. Yerine baskasi gecer. Adanin tarihinde her zaman oyle olmustur.
YRM ~ 6 yıl önce
doğruya doğru geçenlerde türkiye 2 küsür milyar tl gönderdi maaşları bizden gider her ihtiyacını biz karşılarız adamları rumların yunanların elinden kuratırırız bedel verilir üzerine çıkar rum yanlısı yunan yanlısı açıklama yaparlar.. orayı aldığında başka ülke göstermek yerine ilhak edilecekti bu sorunlarda olmazdı..
CYPRUS ~ 6 yıl önce
Artık Kıbrıs'ı hor gören zihniyette olaylara bakmayın onlarda bir bağımsız Türk ülkesi ve gelişmekte Türkiye'yi geçebilme potansiyeli olan bir Türk ülkesi. Tek sorunları diğer ülkeler tarafından tanınmaması... Bu olayda ülkelerindeki özgürlüğü gösteriyor sen Türkiye de böyle bir gösteri yapabilir misin bakanlıkların veya havayolu şirketlerinin önünde hâlâ OHAL varken? Cevabı basit "Maaşına zam işine son."
Cevap zekaiye ~ 6 yıl önce
Bu memlekete ne oluyorsa sen ve senin gibilerin egosu yüzünden oluyor. Soyunuz kurusunda kurtulalım
.. ~ 6 yıl önce
hazır elinizde şirket var , yolcu geliyor , ama hep şikayet hep şikayet !. ondan sonra , " rum bizi geçti " .. geçer gardaçcığım , geçer .. sizden sonra yugoslavya parçalandı 10 a bölündü , hepsi gendi yolunda giderler tamamdırlar , siz halâ daha ağlarsınız ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Winston ~ 6 yıl önce
Dogruya dogru. Cok guzel yazdiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000